MALZEMELER:
-2 küçük yumurta
-200 ml. koyu ayran
-3 çorba kaş.süt
-20 gr. yaş maya veya 1 paket toz maya
-30 gr.küçük kesilmiş margarin
-500 gr.ortalama un,yumuşak hamur olacak
-2 tatlı kaş.toz şeker
-2 tatlı kaş. tuz
YAPILIŞI:
-hamur mayalanacak,yumurta büyük.bezelere ayrılacak,ince açılacak veeee....
-işte burada bir sır var:erimiş tereyağı ile hamur yağlanacak,kaşar rendesi sepelenecek ve karşılıklı iki ucu rulo gibi sağrılacak ,uçlara çimdik atılacak,hamurun ortası 3-4 sm.açılacak ve kaşar sepelenecek
-200* ısıtılmış fırında hafif kızartılır,tepsi fırından alınır ,bıçak ile ortası hafif açılır ve yumurta kırılır ortasına ,hafif yumurta katılaşana kadar pideler fırında az daha pişer ....
- fırından çıkan pideler tere yağı ile yağlanır....yumuşacık olurlar...