16 Haziran 2011 Perşembe

BANİÇKA






MALZEMELER:
-600 gr un
-400 ml su
-2 tatlı kaşığı tuz
-2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
-1 çorba kaşığı sirke

İÇ MALZEME:
-yoğurt
-peynir
-ayçiçekyağı

HAZIRLANIŞI:
Bu malzemelerin hepsini ekmek pişirme makinemde yoğurdum. Siz eldede yoğurabilirsiniz. 10 dakika kadar yoğurulur. Sonra yağlı tezgaha hamur alınılır, 8-10 parçaya bölünür hamur. Yuvarlanır ve 15 dk dinlenmeye bırakılır. Her hamur parçası merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açılır. Üstüne bol yağ sürülür, 40 dk dinlenmeye bırakılır. Her beze el ile çok ince açılır. Tezgahın altı görünecek bir incelikte. Parmak uçları ile üzerine yağ serpilir. 
Katlarken önce hamurun iki ucu yan yana katlanır ve yine parmak uçları ile yağ serpilir. Sonra yine yanlar yan yana getirilir. Yağ sepilir. 

НА  БЪЛГАРСКИ


   благодаря на Пепа ,Пеп-о4,с нейна помощ си направих блог,тя ме посъветва как да направя и превода Пепи много благодаря 
 
                          баничка
необходими продукти:
-600 гр. брашно
-400мл вода
-2 чаени лъжици сол
-2 супени лıжици олио
-1 супена лъжица оцет

пълнеж:
-около 100гр.сирене
-2 супени лъжици кисело мляко


приготвяне:
тестото се меси 10 мин.,аз месих с машината за печене на хляб,от мене похубаво меси,разделям тестото на 8-10 топки и ги оставям да си починан 15 мин.,с точилка разточвам колкото чиния ,намазвам ги с много олио и ги оставям 40 мин.да се съвземат.Намазвам масата с олио,вземам едно тесто и с намазнени ръце леко дърпан от всички страни,става много тънко ,от долу масата се вижда ,поръсвам с олио ,хаващам единия край на юфката и я слагам точно на средата ,после другия край по същия начин,поръсвам с олио,става като правоъгълник,дългите краища пак се събират по средата ,става квадрат,пак поръсваме с олио,поръсваме със сместа от сирене и затваряме с другия край на тестото,хващаме баничката от двата края и поставяме в намазнена тава ,масата трябва да бъде добре намазнена за да не залепне тестото,печем в предварително нагрята фурна на 200 градуса до приятно зачервяване .

3 yorum:

  1. Baniçka harika görünüyor eminim tadı da öyledir en kısa zamanda bende deneyeceğim ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. bi hayırsever bana yapabilirmi öğrenciyim yemek yapanım yok :(

    YanıtlaSil
  3. kac derecede ve kac dakika pisirilir???

    Acilan hamur'u katlarken yanlar nasil yan yana getirilir???

    Komedi gibi tarif...

    Adsiz, yemek yapanin yok ise sende restoranda ye :):):)

    YanıtlaSil