31 Temmuz 2011 Pazar

PİDE EKMEĞİ -содена пита



MALZEMELER:
-200 ml. süt
-200ml. sade soda
-600gr.un
-50 ml.sıvı yağı
-2 tatlı kaş.tuz
-2 tatlı kaş.şeker
-2 tatlı kaş.toz maya 

hazırlanışı: hamur yourulur,mayalandıktan sonra yayğılı kağıt üzerine 2 top yapın,yağılanır,5-10 dak. parmak uçları ile 1 parmak kalınlıkta beze açın,yağılayın,mayalandıktan sonra yağılı el ile  bastırarak parmak uchları ile kare şekiller yapın hamurun üstüne ,çöre otu veya susam sepin ,200 ' fırında kızarana kadar pişirin,sıcak iken pideler içine kaşar ile çok iyi gider .




на български

содена пита


продукти:
-200 мл. прясно мляко
-200 мл. газирана вода
-600 гр. брашно
-50мл.олио
-2 чаени лъжички мая на прах
-2 чаени лъж.сол
-2 чаени лъж.захар


приготвяне: меся тестото и го оставям да набухне,от тези продукти излизат 2 питки ,слагам ги върху хартия за печене ,намазвам ги с олио ,след 5-10 мин. с ръка ги разточвам до 1 пръст дебелина ,пак ги намазвам с олио (с олио мажа за да не хване коричка),след като удвои обема си тестото с намазнени ръце правя квадратчета като натискам тестото така че като се пече формата не се губи,посипвам със сусам или чоре оту(в турция има ),пека на 200' до зачервяване .Топлички може да си напълните с кашкавал

содената питка взех от Пеп-04 ,Пепи ,много често я правя .Нали около 18 год.съм живяла в старазагорско,харесвам всичко от Пепа .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder