12 Aralık 2011 Pazartesi

yoremizin veya ninelerimizden kalan tatlar

Alternatif Mutfak'ta bir yörenin tatlarını anlatmış ben'de düşündüm'ki herkes basit,ama çok lezetli yemekler ,yöreye özgü veya ninelerimizden ,büyüklerden tattığımız lezetler paylaşşak nasıl olur arkadaşlar ?

Benden : tavada patates börek,ninelerimiz ocak başında,büyük tepsilerde yapardı ,kalabalık aileler .






PATATESLİ TAVA BÖREĞİ




MALZEMELER:
-hazır yufka
-haşlanmış ve ezilmiş patates
-kavrulmuş soğan
-kaşar rendesi
-tereyağ ve su

HAZIRLANIŞI:
Tava yağlanır, yufka büzdürülerek resimde görüldüğü gibi tavaya serilir, üstüne haşlanmış patates, kavrulmuş soğan, kaşar rendesi serpilir, üstü dışarıda kalan yufka kenarları ile kapatılır. kısık ateşte altı kızarana kadar alt-üst pişirilir. 1 çorba kaşığı tereyağ ve 5-6 çorba kaşığı su tavada pişirilir ve böreğin üzerine dökülür daha sonra börek 5 dk kadar içini çekmesi için beklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder