6 Nisan 2012 Cuma

ARPA ŞEHRİYELİ KAPAMA



MALZEMELER:
-7-8 tane tavuk budu
-1 paket arpa şehriye ( 4-5 kişi için yapacaksanız )
-1 kuru  soğan
-yeşil soğan
-tereyağı,sıvı yağı
-tuz,kara biber

HAZIRLANIŞI :
-etleri haşla 2 l. su ile
-soğanı 1-2 çorba kaş.sıvı yağı ile kavur
-28 sm.çapında tepsiye de ( bu tepsim kızlarımdan daha yaşlı,ama onu da seviyorum ) tereyağı ve sıvı yağı ile birlikte arpa şehriyeyi pembeleşene kadar kavur,tuzla ,kızarmış kuru soğan ile karıştır ,üstüne 2 parmak kadar geçecek kadar et suyunu ilave et 180'ısıtılmış fırında suyunu çektir,fırından çıkart,üstüne kara biber ve ince kesilmiş yeşil soğan sepele ,üstüne 3 parmak geçecek kadar sıcak et suyundan ilave et ,fırına ver,etler kızarana kadar pişir,o arada şehriye suyu çeker
-piştikten sonra üstünü kapat 5-10 dak.demlensin.
-bu reçeteyi FERAY'da gördüm,ilginç geldi,tabi ki resimlerden belliydi lezzeti http://ferkay.blogspot.com/search?updated-max=2012-02-25T13:49:00%2B02:00&max-results=7&start=7&by-date=false - teşekür ederim arkadaşım .
-biraz deyiştirmesen olmazdı,bir daha ki sefere aynısını yapacağım,çooook lezzetli oldu .

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık harika bir yemek olmuş:))

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık nefis bir yemek olmuş, ayrıca teşekkür ederim yorumuna.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. kızla ,teşekür ederim.
    Feray,çok beğendim,seninkisi daha da güzel olur sanırım,anlık bir şeydi,elimdeki malzemeleri kullanmak zorundaydım.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım:)
    tebsiyi aldım:)

    YanıtlaSil