29 Ağustos 2012 Çarşamba

kayısı püresi olacak sadece 2-3 kere kavanozu çalkala


Kayısı püre -hem küçük ,hem büyük bebeklere nefis bir desert.En önemlisi de çok basit:
-yumuşak kayısıların çekirdekleri çıkar,kabuklarını soy
-1 kavanoza en altta toz şeker,üstüne kayısı,yine şeker ,yine kayısı 
-en küçük kavanozlara yapıyorum,1 tüketimlik
-kavanozları kapatıp 5 dak.kaynatılır ,su kaynamaya başlayınca hesaplanır
-pastaları ıslatmak için de çok uygundur

Kış hazırlıkları ,konserveler bu sıralarda bol,bol görünecek.

16 yorum:

  1. Sevgili Mazes,
    Somon tarifini tavukla da yapabilir miyiz? diye sormuşsun. Bence olur. Çünkü krema tavuğa da çok yakışıyor. Yeşil soğan ve domates zaten hoş olur. Dener de beğenirsen bana yazarsan sevinirim. Ziyaretin için teşekkürler:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cevabın için çok teşekür ederim,sağı ol canım.

      Sil
  2. Süperrr.. Ben şekersiz denemek istiyorum olur heralde.Yapınca paylaşırım.Sevgiler.Bence Iğdır güzel ye.Allah hayırlısını versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeftaliden de olur,dün bir yerlerde okudum.

      Sil
  3. Harikasın, eline sağlık güzel bir tatlı olur elbette...mmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tatlıyı seviyorum,hele böyle katlısız olunca.

      Sil
  4. Yani var ya çok beceriklisin. Maaşalllah. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah canım ,saat 15 sonra dün yine biber közledim,bugüne de var,sabah çok yorgun kalkıyorum,ama başka seçeneğim yok,kendi işim ,pazarım bile yok.teşekür ederim.

      Sil
  5. değişik bir yöntem hemen denemem lazım :)ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dene,pişman olmazsın yaparsan,teşekürler.

      Sil
  6. cok guzel ve basıt ellerınıze sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yumuşak şeftali bulursam pazarda şeftali ile yapmak istiyorum,hayırlısı,teşekürler.

      Sil
  7. Aaa ne kolay ne pratik bir bilgi..tesekkurler..sevgiler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekür ederim,yardımcı olduysam ne mutlu bana.

      Sil
  8. pratikmiş eline sağlık sevgiler canım mazesim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kavanozu açmadım,en az 1 ay olgunlaşması lazım tam tadını vermesi için ,açtığımda yine resim yüklerim.

      Sil