15 Nisan 2012 Pazar

ÇAM BALI


REÇEL SEZONUNU AÇTIM


Alttaki resimde pişmeden önce ve hazır olduktan sonra .

MALZEMELER:
-100 tane 2-3 sm. çamların uçları,şimdi tam sezonu
-2 l.su
-1 kg. toz şeker
-1 tatlı kaş.dolusu limon tuzu

 YAPILIŞI:
-çam çiçekleri su ile hızlı hateşte kaynatın ,yeşillikler dibe çokecek
-tencerenin kapağını kapatın ve ertesi güne kadar öyle kalsın
-suyu süzün,2l. suya 1 kg. toz şeker ,1 dolu tatlı kaş.limon tozu ilave edin,hızlı hateşte 1,5 saat kaynatın
-kuru kavanozlara kaynak iken  doldurun ,kapağı kapatın,ters çevirin kavanozu

7 yorum:

  1. çok değişik geldi bana,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Canim ellerine saglik, cok degisik ve güzel olmus, cam agaclarini kolluyacam, ama hangi cam cinsi bu, insallah burda vardir, sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. ne güzel fikir denemek lazım ama nasıl. bu çam çiçeklerini toplamak zor olsa gerek.ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. kızlar,teşekürler.
    toplaması kolay ,tabi ki yüksekte değilse ve kendinizi sanki gezmekte gibi hayal ederseniz.
    dün yazacaktım,bloğu açtıkça başka blog açıldı,sanırım halletik.

    YanıtlaSil
  5. CANIMBAL YAPMASINI ÖĞRENDİK TEŞEKKÜRLER:)

    YanıtlaSil
  6. bir kase lezzet-yine beklerim

    YanıtlaSil
  7. ben biraz daha olgunundan yapmıştım hatta süzmedim yanında da kuru incir reçeli ile yemek gerekiyormuş şifa niyetine..bu yıl gene yapacağım tadı çok güzeldi.şu bahçedeki çama bir bakayım ne halde kozalakları:)

    YanıtlaSil