10 Nisan 2012 Salı

KEDİ PATİĞİ HAMURUNDAN KAŞARLI BAZLAMA






malzemeler:

-1 su bardağı yoğurt
-5-6 çorba kaşığı sade soda (maden suyu )
-1 yumurta
-1/2 paket kabartma tozu
-1/2 çay kaşığı karbonat
-1-2 çorba kaşığı sıvı yağı
-un -yumuşak hamur olacak

hazırlanışı : yoğurt,kabartma tozu,karbonatı hamur yoğurulacak kaseye alın,karıştırın kaşık ile 3-4 kere,soda ,yumurta,sıvı yağı ilave edin,karıştırın ve unu azar azar karıştırarak ilave edin,biraz yapışkan hamur oluyoru ,önemli deyil,4-5 saat bekledikten sonra bol unlu tezgaha hamuru alın ve yoğurun ,böylelikle yumuşak ama yapışmayan hamur olacak ,yumurta kadar bezeler yapın,ince açın hamuru,ortasına rendelenmiş kaşar doldurun ,kapatın,yine merdane ile hamur açın,kızgın yağıda orta hateşte iki tarafını kızartın.Kedi patiği hamurumdan yaptım 

3 yorum:

  1. Looks beautiful.Cok guzel.

    YanıtlaSil
  2. Ay bunlar harika olmuş canım benim olsa da yesek..Ellerine yüreğine sağlık..Bir sürü tarifini aldım:) artık onlar benim:))) bilgisayarıma kaydettim pişireceğim çok öptümm

    YanıtlaSil
  3. keshule,sen bir de kedi patiği yap,senin olsun hepsi yeter ki yap.

    YanıtlaSil