MALZEMELER:
-8 yaprak lazanya
-2 soğan-küçük doğranmış
-250 gr.kesilmiş mantar
-1tatlı kaş.toz kırmızı biber
-1 tatlı kaş.domates salçası
-1 çorba kaş.biber salçası
-tuz
BEŞAMEL SOSU:
-800ml.süt
-2 tepeleme çorba kaş.un
-40 gr.tereyeğı
-isteyen 1 yumurta sarısı
NASIL YAPTIM :
-soğan,mantar kavurdum
-k.biber ve salçaları ilave edip kavurdum,2 çorba kaş.su ile incelttim
-kenarda beklesin
-SOSU:
-yağı eridikten sonra unu ilave edip beraber biraz kavurdum,kenara çektim,çırpıcı ile sütü ilave ederken hep çırptım,tencerenin kenarlarında un kalıntısı olur,kaşık ile sıyırın süte ,koyulaşıncaya kadar çırpın.....yok ,baloncuklar çıkana kadar nedense lazaniyalar kuru kullanıldığı için beşamel biraz sıvık olmalı ,ben demiyorum,lazanya kutusunda talimatlar öyle diyoru,çok da iyi diyoru.
-benim borcam tam iki yaprak alıyoru ,böyle olursa lazaniya devrilmez
-borcamı yağılıyorum,üstüne 2 yaprak yan yana diziyorum,üstüne mantarlı karışımdan koyuyorum ( karışımı 4 de ayırın ),üstüne beşamel sos,kaşar rendesi ,yine 2 yaprak.......en üstte kalan beşamel ve kaşar rendesi,20 dak.beklemesi lazım ki yapraklar nemlensin,ben öylende yaptım,souduktan sonra ağızını kapatıp buz dolapta beklettim ,çok pratik oldu.
-180'fırında ,üstü kızarana kadar pişer ,10-15 dak.fırını kapattıktan sonra bekler fırında.
PİŞMİŞİ ÇEKEMEDİM.
Много вкусна лазаня! Плънката особено ми допада, а и се е получила много добре! Благодаря за прохладата!:) Поздрави!
YanıtlaSilkakvo da pravya ,njakoi v kıshti ne obiçat meso,tova napravih bez da iskam,a vodata e naistina prohladna,sloji si şepite i piy...
Silcok sicakmis turkiye galiba.ama biz de hala donuyoruz burada,serinlim fazla geldi ama ben lazanyayi alayim.
YanıtlaSil2 gün rüzgar bile yoktu,bugün deniz kokusunu aldım ,idare eder .Her mevsimin güzel yanları var,tabi aşırı olmadıkça.Sizin yazınız acaba yolunu şaşırmış buralarda olmasın ?Afiyet olsun canım.
Silpişmişini görmek istiyoruz hemen yediniz değilmi bize birşey kalmadı eline sağlık
YanıtlaSilbir şeycik kalmadı,ama hayalet:üstü nar gibi kızarmış ...yazın fırını açmıyayım diyorum,beni midem dinlemiyor....teşekürler.
Siloğluumun en sevdiği şeylerden biridir lazanya,eline sağlık..
YanıtlaSilteşekürler.
SilVejeteryan olan kızım kızım bayılır,tam kızımlık:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)Eee ben de isterim:)
Ayaklarım o görselde ki serin suların içinde,elimde sıcacık lazanya ofofoff ne güzel olurdu:)
Arkadaşım nerden buluyorsun bu hareketli güzellikleri.Çokk güzeller:)
Kızlara artık her gün nefis ziyafetler verirsin.Sefanız olsun canım:)
Sevgiler...
ben etlisini severim,ama kızlar büyüdükçe damak tatları deişiyor,onlara uyuyorum bazen.bu resimleri rus blogda buldum,istediğini al bloğuna koy,bakar,bakar....serinlersin canım.Amaaaan kızları,kızlar öyle fazla yemiyorlar artık,formunu koruyorlar,bir de sıcakta hiç yemiyorlar .
SilI love lazania:)
YanıtlaSillazania super
SilLazania guzelde birde yapan olsa :))) Ellerinize saglik..ins. birgun bende yapacagim :)))
YanıtlaSilbu hazır yapraklar çok pratik,çek bir besmele ve başla .
SilÇok da güzel olmuş arkadaşım.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilbu hazır yapraklar çok pratik,aklımda su böreği tarzında yapmak var (yaprakları ıslatmadan),hayırlısı bakalım....
Silmerhabalar bende yarın yaptığım lazanyayı paylaşacağım benimki biraz daha farklı elinize sağlık :) Üyenizim, bende bloguma beklerim şimdiden teşekkürler,sevgiler..
YanıtlaSilhttp://bensukaya.blogspot.com/
teşekürler,gelirim ziyaretine.
SilNe kadar güzel anlatmışsınız bu saatte kalkıp lazanya yapasım geldi:))
YanıtlaSilbir defa hazırladım hayatımda başaramadım bir daha raflarda görünce bile kaçtım lazanyadan.Ama bu tariften sonra kesinlikle deneyeceğim galiba:)
sıcacık sevgiler...
bu yapraklardan kullanırsan problem çıkmaz,çok da lezzetli oluyoru.
SilEtsiz yaşasın tam bana göre, sana söylemiş miydim mazes'ciğim ben hayvan sevgim yüzünden et yemiyorum, bitkisel besleniyorum...biraz unutkanlık ve hafıza sorunları yaşıyorum bazen de halsizlik, bitkinlik ama olsun:))eline sağlık
YanıtlaSil