17 Temmuz 2014 Perşembe

KAŞARLI PİDE-HAMURU YUMUŞACIK...


MALZEMELER:
-2 küçük yumurta 
-200 ml. koyu ayran
-3 çorba kaş.süt
-20 gr. yaş maya veya 1 paket toz maya
-30 gr.küçük kesilmiş margarin
-500 gr.ortalama un,yumuşak hamur olacak 
-2 tatlı kaş.toz şeker
-2 tatlı kaş. tuz

YAPILIŞI:
-hamur mayalanacak,yumurta büyük.bezelere ayrılacak,ince açılacak veeee....
-işte burada bir sır var:erimiş tereyağı ile hamur yağlanacak,kaşar rendesi sepelenecek ve karşılıklı iki ucu rulo gibi sağrılacak ,uçlara çimdik atılacak,hamurun ortası 3-4 sm.açılacak ve kaşar sepelenecek
-200* ısıtılmış fırında hafif kızartılır,tepsi fırından alınır ,bıçak ile ortası hafif açılır ve yumurta kırılır ortasına ,hafif yumurta katılaşana kadar pideler fırında az daha pişer ....
- fırından çıkan pideler tere yağı ile yağlanır....yumuşacık olurlar...


10 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Ayranla olması da çok hoşuma gitti.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. OHHHH mis gibi . Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tarif için teşekkürler mayalı hamurları çok severim.

    YanıtlaSil
  4. hamurişi seven ev olarak bu tarifi uygulamazsam olmaz.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık, afiyet olsun ben de bayılırım böyle hamur işlerine.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Pide harika olmuş mazescim, ellerrine emeklerine sağlık.
    Tereyağ neye girse lezzeti tartışılmaz değişiyor, lezzetine lezzet katıyor.
    Buradaki pideden iftara ve sahura alıyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Kokusu buraya kadar geldi... Ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  8. Mazes özlemişim bu pratik anlatımlarını. İnanılmaz bir pozitif enerji yayıyor senin paylaşımların. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Eski paylasimlarina bakayim dedim :) acaba yarin yapsammiki bunu?? Nefiss

    YanıtlaSil