6 Eylül 2012 Perşembe

yeşil yağılı biber


Yağılı biberlerim o kadar güzel olur ki,al ekmek ,bandıra,bandıra öylesine ye ,lezzetli oluyoru,bakıyorum da çoğu turşu niyetine yaptıklarım bandırmalık da çok güzel oluyorlar.

-ölçüm yoktur aslında 
-biberleri doğurarım,yemesi daha rahat olur
-1 ölçü sirke
-1 ölçü sıvı yağı ( safra kese ameliyattan sonra Olin benim için en uygun olduğunu keşfettim )
-2 -3 ölçü su
-sarımsak
--tane karabiber ve defne de olur 
-tuzlayıp,tadına bakıyorum,aynı ölçüde toz şeker katırım 
-biber dışında tüm malzemeleri kaynamaya alırım,biberleri azar azar katıp,sadece renk dyiştirene kadar kaynar,süzgeç ile dışarı alırım,bibrler bitene kadar aynı işlem devam eder
-kavanozlara doldurup maydanozu sapı ile biberleri sıkıştırırım 
-kavanozları yine kaynatırım,10 dak.kaynamaya başladığından sonra hemen dışarı alınması lazım,biberle erir,kavanozlar her zaman olduğu gibi bir gece ters çevirip soğutulur.


10 yorum:

  1. ooooh yine döktürmüşsün valla...
    ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. itraf ediyorum ,geçen haftaya kadar yaptım,resim çektim,vakit bulupta yayınlayamadım,şimdi acele ediyorum yayınlamaya ,belki birilerine fikir olur.Teşekür ederim canım.

      Sil
  2. Canım benim,ne güzel bir görüntü öyle.Ve tabii lezzette.
    Bu kış sana geliyorum ben.Hamarat arkadaşım,sen kışlık işlerini bitirdin bile.Ellerine emeklerine sağlık.RABBİM güle güle sağlıkla yemeyi nasip etsin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım arkadaşım,teşekür ederim ,istediğin vakit gel,kapım açıktır .Geçen sene bir şey yapamadım ,özlemişim ,bu sene senin dediğin gibi her şeyden azacık yapıyorum,sırada yeni bulduğum,denenmemiş kışıklar var,yarın pazarı burasının,liste yapmak lazım.

      Sil
  3. BAYILIRIM CANIM,ÖZELLİKLE BEN KAHVALTIDA TÜKETİYORUM,ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karnım açıktığında bazen yemek yiyemiyorum,bu biber iştah açıcı gibi gelir,bandır,bandır ye.

      Sil
  4. Eline sağlık mazesciğim çok maharetlesin nazar değmesin maşallah diyorum..afiyetle ye..biberi ben de kızartarak, sarımsaklı yoğurtla çok severim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biberi kızartık da denedim konserve olarak ,beğenmedim ,bir daha yapmadım,ama biber kızartması çooook güzel oluyoru,hele mevsiminde yersen,eee ,afiyet olsun canım .

      Sil
  5. Valla kahvaltıda bile yerim. Elinize sağlık. Herhalde tuz şeker oranı eşit değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iştah açıyoru,sadece ekmek ve bu biberler bile yeter ,tuz+şeker oranı aynıdır .

      Sil