12 Ocak 2012 Perşembe

bezeliyeli tavuk


malzemeler :
-1 tavuk göüsü ( her hangi yerinden )-kuşbaşı doranmış
-1 soan - yemeklik doranmış
-1/2 kutu konserve bezeliye 
-1 çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1-2 domates -küp kesilmiş
-2 çorba kaşığı tereyağı ( sıvı yağı )
-1 çorba kaşığı toz kırmızı biber 
-500-750ml.su ( et suyu)

hazırlanışı : etleri yağıda kavurun ,kenara alın,soanı pembeleşene kadar kavurun,un ilave edin ,sırası ile toz biber,salça, biraz karıştırın,souk su ilave edin karıştırarak,topaklanmasın,kaynamaya başlayınca etleri,20 dak.kısık hateşte kaydadıktan sonra domatesleri ,.bezeliyeleri ,15 dak.daha kısık hateşte kaynatın,tuzlayın,ocağı kapatın .

2 yorum:

  1. benim çocuklar bezelyeye misket diyerek yiyorlar tabi bende bolca yapıyorum yemeğin hakika görünüyor ellerine sağlık sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. yaaa,benim yorumum kaçmıııış.
    ben yazmıştım'ki ,çocuk olsaydım hem yer ,hem saklı masanın altında misket oynardım( çocuklar duymasın) ,sen yemekten sonra bi bak bakalım ortalarda gezinen bezeliyeler yok'mu

    YanıtlaSil