18 Ekim 2012 Perşembe

konserve ropotamo


lahana,kuru fasulye yemekten sonra http://festigan.blogspot.com-gördüğüm yeşil ve kuru fasulye yemekten sonra bu konserve de aklıma geldi .Meze tarzı bir konserve,değişik bir şey .
  
MALZEMELER:
-1 kg.haşlanmış kuru fasulye
-2 kg.közlenmiş salçalık biber-küçük doranmış 
-1 kg.havuç-küçük kesilmiş
-1 kavanoz salatalık turşusu-küçük kesilmiş
-5kg. domates -rendelenmiş,yarı,yarıya suyunu çekene kadar kaynatılır veya 300 gr domates salçası
-1 su bardağı .sıvı yağı
-tuz
-maydanoz

HAZIRLANIŞI:
-bütün malzemeler karıştırılır ,kavanozlara doldurulur,kapatılır,30 dak kavanozlar kaynatılır.

16 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir tarif canım benim ellerine sağlık.. Tadını da merak ettim. önce azıcık yapıp tadayım bari.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım,teşekürler.Tadı 1 ay sonra çıkacak ortaya ,kavanozlar kaynatılsa bile hala olgunlaşmaya devam ediyoru,buna balık da eklenebilir .Denemeden bilemezsin senin damağına uygun mu diye .( hangi programda :benim damağıma uygun değil diye laf atmışlardı..)

      Sil
  3. ooooo çok güzel görünüyor...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım,izmirliler buluşmalarına katılırsam,daha doğurusu haberim olursa konservelerden getirmek niyetindeyim .Yeşil yağılı biber var ya ,bizim toplancılardan biri görmüş dolapta (bakkalda da bulunduruyorum yemek için ),eşi de birinde görmüş,yapmış,tadını çok sevmiş.Bunu da görse yapardı ,ne yazık ki eşi başka bir yerde görevde ,tanışamadık daha.

      Sil
  4. Mazes havuç çiğden mi konuyor? Yarın mahallemizin pazarı var şimdi aklımı çeldin ben yaparım bunu. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan bey ,benim havuçlar rendelenmiş,buzlukta duruyordu,yumuşamışlardı,olduğu gibi kattım,çiğiden biraz yağı ile çevirin .Size bir de müjde :balık kızartın ve kavanozlara paylaştırın diğer malzemeler ile (bu da öneriliyor ,bizde pek sevilmediği için balık konserve katmıyorum),kolaylıklar dilerim ,sadece 1 ay sonra çıkar lezzeti bunu unutmayın .

      Sil
  5. eline sağlık mazesim afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım,bunu kışın bile yaparsın ,çok pratik yani.

      Sil
  6. Mazes'im harika birşey bu yahu...
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım benim ,inşallah tatmaya kısmetin olur ,merak ettiklerini yaz,getiririm .Aslında bugün bilgisayarı açmaya niyetim yoktu,küçük hanıma ceket örüyorum ,kol ve yaka örgü blogda koymuştum mavi,videolu saçaklı gibi bir model ,öyle istiyor,iyi ki açmışım .

      Sil
  7. değişik bir tarifmiş ilk kez gördüm ama malzemelere bakılırsa nefis birşey,ellerine sağlık canım,afiyetle tüketin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydınlar canım ve çoook teşekür ederim .

      Sil
  8. Ne zaman yiyoruz :))) 1 kavanozu benim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım,en ay bir ay sonra izin var yemek için,2 kavanoz vereyim ,sen söyle nasıl ulaştırayım sana .

      Sil
  9. mazezim ellerine sağlık.
    bende aldım gülüm.
    hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil