19 Nisan 2012 Perşembe

LABADA,ALABIDA BÖREĞİ

1987 yılında yemiştim ilk olarak bu böreği,yaparlarken gördüm,yıllar geçti,belki 15 yıl önce en son yapmıştım,pazarda böyle yeşillik hiç görmedim ,bu sene inşallah bol bol alabıdam olur,tohum saçtım bahçeye ve 5-6 sm kadar büyüdüler bile ,en çok sevinen herhalde büyük kızım oldu,belki biraz büyüdüklerinde kargo ile gönderirim,alabıdadan güzel sarmalar da olur ,tadı biraz ekşimsi,benim için bu böreğin tadını ancak ağız tadını bilenler sever.








MALZEMELER -1 EL TAVA İÇİN
-4+4 yaprak
-1 yumurta
-2 çorba kaş.yoğurt
-3çorba kaş.un-tepeleme
-tuz
-su
-sıvı yağı kızartmak için

YAPILMASI :
-tavaya 2-3 çorba kaş. sıvı yağı koyun ve yaprakları bir birini bastırılacak şekilde dizin
-yumurta,tuz,un,yoğurt ile krep hamurdan biraz daha koyu hamur elde edin,gerekirse su ilave edin
-orta harlı ocağa yerleştirin tavayı,2-3 dak sonra kalan yaprakları bir birini bastırarak harcın üstüne yerleştirin
-bir bıçak ile bakın pişip pişmediğini ve bir kapak veya tepsi yardımı ile çevirin ve kızartın diğer tarafı
-sıcak ve soğuk tüketebilirsiniz.

13 yorum:

  1. Çok değişik hiç duymadım ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. hiç yemedim ama severek yiyeceğimi düşünüyorum... görüntüsü ile tam benlik... afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. anneanneninemekleri
    ruşyena
    BU SAYFADAN SONRA BİRAZ ARAŞTIRDIKLARIMI YAZDIM,BEN BUNU ÇOK SEVİYORUM,1989 YILINDA TÜRKİYEYE GELDİĞİMİZDE KİRADA OTURURKEN YANIMIZDA DAĞILAR VARDI,ÇOK KUZU KULAK TOPLADIM,1 SENE NEREDEYSE HER GÜN MAKARNA YAPMAK ZORUNDAYDIM,VE KUZU KULAR KOYARDIM,KUZU KULAKTAN DA ÇOK YEMEK YAMARDIM,ŞU ANDA HİÇ BİRİNİ HATIRLAMIYORUM,ALLAH HATIRLATMASIN,DERDİM O OLSUN .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben böyle otlu yemekleri çok seviyorum... kuzukulağı burada pazarlarda var... ama yapmasını bilmiyorum... yine de bu hafta alıp denemek istiyorum bişeyler...
      zoraki yemeler en güzel şeylerde bile bıkkınlık yapar gerçekten... derdin o olsun mazescim...

      Sil
  4. Çok değişik bir tarif olmuş
    Ellerine yüreğine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. akşam annem ıspanak yemeği gibi pirinçlisini yapmıştı bu böreği ilk defa görüyorum.gerçekten çok değişik olmuş..ellerine yüreciğine sağlık
    reçelin yazısı hazırdı bir bakayım tam ölçülü olarak yayınlayayım..kozalak reçeli ile yioruz bir kaşık ondan bir kaşık diğerinden..hemen bakıyorum canım..

    YanıtlaSil
  6. nilay-yufka derdi yok

    keshkule-ekşili güzel oluyoru...reçeteleri bekliyorum

    YanıtlaSil
  7. ÇOK GÜZEL
    ELLERİNE SAĞLIK
    BEN BUNU BİLMİYORUM
    TADI NASIL ACABA?
    :)

    YanıtlaSil
  8. Çok ilginç gerçekten, demek isterdim.
    Bu değişik ve güzel tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. bir kase lezzet-tadı biraz ekşi gibi,pazı gibi kaynar suya sok ,çıkar ve sarmasını yap
    ♡ηυяѕαℓкιмι™ -bir kere yersen ne tadını ne yapılışını unutamazsın canım

    YanıtlaSil
  10. Ellerine saglık arkadaşım harika çok farklı yemek tariflerin var

    YanıtlaSil
  11. yöresel yemek ve örgü -HAZIR,ALABİLİRSİN,KOLAY GELSİN .
    yöresel yemek ve örgü -TEŞEKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  12. cok guzel cok pratık bır borek olmus ellerıne sağlık

    YanıtlaSil