bu beyaz şey zey
malzemeler:
-20 patlacan-küçük
-1kg.toz şeker
-1 l.su
-1limon
-1tat.kaş.zel
-1tat.kaş.limon tuzu
-tuz
-kireç
yapılışı :patlacanın kabukları soyulur ve akşamdan tuzlu suya bastırılır ,ertesi gün güzelce yıkanır,2-3 saat kireçli suda bekler ve durulanır.2-3 saat patlacanları suda eritilmiş zel ile bekler,bir taşım yanyatılır beraber, süzülür ve şerbetle yumuşayana kadar pişer ,5dak.hateşten indirmeden limon parçaları ve limon tuzu ile kaynar.
Bu tatlı Aralıkta ev sahibimiz Sema verdi,deyişik,çok güzel ,söylemeselerdi bilemezdim patlacan olduğuna .
hımm çok merak ettim tadını yaa...
YanıtlaSileminim çok güzeldir...
deyişik,ama kesin bilemezsiniz patlacan olduğunu,tam gurme meraklılara,ama çok vakit isteyen reçel.
YanıtlaSilHerkes yapamaz bunu.Biraz tecrübe ister veya ilk yapışta bilen birisiyle yapmak daha iyi olur.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil