19 Ekim 2011 Çarşamba

Semanın patlacan reçeli



bu beyaz şey zey

malzemeler:
-20 patlacan-küçük
-1kg.toz şeker
-1 l.su
-1limon
-1tat.kaş.zel
-1tat.kaş.limon tuzu
-tuz
-kireç

yapılışı :patlacanın kabukları soyulur ve akşamdan tuzlu suya bastırılır ,ertesi gün güzelce yıkanır,2-3 saat kireçli suda bekler ve durulanır.2-3 saat patlacanları suda eritilmiş zel ile bekler,bir taşım yanyatılır beraber, süzülür ve şerbetle yumuşayana kadar pişer ,5dak.hateşten indirmeden limon parçaları ve limon tuzu ile kaynar.

Bu tatlı Aralıkta ev sahibimiz Sema verdi,deyişik,çok güzel ,söylemeselerdi bilemezdim patlacan olduğuna .

3 yorum:

  1. hımm çok merak ettim tadını yaa...
    eminim çok güzeldir...

    YanıtlaSil
  2. deyişik,ama kesin bilemezsiniz patlacan olduğunu,tam gurme meraklılara,ama çok vakit isteyen reçel.

    YanıtlaSil
  3. Herkes yapamaz bunu.Biraz tecrübe ister veya ilk yapışta bilen birisiyle yapmak daha iyi olur.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil