8 Mayıs 2012 Salı

KABAK HAKKINDA


Kabağı yuvarlak kes,tuzla,una bula ve resimde görüldüğü şekilde diz,2-3 saat sonra pişirirsen :
-fazla yağı çekmez
-kızartma yağında un kalıntısı olmaz,yağın temiz kalır
-çok pratik,aceleye gelmiyoru

7 yorum:

  1. Kabaklara bayıldım ne güzel dizmişsin öyle kıyamam ben onları kızartmaya kıyamam kızgın yağlara atmaya :))
    Canım biber nasıl kurutulur diye sormuşsun evin denize yakınsa nem aldığı için biberler kurumaz birde temmuz ağostos ayları kurutmak için uygundur birde kuruturken ben çekirdeklerini çıkarıp uçlarından ortasına kadar kesip ipe dizincede kuruyuncaya kadar sık sık biberleri kontrol edip birbirine değmemesi için ayırıyorum....

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım
    facebooktan izmirli blog yazarlarına gir bizim bütün kızlar orda yani izmirli ne kadar blog yaarı varsa orada ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana açılmadı,yemek ve biz blogçunun bloğunda yayınlamış bir şeyler ,bakıyorum.

      Sil
  3. Çok güzel bir bilgi, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. güzel fikir.paylaşımın için teşekkurler...

    YanıtlaSil
  5. mısır unuyla yapsak nasıl olur acep?
    pinar

    YanıtlaSil