MALZEME: 5-6 porselen kase için
-1/2 litre süt
-3 yumurta
-300 gr toz şeker(1.5 su bardağı kadar )
-1 vanilin
YAPILIŞI:
-şekerin yarısını hafif hateşte karamelize et
-5-6 tane porselen kaseye paylaştır
-yumurta ve kalan şekeri el çırpıcı ile çırpa bilirsin
-vanilin ve süt ilave et,çırp hepsini
-kimileri üstünde oluşan köpğü atıyorlar,bana göre sadece enteresan olmak için yapıyorlar bunu,çok gereksiz ve israf
-kaselere paylaştır ,bit derin tepsiye koy,kaselerin yarıya kadar soğuk su doldur ve fırına ver,180' fırında üstü kızarana kadar pişir,tepside soğusun.İstersen bir bıçak ile kenarlarını geç ve tabağı ters çevir .İşte bu kadar basit .
Günaydın canım arkadaşım, krem karamel bana ağır geliyor nedense, ama nefis gözüküyor, eline sağlık ve afiyet olsun...
YanıtlaSilbir bilsen ağızda nasıl kremsi tat bırakıyor (kandıra bildim mi?).
SilMazes anlatım tarzın ne kadar hoş . Kısa ve öz. Valla demiştik ya bayramda diyeti bozacağız diye, benim Cumhuriyet Bayramım daha devam ediyor, onun için bugün bu tatlıyı yapıp yiyeceğim. :))) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbozun diyeti ,bozun,zaten cumhuriyet bayramının tadını bozdular,siz bir diyet bozmuşunuz çok mu ?
Silamanın çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilama bu kilo aldırır :(((
ben ucundan 1 kaşık alıyorum :))
ellerine sağlık ablam...
kilo aldırmaz yahu,süt,yumurta ,şeker o kadar çok değil ki.teşekürler şirinecim.
Silaz az yesek bir şey olmaz sanırım, ellerine sağlık...
YanıtlaSilbir kase zarar vermez,sonuçta süt ve yumurta var en çok.teşekürler.
Silolsada yesem şimdi canım.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilkalmadı ki...teşekürler .
Silmazesim ben geldim. memleketteydim bayramda sizlere uğrayamadım. krem karamel muhteşem olmuş tatlım keşke olsa da yeseydim :) eline emeğine sağlık bana da beklerim canım öpüyorum çok...
YanıtlaSilhoş geldin canım,iyi yapmışsın,değişiklik olmuş.Tatlı koç güzel ,teşekürler ve kahve içmeye gelirim.
SilTatlı yiyelim tatlı konuşalım diyorsun yani..
YanıtlaSilellerine sağlık canım severim hemde çok severim krem karameli
evdekilere afiyet olsun
tatlı da konuşalım diyorum ve teşekürler dedim canım.
SilMazes cahilliğime ver bu tarifte acaba un gibi , nışasta gibi katılaştırıcı özelliği olan bir madde eksik olabilir mi? Bugün yaptım su gibi oldu. :)) Veya benim kabiliyetsizliğim bilemiyorum.
YanıtlaSilhata belki bende:yumurtalar çok küçük olmayacak,öyle olursa +1-2 yumurta eklenir,kutu sütü kullandım,fırın benim gazlı,belki sizinkisi alttaki suyu kaynatacak kadar fazla ısı veriyoru,150'-de yapın,yani alttaki su kaynamayacak hiç bir şekilde.Bana kalsa yeniden deneyin ,sadece yumurta ve kesinlikle alttaki su kaynamasın ,dereceyi düşük tutun.Bu da 'antika'reçetelerimden .
SilBir mucize oldu sabah bir kalktım toplamış kendini tam krem karamel kıvamına gelmiş. Dayanamadım ve kahvaltı da yedim. Yani en olmaması gereken şeyi yaptım. Lezzeti süperdi, ilk yorumum için özür diliyorum ve bu güzel tarif için teşekkür ediyorum.
Silbuna sevindim,ne de olsa 'antika'sayılır bu reçete.
SilMazes'im öyle bir anlatmışsın ki sanki ben bile yapabilirim gibi geldi :)
YanıtlaSilSevgiler canım ellerine sağlık...
yaparsın sen ,yaparsın ,İlhan beye de yazdığım gibi fırın derecesini 150 belki daha iyi olacak,kolay gelsin diyeyim de belki denersin.
SilCok güzel olmus canim...
YanıtlaSilellerine saglik
:-)))
cevapları okudukça canım çekti,yapsam mı ne yeniden .Teşekürler canım .
SilМного го обичам, а твоят е толкова изкусителен! Прекрасно утро от мен!
YanıtlaSilCandy,b bg.mnogo go pravih,mnogo go obiçam i sega ,a utroto e naistina prekrasno,pone za mene ...leko oblaçno ,ne mnogo hladno.
SilMazezimin ellerine sağlık.
YanıtlaSilSütlü tatlılar favorim.
ALDIM CANIM:))
teşekürler ve...afiyet olsun canım.
Sil