4 Mayıs 2012 Cuma

KOZUNAK


MALZEMELER:
-200ml.süt
-100gr.erimiş margarin
-2 büyük yumurta
-130 gr. toz şeker
-600 gr.un
-1 çay kaş.tuz
-10gr.toz maya veya -15 gr. yaş maya
-1 vanilin
-1 rom esansı

 İÇİNE :
-30 gr.er,m,ş margarin
-kuru üzüm-1 saat su ile ıslatılmış
-damla çikolata -3-4 çorba kaş.

YAPILIŞI :
-süt ,margarin,şeker ocakta margarin ve toz şeker eriyene kadar  karıştır
-yumurta ,vanilin,rom esansı,tuz ılımış süte ilave et
-mayayı biraz su ile eriyene kadar karıştır,süte ilave et
-unu ilave ederek yumuşak,ele yapışmayan hamur yoğur,15 dak. geçtikten sonra hamuru yeniden yoğur ,ve hamur iki katı olana kadar beklet
-hamuru 6 tane bezeye ayır yağılı tezgahta
-her bezeyi uzun ince elips şekil ver,erimiş margarin sür ,süzülmüş kuru üzüm,damla çikolata sepele ,uzunlamasına rulo gibi dola,her 3 parçayı belik gibi ör,yağılı kek kalıplara koy,yumurta sarısı sür,iki katı olana kadar bekle mayalansın,yine yumurta sarısı sür ,170'ısıtılmış fırında pişir,gerekirse üstüne foliyo ser ,yanmasın.
-ertesi gün,soğuduktan sonra yenirse tadına varabilirsin .

KENDİNİ ÇİÇEK SANAN MEG .


8 yorum:

  1. Hiii Mazes ben 'korunak'a bayıldım ismini ilk kez duyuyorum ama öyle canlı ki resim tadını hissettim sanki:)yalnız bir gün beklemek zor:)))eline sağlık canım, Meg'immmm yerim seni bennn oyyy ne güzel uyuyor maşallah:)beyaz pamuk şekeri:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. isim önemli değil ki,tat önce gelir ,ve beklemek zorunda değilsin,ama yine de ertesi güne birazıcık bırak tadı daha zengin olduğunu görürsün ,MEGin keyfi yerinde .

      Sil
  2. pardon canım yanlış yazmışım ismini Kozunak diyecektim:)hakikaten nefis gözüküyor tarifi okudum benim gibi tembel biri için oldukça zahmetli geldi tembel derken yemek yapma konusunda tembelim:(((ama değer bunu mutlaka denemeliyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekmek makinası yoğuruyoru ,bana şekil vermek kalıyoru,hem çok uzun dayanıyoru.

      Sil
  3. canım eline sağlık güzel birtarife benziyor. fakat mayalı tariflere pek bir önyargılıyımdır. Biraz tadını anlatsana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mayayın kokusu,tadı yok,hele rom esansı ile yaparsan...tadı...bir tat nasıl anlatılır ...zengin,yaz tadı gibi .

      Sil
  4. Sevgili Mazes, kozunak harika görünüyor, ellerine sağlık. Kendini çiçek sana meginiz de, sanırım sizin yapmış olduğunuz kozunakı öyle bir yemiş ki, kendisini saksıya atmış :))) Bu işin şakası tabi, mayalı çörekleri her zaman çok severim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil