MAZES'İN YEMEKLERİ

29 Şubat 2012 Çarşamba

kahvaltılık



MALZEMELER:
-2 sm. doğranmış baget veya benimgibi evde yaptıklarım
-kavurulmuş mantar
-ince doğranmış sosis,salam
-yeşil soan
-maydanoz
-rendelenmiş kaşar
-yumurta

HAZIRLANIŞI :
-tereyağı eridikten sonra orta hateşte ekmekleri üstüne dizin,içini doldurun,altı kızardıktan sonra diğer tarafını kızarttın .




yaz ne zaman gelecek haberi olan var'mı ?
MAZES zaman: Çarşamba, Şubat 29, 2012 6 yorum:
Paylaş

limonlu tavuk-super lezzetli


malzemeler:
-2 tane tavuk budu-parçalanmış
-1 çorba kaş. tereyağı
-1 çorba kaş.sıvı yağı
-1 küp doğranmış soan
-1-2 doğranmış yeşil biber
-2-3 küp doğranmış domates
-1 limon dilimlenmiş
-1defne yaprağı
-tuz,kara biber
-1çorba kaşığı toz kırmızı ( pul) biber
-2-3 diş sarımsak
-2-3 yeşil soan
-1 küp kesilmiş havuç

HAZIRLANIŞI :
-yağıda etleri kızart ve kenara çıkart
-soan,biber,havuç kızart
-domatesleri ilave et ,tuz,kara biber,defne yaprağı,kırmızı biber ,etleri,üstünü kapatacak kadar sıcak su 8 et suyu ),30 dak. hafif hateşte pişir,sarımsak,yeşil soan,limon ilave et 2-3 dak daha kaynat ,çok sulu olduysa direk çorbayın üstüne 1 çorba kaşığı un sepele ve hemen topaklanmadan karıştır .
MAZES zaman: Çarşamba, Şubat 29, 2012 2 yorum:
Paylaş

YEŞİL FASULİYE,PATATES ,TAVUK KIYMALI YEMEK


MALZEMELER :
-1 soan
-2 avuç tavuk kıyması
-2 avuç difrizden yeşil fasul
-2 orta boy patates -küp kesilmiş
-3 diş sarımsak
-3 küp doğranmış domates
-1 avuç doğranmış yeşil biber difrizden
-1 tatlı kaş.biber ve domates salçası
-1 tatlı kaş.acı pul biber (tatlı olur)
-tuz
-1 çorba kaş. tereyağı
-1 çorba kaş. sıvı yağı

hazırlanışı :
-soan ,kıyma,biber yağılar ile kavur
-patatesleri ilave et 2-3 dak.beraber pişir
-pul biber,salçaları ekle ve karıştır 2-3 dak.
-domatesleri ilave et ,2-3 dak.kavur
-üstünü kapatacak kadar sıcak su ( et suyu olur )ilave et
-difrizdeki fasuliyeleri üstüne ekle ( difrizdeki fasuliyeleri haşlanmış koyarım )
-30 dak. hafif hateşte kaynat,tuzla .
-ortasındaki pirinç pilavı .

MAZES zaman: Çarşamba, Şubat 29, 2012 Hiç yorum yok:
Paylaş

YAŞ MAYA İLE SÜPER BİR EKMEK OLDU


Anlayamadığım şu : neden ekmek pişirme makinede kuru maya tavsiye ediyorlar,ortak'mı çalışıyorlar acaba ?
Dün elektrikler kesilmişti ,yarım saat kadar,makineye ekmek koymuştum,aradan 2 saat geçti ,bakayım dedim ekmeğe ve ne görsem : makine çalışmıyoru ,ekmek kabarık duruyoru,yani hamur ,hemen fırını ısıttım,hamuru yuvarladım ,fırına koydum,bu arada fırını sadece ısıtmak için açtım,sonra kapadım,bukadar'mı güzel olurmuş yaş maya ile ekmek mmmmm.

malzemeler :
- 600 gr. un
-380ml.su
-1 tatlı kaş. tuz
-2 tatlı kaş.toz şeker
-10 gr.yaş maya
-2 çorba kaş.sıvı yağı

hazırlanışı : su ile mayayı karıştırdım maya eriyene kadar ,malzemelerin hepsini karıştırdım ,kapaklı kabta  ( ben makinede yoğurdum ,tamam makine karıştırdı ,yoğurdu ) 20 dak. sonra bir kere hamuru yoğurun ve bırakın mayalansın.Mayalandıktan sonra yoğurun ,yağılı tepsi alın ,biraz hamurun üstünü bastırın ,mayalandıktan sonra önce 2-3 dak 300' ısıtılmış fırına verin,sonra 170'düşürün ve kızarana kadar pişirin .Mis...
MAZES zaman: Çarşamba, Şubat 29, 2012 Hiç yorum yok:
Paylaş

27 Şubat 2012 Pazartesi

PİRİNÇ-KIYMA KÖFTESİ

bu köftenin asıl adını hiç beyenmiyorum 
difrizde her zaman köfte yapmak için hazır ,yoğurulmuş kıymadan yaptım

MALZEMELER :
-kıyma 
-haşlanmış pirinç

HAZIRLANIŞI : 2 büğük portakal kadar köfte için hazır kıymaya 1 su bardağı yıkanmış pirince ,1 tatlı kaş.tuz,2 çorba kaş.sıvı yağı,karıştırdım,üstüne 2 parmak gelecek kadar sıcak su ilave ettim,karıştırdım,karıştırmasaydım top,top olacaktı ( böyle pilav et suyu olmamasına rağmen çok güzel oluyormuş ,biraz yapışkan ama bizim kavurukta yaptığımızdan daha lezzetli geldi bana ,herhalde pilavı böyle yaparım ,genelde bu köfteyi kalan pilavdan yapardım ),göz ,göz olunca (kısık hateşte pişirdim )tencereyi kağıt havlu ile kapattım,soğuyuncaya kadar beklettim,kıyma ile yoğurdum,önce una sonra yumurta beyazlara bulayıp iki tarafını kızarttım.

                                                                           

MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 27, 2012 3 yorum:
Paylaş

PANKEK


malzemeler:
-1 su bardağı süt -1 çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış
-1 yumurta
-2 çorba kaşığı sıvı yağı
-1 su bardağı +1 tepeleme çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1/2 tatlı kaşığı karbonat
-2 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz

hazırlanışı :burada una yine dikkat edin,kek hamuru gibi koyu hamur olmalı .hamur 20 dak dinlenir ,az yağılı tavaya azar hamur dökülür,mini krep gibi ,iki tarafı kızartılır orta hateşte .

                                                      

       
MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 27, 2012 2 yorum:
Paylaş

PANETONE


inanılmaz puf ekmek ,içinde yumurta olasına rağmen kokusu gelmiyoru,kahvaltı için super ,yine rus blogda buldum .Her işte hayır var diyorlar'ya :ekmek ,hamur işleri ekmek makinede yaparım ,kuru maya 2 senedir kullanırım ,büyük paketler,son 3 paketim son kullanma tarihine çok olasına rağmen atmak zorunda kaldım,makineden,undan şüphelendim,un deyiştirdim,makineyi örttüm pişerken,en son mayayı ,yok olmuyoru.Cumartesi başka marka maya alayım dediğim ,şansa yoktu,yaş maya buldum ,hani ekmek makinede kuru maya tavsiye ediyorlar'ya ,hiiiç alaka yokmuş.Yuva marka kuru maya kullanırdım,Dr.Oetker'in çok iyi mayaları,daha güzel kabarıyoru hamurlar , ama paketleri küçük .Bu işte hayır :yeniden yaş mayayı keşfettim .

malzemeler maya için :
-120ml.süt
-15 gr.yaş maya
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı un
karıştırılır,20 dakika mayalanır kapak altında .

hamur için malzemeler :
-100 gr. erimiş margarin
-2 yumurta
-2 yumurta sarısı
-1çorba kaşığı toz şeker
-2 tatlı kaşığı tuz

-4 su bardağı un -unu azar azar ilave edin
-mayalanmış harç

hazırlanışı : reçetede un daha az yazıyordu,ben 100gr. daha fazla koymak zorunda kaldım,yumuşak ,ama ele yapışmıyacak hamur yoğurulur ,mayalanmaya bırakılır,arada bir kez daha hamur yoğurulur,10sm.yüksek,15sm.geniş kalıp yağılanır,hamur yağılı el ile yoğurulur,kaba alınır ,mayalanır,190'ısıtılmış fırında 20-30 dak. pişer .Çok kabarık,ama hafif bir ekmek çeşidi oluyoru.


 (500x30, 7Kb)




Konumu değiştir

Arama Seçenekleri

    • Web
    • Türkçe yazılmış sayfalar
    • Sayfaların bulunduğu ülke: Türkiye
    • Çevrilmiş sayfalar
    • Tüm sonuçlar
    • Görselleri olan siteler
Daha fazla arama aracı




    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 27, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    PEYNİRLİ-YUMURTALI EKMEK


    malzemeler-3 kişilik
    -6 dilim ekmek
    -3 yumurta
    -1 su bardağı beyaz peynir,kaşar veya karışık
    -4 çorba kaşığı un
    -3 çorba kaşığı maydanoz
    -1-2 tatlı kaşığı kara biber
    -1-2 tatlı kaşığı pul(toz) biber

    hazırlanışı : malzemeleri karıştır ,neredeyse sürmelik olması lazım ,unun markasına göre unu ayarlayın , tavayı kızdır,5-6 çorba kaşığı sıvı yağı koy ekmeğe sür ( bende biraz sıvık oldu ,ben bandırdım ),tek tarafa sürülür ,kızarana kadar pişer .Maydanozla birlikte sevenler yeşil soan dorayabilirler .
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 27, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    23 Şubat 2012 Perşembe

    BAHAR Bİ GELSE !

    MAZES zaman: Perşembe, Şubat 23, 2012 5 yorum:
    Paylaş

    patatesli hamurdan pide ve poaça -yumuşacık



    malzemeler :
    -600 gr. un
    -400 ml.süt
    -100ml. sıvı yağı
    -2 tatlı kaş.tuz
    -2 tatlı kaş. toz şeker
    -3 tatlı kaş. kuru maya
    -ek olarak 3 tane haşlanmış,preslenmiş patates .


    hazırlanışı pidenin : mayalanan hamurun yarısını yağılı tepsiye ayırın,2sm.kadar yağılı el ile inceltin,mayanlanmasını bekleyin ,ellerinizi yağılayın ve parmak uçları ile hamurun üstüne bastırarak kareler yapın,180' ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
     poaça hazırlanışı : haşlanmış,preslenmiş patatesleri tuzlayın,kaşar rendesi ile karıştırın ,yumurta büyüklünde hamurları inceltin,harçtan koyun ve yuvarlayın veya istediğiniz poaça şekli verin,mayalanmasını bekleyin,yumurta sarısı sürün ,180' ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
               Biryerlerde kroasanlar haşlanmış patatesin suyu ile yoğurulursalar çabuk bayatlamazlarmış, kroasanda denemedim,pidede aklıma geldi haşlanmış patates ile ,gerçekten hamur humuşacık oluyoru ,bayatlamayı denemedim,bitti.
    MAZES zaman: Perşembe, Şubat 23, 2012 5 yorum:
    Paylaş

    20 Şubat 2012 Pazartesi

    tavuk baygneti -


    MALZEMELER :
    100 gr. et için malzemeler .
    -100gr. et ince şerit kesilmiş
    -1 tutam tuz
    -1 tutam kara biber
    -1 çorba kaşığı sıvı yağı
    -1 tatlı kaşığı limon suyu
    MALZEMELER KARIŞTIRILIR ,EN AZ 3 SAAT BUZDOLAPTA BEKLER .
    SOS :
    -1 tatlı kaşığı sade soda ( bira )
    -1 tatlı kaşığı un
    -yumurtanın 1 /5
    -1 tutam maydanoz

    hazırlanışı : etler sosa bulanır ,bol yağıda kızartılır .Bu'da tam ölçü isteyen bir tarif .
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 1 yorum:
    Paylaş

    pide -


    Image du Blog ancoco.centerblog.net










    -600 gr. un
    -400 ml.süt
    -100ml. sıvı yağı
    -2 tatlı kaş.tuz
    -2 tatlı kaş. toz şeker
    -3 tatlı kaş. kuru maya
    una göre hamur deyişiklik gösterir ,kulak memesi hamur olacak ,unu azar katmakta fayda var.Mayalandıktan sonra hamur yumurta kadar toplara ayırılır ,1-2 mm.açılır uzunlamasına .
    HARÇ : kıyma,domates rendesi,sıvı yağı , yumurta ,maydanoz ile biraz sıvı olacak harç,açılmış olan hamurların üstüne ( bende bol ) serilir ,köşelerden başlayarak 1sm.kadar  hamurdan içe doğuru katlanır  hafif bastırarak .
    Peynirli harç : yumurta ,peynir,yoğurt ( peynir ve yoğurt eşit olacak ).
     200' ısıtılmış fırında kızarana kadar pişer,fırından çıktıktan sonra kaşar sepelenir,eriyene kadar ( 2-3 dak.) fırında biraz daha pişer,tereyağı yağılanır kenarlarına .
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    TENCEREDE AYFA


    ayvaların ortasını oy ,toz şeker doldur ,istersen karamfil bir köşesine battır ayvaların ,yarı yarıya kadar su doldur ,kısık hateşte 1 saat kaynat kapak altında .
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    tavuk etli nohut ve kuru fasuliye


    istediğin kadar nohut,kuru fasuliye,et ilave et ,kaynat .3 kişi için 1 çorba kaşığı tereyağı ,1 çorba kaşığı sıvı yağı kavur,1 -2 tatlı kaşığı kırmızı veya pul biber 2-3 kere karıştır ,çorbaya ekle,tuzla ,1 tane yeşil biber ile 5 dakika kaynat ( yeşil biber çok yakışıyoru fasula )
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    İZMİR KÖFTE



    İzmir'de yaşıyorum ama ilk defa yaptım ( çok ayıp ama ),benim büyük kız sadece tavuk yiyoru,şimdi evde yok ,küçük'de pek meraklısı deyil etin ama yaptım,beyendi ,tabi ben 'de .
     malzemeler :
    -250 gr. köfte için hazırladım kıyma
    -3 patates -elma dilimi kesilmiş
    -2 domates
    -1 avuç difrizden yeşil biber   ( 2-3 tane biber)

    sos :
    -2 çorba kaşığı tereyağı
    - 1-2 tatlı kaşığı salça
    -1 su bardağı su

    hazırlanışı : 3 kişilik köfte uzun yap,kızart ,patatesleri kızart ,tuzla,tepsiye diz ,biberler halka kesilmiş üstüne gelişi güzel sepele,domates halkaları en üstüne sırala .
     Sos :tereyağı kavur ,salçayı ilave et ,birkaç kere çevir ,suyu dök üstüne,tuzla ,2-3 dak. kısık hateşte kaynat,köftelerin üstüne dök,borcam olduğu için 200' ye ayarlanmış fırına tepsiyi koyduktan sonra açtım, domatesler kızarana kadar pişir ,son dakikada aklına gelirse resmini çek ....
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    ÇİNGENE BÖREĞİ -



    Hasta olduğumda bunu çok ararım,belki bol kırmızı biberli olduğundan .
    Ekmek bol sıvı yağı ile yağılanır ,tuz ve bol kırmızı biber sepilir ,basit ve nefis bir şey,en azından bana göre .
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 7 yorum:
    Paylaş

    KEŞKEK


    MAİZEMELER:
    -1 avuç nohut
    -1 avuç beyaz ve siyah kuru fasuliya
    -1 avuç barbuniya
    -2 avuç keşkeklik buğday
    -1 avuç pirinç
    -tereyağı,pul biber,kara biber,tuz,nane
    - 1-2 tavuk göğüsü

    hazırlanışı : kuru baklagiller akşamdan ıslatılır,düdüklü tencereye alınır ,pirinç ve etler ( küp kesilmiş ) ,üstüne 4 parmak kapatacak kadar su ( et suyu ),1 saat sonra kontrol edin ,gerekirse su ilave edin ,piştikten sonra tuz ,kara biber ilave edin,tereyağı kavurun,pul biber ile nane ekleyin,çorbanın üstüne dökün.
      Bunu düdüklüde yaparım,normal tencerede biraz daha uzun sürüyoru .Baklagiller isteye bağılı,yeşil ve kırmızı mercimek'de katabilirsiniz .
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    SUPER BİR TAVUK,24 SAAT SUDA BEKLER


    KFC'in tavukları gibi ,tabi evde yapıldığında daha super bir şey oluyoru ,o kadar güzel'ki piştikten sonra resim çekmeye unuttum .Bu bloğu yapmama sebep olan çocuklarım,güzel olmayan tarif eklemem ,bana güvenebilirsiniz.Bu tarifi Martha Stewart'ın bi programında gördüm ve bayıldık lezzetine ,hem çok pratik .

    malzemeler :
    -8 kanat,2 but 
    -4 l.su
    -125 gr. tuz = 6 çorba kaşığı
    -3 çorba kaşığı toz şeker 
    -3 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    -2 tatlı kaşığı pul biber
    -1 tatlı kaşığı kara biber

    hazırlanışı : su,tuz ve şeker karıştırılır eriyene kadar. Biberler karıştırılır ,etler bastırarak her tarafı biberli harca bulanır,suyun içine alınır ,ben buzdolapta ertesi akşam yaptım,etler sudan çıkartılır ve una bulanır ,bol kızgın yağıda kızartılır ve buna rağmen hiç yağılı değillerdi .Kalça kullanırsanız en iyisi kemiksiz,içi birazıcık çiği kalıyoru ,veya 3 keserek .
      Çok pratik ve çok lezzetli .




    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    TAVUK PAPRİKAŞ



    MALZEMELER:
    -2 tavuk budu parçaları
    -1 ince doğranmış soan
    -1 ince doğranmış havuç
    -2 küp kesilmiş domates
    -1 çorba kaşığı un
    -1 çorba kasığı toz veya pul kırmızı biber
    -600 gr. yeşil biber
    -maydanoz

    hazırlanışı : 2 çorba kaşığı sıvı yağıda (ben 1 çorba kaşığı tereyağı ekledim ) etler kızartılır ,tencereden alınır,soan ve havuç kızartırım,domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar orta hateşte karıştırırım ,un ve kırmızı biber ekleyip birkaç kere çevirip etleri ve üstünü kapatacak kadar su ilave edip kısık hateşte etler yumuşayana kadar kaynatırım ,küp kesilmiş biberleri ilave edip ,tuz,kara biber ekleyip pişene kadar beklerim,maydanoz ile tamamlarım çorbayı .
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    UYUYAN KURABİYE


    MALZEMELER:
    -2 yumurta
    -1 3/4 su bardağı toz şeker
    -1 su bardağı sıvı yağı
    -1 kabartma tozu
    -2 vanilin
    -1/2 su bardağı yoğurt
    -un

    hazırlanışı : yumuşak hamur yoğurulur ,6 saat ,en iyisi geceden hamurlamak,1 sm. kalınlıkta hamur açılır ,şekil verilir ( çocuklar küçükken deyişik kalıplar kullanırdım ),180' ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişer.
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    BALONCUKLU EKMEK


    Baloncuklu'da olur,çok güzel'de olur,yapmayan bilemez .

    malzemeler :
    240 ml su bardağı ile ölçün
    -1 1/3 su bardağı süt
    -1 yumurta
    -2 çorba kaşığı sıvı yağı
    -2 tatlı kaşığı tuz
    -2 tatlı kaşığı toz şeker
    -2 tatlı kaşığı toz maya
    -4 su bardağı un
    -1 su bardağı rendelenmiş kaşar
    -tepsi 4-5 sm .yüksek,28 sm büyüklünde olacak

    sos :
    -4-5 çorba kaşığı erimiş margarin ( tere yağı )
    -1/3 su bardağı kıyılmış maydanoz

    hazırlanışı : hamur oldukça sıvık oluyoru ,kaşar rendesini en son katın,bırakın hamur mayalansın .Ceviz kadar parçalar kopartın hamurda ellerinizi her seferde erimiş margarine battırarak ,maydanozu diğer elinizle sepeleyin hamur topun üstüne ,tamamen maydanoza battırırsanız maydanoz etmeyebilir ,iki kat olacak ,ikinci kata koyarken hamurdan alt hamurların arasına olacak ,kalan yağı gezdirin en üstte ,3 katı olacak mayalandıktan sonra ,bu yüzden lazım derin tepsi ,200' ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin,2-3 dak.tepside dinlendirin ve tel üstüne çevirin ,burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var ,eğer yerden baloncuk toplamak istemezseniz çevirirken çok dikkat edin .
       Kışın mayalanmak biraz vakit istiyoru,ben genelde fırınımı ısıtırım ,kapattıktan sonra tepsileri ısıtılmış fırına koyarım,çok pratik oluyoru.
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 3 yorum:
    Paylaş

    iki kişiye bir pasta


    Bu pasta aslında iki kişi hatırına yaptım.Küçük kızımın doğum gününde abla ile Iğıdır'daydık,17.2. ablanın doğum günü vardı,ama kendisi Iğıdırda ,o baktı biz pastanın tadına baktık,ikisine'de mutluluklar dilerim.

    malzemeler .
    -4 yumurta
    -12 silkeleme çorba kaşığı un
    -12 silkeleme çorba kaşığı toz şeker
    -1 tutam tuz

    hazırlanışı : yumurta beyazlarını tuz ile katılaşıncaya kadar mikser ile çırpılır ,yavaş toz şeker ilave edilir çırpmayı bırakmadan,yumurta sarılarını teker teker çırparak beyazlara ilave ediyoruz ( çırpmalarına gerek hiç yok ,bazı programlarda sarıları şeker ile ayrı çırparlar ,kabartma tozu katallar ,sanırım bu sadece göz boyamak için),sarılar tamamen beyazlar ile karıştırdıktan sonra mikseri kapatın.Telden bir delikli kaşıklar var ,unu azar azar katarak,tel kaşık ile yavaş karıştırarak unu yedirin yumurtalara,delikli kaşığınız yok ise elinizi daldırın yumurtalara ,çok güzel karıştırıcı görevi görür ,önemli olan yavaş karıştırmak ,sonra yağılanmış ve un sepelenmiş kalıba dökmek ,alttan bir iki kere tepsiye vurmak ,hava kabarcıklar yüzeye çıksınlar,180' mutlaka önceden ( pastaya başlarken fırınızı'da ısıtın ) ısıtılmış fırında pişirin ,üstü tamamen kızaracak ( kenarları tepsiden ayrılmaya başlayacak )
        Ben 200 gr.krem şanti kullandım bu pasta için ,küçük paketlerde ...ml. süt yazıyoru,nedense bu ölçülerde süt katığımda krem şantide istediğim kavamı bulamıyorum,daha az süt katıyorum.
        Pasta souduktan sonra ikiye ayırın, 1 su bardağa su, 2 çorba kaşığı toz şeker karıştırıp pastanın üstüne ( aslında şurubu ikiye ayırıp iki hamura dökülür) sepeleyin,krem şanti ile yağılayın,süsleyin.
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    İZMİR 1 saat önce yine sallandı

    Bugünkü deprem sarsıntı gibi bir şeydi,20 saniye devam etseydi ...ALLAH KORUSUN .
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 20, 2012 2 yorum:
    Paylaş

    14 Şubat 2012 Salı

    PATATESLİ KREP -pan kek



    MALZEMELER:
    -4 iri haşlanmış,ezilmiş patates
    -4 yumurta
    -250 ml. süt
    -4-5 çorba kaşığı un
    -maydanoz -doğıranmış
    -yeşil soan -4-5 ,isteye bağılı sayısı -doğuranmış

    hazırlanışı : malzemeler karıştırılır ,az yağılı tavada alt ,üst kızartılır ,sıcak veya souk afiyetle yenir .
    MAZES zaman: Salı, Şubat 14, 2012 4 yorum:
    Paylaş

    mutfağımdaki güneş


    Sabah güneşli gibiydi İzmir ,biraz önce yağmur bastırdı .Bu sene kış çok uzun sürdü ,bu çiçekler moralimi düzeltiyoru ,kendim,kendime aldım ,çok güzel kokuyorlar .


    MAZES zaman: Salı, Şubat 14, 2012 Hiç yorum yok:
    Paylaş

    13 Şubat 2012 Pazartesi

    "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA " -www.guloannemutfakta.blogspot.com


    MALZEMELER:
    -6 yumurta
    -18 silme çorba kaşığı toz şeker
    -24 silme çorba kaşığı elenmiş un

    HAZIRLANIŞI:
    6 yumurtanın beyazı ve sarısı ayılır. Beyazlar 1 tutam tuz ile mikserle kabarana kadar çırpılır. Toz şeker beyazlara 3 kerede çırpılırken ilave edilir. Beyazlar katılaşınca yumurta sarıları teker teker ilave edilir. Un yaşaş yavaş el ile yada bir kaşık yardımı ile karıştırılan malzemelere ilave edilir. Yağlı kağıt veya yağlanmış un sepilmiş tepsiye dökülür. Yavaşça üstü düzleştirilir. Fırın tepsisine alttan bir kaç kere  vurulur ki fazla havası dışarı çıksın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Kek soğuduktan sonra kesilir ve resimlerde görüldüğü gibi şekil verilir, krema ile süslenir. 5-6 saat beklenirse daha güzel olur.


    http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2011/06/gramofon-pasta.html -ayrıntı yapılışı.
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 13, 2012 4 yorum:
    Paylaş

    SIVI YAĞI İLE SUPER EKLER





    MALZEMELER :
    -1 su bardağı su
    -1 tene limon tuzu
    -1/2 su bardağı sıvı yağı
    -1 tutam tuz
    -1 su bardağı un ( elenmeden ölçüsü )
    -3 tane orta boy yumurta


    DOLGU KREMA :
    -2 su bardağı süt
    -2 yumurta sarısı
    -4 çorba kaşığı toz şeker
    -2 dopdolu (tepeleme) çorba kaşığı un
    -1/2 vanilin esansı veya 1 paket toz vanilin


    HAZIRLANIŞI : su,sıvı yağı,tuz,limon tuzu kaynatılır ,un bir kerede eklenir hafif hateşte sürekli karıştırılır ( 2-3 dakika kadar ) ,hamur toparlanır top gibi,bir kenarda soutulur .Yumurtalar teker teker ilave edilir ,el ile karıştırırsanız daha çabuk hamur toparlanır ,tatlı kaşığı ile ceviz kadar aralıklar ile yağılı tepsiye ( yağılı kağıt aslında herzaman daha pratik olur ) dizilir ,200' ısıtılmış fırında 30 dakika ( üstü güzel kızarsın ) .Souduktan sonra yarıya kadar kesilir ,krema doldurulur ,üstüne ister pudra şeker ,çikolata veya karamel sos ile süslenir .

    KREMA HAZIRLANIŞI : malzemeler karıştırılır ,hafif ocakta sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir ,souduktan sonra 3 çorba kaşığı krema ilave edilirse super bir şey olur .


    çok güzel bir ekler oluyoru,hiç şaşmıyoru

    BU TARİFİ TOMBUL TARİFLR ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM " ÇAY,KAHFE BAHANE " ETKİNLİK İÇİN ,AFİYET OLSUN .
    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 13, 2012 2 yorum:
    Paylaş

    bahçemden

    MAZES zaman: Pazartesi, Şubat 13, 2012 3 yorum:
    Paylaş
    ‹
    ›
    Ana Sayfa
    Web sürümünü görüntüle

    Hakkımda

    Fotoğrafım
    MAZES
    Profilimin tamamını görüntüle
    Blogger tarafından desteklenmektedir.