29 Haziran 2011 Çarşamba

Tavuk Köfteleri Kaparili Sos İle


MALZEMELER:
300gr.tavuk kemiksiz parçaları    
-1 diş sarımsak
-1soan
-2çorba kaş.zeytin yağı
-2çorba kaş.maydanoz
-1dilim kuru ekmek(2çorba kaş.galeta)
-1jumurta(küçük)
-tuz,kara biber,1tutam kimyon
hepsi rondoda kıyılır

sos:
-400ml.et suyu
-20gr.tereyağı
-1çorba kaş.un
-1defne yaprak
-yarım limon suyu
-5-6 kaşık kapari(turşu salatalık ,yeşil zeytin olur yerine
-125 gr. krema(unutursanız problem olmuyor)

HAZIRLANIŞI: kaynayan et suyuna kıymadan  ceviz kadar köfteler atın,tencerenin kapağını ve ocağı kapatın .Tereyağı ve unu kavurun,tel ile çırparak köftelerin bulundUğu et suyunu ilave edin,koyulaşınca defne yaprağı katın 15dak.kısık ateşte kaynatın,limon suyu ,limon rendesi,kapari,köfteleri ilave edin,maydanoz sepin,ocağı kapatın .

Çok lezetli bir yemek oluyor .

supa

malzemeler:
-2litre tavuk suyu
-1-2 rendelenmiş havuç
-1baş soan
-2-3 domates
-1parça kereviz(yeşil sapları olur)
-maydanoz
-1yumurta
-1su bardağı yoğurt
-2tane limon tuzu
-1 mini küp kesilmiş patates,1 çorba kaş.pirinç veya tel şehriye
-kara biber,tuz
hazırlanışı:soanı bütün koyuyorum,çorbayı servis ederken atıyorum,bu çorbada soan sevmem,yeterince sıvı yağı ile havuç,kereviz,soan kavururm ,havuç rengini verene kadar,rende veya küp kesilmiş domatesleri ilave edip yumuşayana kadar kapak altında pişiriyorum,et suyu ilave edip 10dak.hafif hateşte kaynatın  (patates ile yapacaksanız et suyu ısındıktan sonra pirinç ile beraber yumuşayana kadar pişirin ,sonra terbiyesini ilave edin) .tel şehriye 3-4 kaşık ilave edin hafif hateşte kaynasın,bu arada terbiyesini yapın: yumurta,yoğurt,limon tozu,maydanoz,kara toz biber,çorbadan 1 kepçe alın ve terbiyeye yavaş karıştırarak ilave edin,böylelikle çorba yeniden ısındıktan sonra kesilmez ,terbiyeyi çorbaya aktarın karıştırarak ,ocğa kapatın.


not:rende havuç,domates,maydanoz,kereviz parçaları veya yeşil sapları ,et suyu,haşlanmış et parçaları difrizde bulundurursanız bu çorba yarım saate hazır olur .

yayla çorbası

malzemeler:
-2 litre su
-yarım su bardağı pirinç
-1 yumurta
-500gr.yoğurt(2 su bardağı)
-1 tepeleme çorba kaş.un
-50gr.tereyağı(2-3çorba kaş.)
-2 corba kaş.kuru nane
-tuz


 hazırlanışı: su ve pirinç kaynatılır ,pirinçler pişene kadar ,un 2-3 kaşık su ile karıştırılır ,yoğurt ,yumurta ilave edilir ,güzelce çırpılır ,pirinçli sudan 1-2 kepçe yoğurtlu karışıma yavaş karıştırarak dokülür,sonra çorba kesilmesin,hafif ateşte ,ara sıra krıştırarak 5-6 dak.pişirilir tuzlanır eterince ,ocak kapatılır .Bir tavada yağı hafif kahfe rengi oluncaya kadar eritilir  ,nane bir kepçeye alınır üstüne kızgın tereyağı dökülür ,bu işlem  çorbanın üsünde yapılır ,yağı tenncerenin üsüne dökülür .Ertesi güne çorba kalırsa biraz koyulaşır ,ayran yap biraz ,çorbaya dök ve ısıt .




на български
 

Яйла чорба

продукти:
-2литра вода
-250гр.ориз(около половин чаша за вода)
-1яйце
-500гр.кисело мляко(около 2 чаши за вода)
-1пълна суп.лъжица брашно
-50гр.краве масло(2-3 суп.лъжици)
-2 пълни суп.лъжици сух гйозум
-сол на вкус

приготовление:ориза се сварява добре с водата,отделно бршното с 2-3 лъжици вода се разбъркава ,прибавя се млекото и яйцето и се разбъркват добре ,2 çарпака от водата много бавно с постоянно бъркане на млечната смес се затоплят с водата после пак бавно се прибавя млечната смес в тенжерата ,5-6 минуит чорбата вари на слаб огън като се бърка ,посолява се на вкус .Маслото се затопля докато леко почне да става светло кафяво ,гйозума се слага в черпака и отгоре се изсипва врящото масло ,черпака го дръжте над тенжерата ,полейте чорбата .

24 Haziran 2011 Cuma

BENİM PİZZAM - моята пица







hamur malzemesi
-600gr.un
-200ml.su+200ml. süt
-4corba kaşığ sıvı yağı
-2tatlı kaşığ tuz
-2 tatlı kaşık toz şeker
-1 paket kuru maya


pizzanın sosu
-1 dolu tatlı kaşık domates salçası
-1 tatlı kaşık biber salçası
- 1 yumurta
-1corba kaşık yourt
-4 çorba kaşık sıvı yağı
-kekik,kara biber

hazırlanışı 
hamur yourulur,mayalanır ,{bu malzemeler 2 tane 23 sm.tepsi için ] yağlanmış tepsilere merdane veya el ile açarak yerleştirilir,çatal ile delinir ,sos sürülür,benimkiler zeytin,biber,domates üst malzemeler .Piza hemen pişirilebilir,veya mayalanmasını bekleyebilir,180 derece fırında pişirilir,kaşar rendesi üstüne sepilir 2-3 dak.fırınlanır.


20 Haziran 2011 Pazartesi

PATATESLİ TAVA BÖREĞİ




MALZEMELER:
-hazır yufka
-haşlanmış ve ezilmiş patates
-kavrulmuş soğan
-kaşar rendesi
-tereyağ ve su

HAZIRLANIŞI:
Tava yağlanır, yufka büzdürülerek resimde görüldüğü gibi tavaya serilir, üstüne haşlanmış patates, kavrulmuş soğan, kaşar rendesi serpilir, üstü dışarıda kalan yufka kenarları ile kapatılır. kısık ateşte altı kızarana kadar alt-üst pişirilir. 1 çorba kaşığı tereyağ ve 5-6 çorba kaşığı su tavada pişirilir ve böreğin üzerine dökülür daha sonra börek 5 dk kadar içini çekmesi için beklenir.




НА  БЪЛГАРСКИ


картофена баница в тиган
продукти:
-сварени и намачкани с вилица картофи
-готова ууфка,но може и сами да си разточите
-изпържен лук
-сол и черен пипер
-рендосан кашкавал

приготвяне:
в тигана се слага около 2-3 супени лъжици олио,разстила се юфката както съм направила на снимката разстилалат се продуктите и се затварят с юфката ,която стърчи отвън ,на слаб огън се запържва от двете страни,аз запържвам 1супена лъжица краве масло ,слагам 5-6 супени лъжици вода ,като кипне с лъжица поливам баницата и я покривам с по голяма тавичка за 5 минутки .

MISIR UNLU, PIRASALI (YEŞİL SOĞANLI) PİDE




MALZEMELER:
-3 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-2 su bardağı mısır unu
-2 kabartma tozu
-1 su bardağı ayçiçek yağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 kg kavrulmuş pırasa (pırasa bulamadığım için 500 gr kavrulmuş yeşil soğan kullandım)

HAZIRLANIŞI:
Malzemelerin hepsi kaşık yardımı ile karıştırılır. 23 cm civarında yağlanmış tepsiye hamur dökülür ve düzleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk kızarana kadar pişirilir.

ÇİLEK SOSLU PUDİNG





PUDİNG MALZEMELERİ:
-2 su bardağı süt
-2 yumurta sarısı
-4 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı tepeleme un

PUDİNG HAZIRLANIŞI:
Bütün malzemeler hafif ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir ve kaselere doldurulur.

ÇİLEKLİ SOS MALZEMELER VE HAZIRLANIŞI:
Geçen sene yaz ayında alıp difrizde sakladığım çilekleri deneme amacı ile koymuştum. Dayanıklılığını test ettim. 1 sene sonra çıkardım fakat tatları ekşi idi bende onları puding için sos yapmaya karar verdim.
250 gr civarında dondurulmuş çilek (tazesi ile dahada lezzetli olur) 4 çorba kaşığı toz şeker ile yumuşayana kadar kaynattım, el blendırı ile ezdim, puding üzerine paylaştırdım.

НА  БЪЛГАРСКИ

ЯГОДОВ ПУДiНГ:
-ПУДİНГ:
-2 чаши прясно мляко
-2 жълтъка
-4супени лъжици захар
-2пълни лъжици брашно

ПРİГОТОВЛЕНİЕ:
подуктите на слаб огън с постоянно бъркане до сгъстяване се пригорвя и се разпределя в купички,на мене ми излезнаха 4 купички.

ЯГОДОВ СОС:
миналата година пробвах ягоди във фризера,макар и да сложих достатъчно захар бяха кисели и затова измислих този сос .Около 250 гр.замръзнали ягоди с 4 пълни лъжици захар варих докато омекнат ,с блендъра направих на пюре и залях пудинга ,хареса ми само за този пудинг имам във фризера ягоди. Приятен апетит .

18 Haziran 2011 Cumartesi

GRAMOFON PASTA







MALZEMELER:
-6 yumurta
-18 silme çorba kaşığı toz şeker
-24 silme çorba kaşığı elenmiş un

HAZIRLANIŞI:
6 yumurtanın beyazı ve sarısı ayılır. Beyazlar 1 tutam tuz ile mikserle kabarana kadar çırpılır. Toz şeker beyazlara 3 kerede çırpılırken ilave edilir. Beyazlar katılaşınca yumurta sarıları teker teker ilave edilir. Un yaşaş yavaş el ile yada bir kaşık yardımı ile karıştırılan malzemelere ilave edilir. Yağlı kağıt veya yağlanmış un sepilmiş tepsiye dökülür. Yavaşça üstü düzleştirilir. Fırın tepsisine alttan bir kaç kere  vurulur ki fazla havası dışarı çıksın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Kek soğuduktan sonra kesilir ve resimlerde görüldüğü gibi şekil verilir, krema ile süslenir. 5-6 saat beklenirse daha güzel olur.



 на български


торта грамофон


продукти:

-6 яйца
-18 супени лъжици захар,не пълни
-24 супени лъжици ,непълни,брашно,непременно пресейта да влезе въздух

приготвяне:

-белтъците с миксер разбъркайте,на 3 пъти прибавете захарта ,бъркайте докато белтъците се втвърдяти прибавете един по един жълтъците ,в намаслена ,набрашнена или покрита с хартия за печене тава изсипете сместа ,тавата отдолу ударете с длани няколко пъти за да излезе в повечето въздух ,в предварително загрята 170' фурна ,печете до порозовяване ,след като изстине постъпете както е на снимката,аз използувам крем шанти ,по практично е .

TİRAMİSU ve evde maskarpone nasıl yapılır -тирамису и как в къщи да си направим маскарпоне



MALZEMELER:
-2 paket kedi dili bisküvisi
-1 su bardağı soğuk kahve
-1 paket kakao
-rom esansı
-mascarpone ( evde yapılışı aşağıda var )


KREMA MALZEMELER:
-2 su bardağı süt
-2 yumurta sarısı
-4 çorba kaşığı toz şeker
-2 tepeleme çorba kaş. un

HAZIRLANIŞI: kısık ocakta bütün malzemeler karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır,mascarpone ile krema karıştırılır ,esans ilave edilir .Kedi dili bisküvi dizilir ,fırça ile kahve sürülür kremanın yarısı bisküvilerin üzerine dökülür, kaşık ile düzleştirilir, kakao serpilir, üzerine bisküvi  dizilir ,kahve sürülür,kalan krema dökülür ,kakao serpilir streç ile kapatarak buz dolapta en az 6 saat bekletilir,ne kadar çok dolapta durursa daha güzel olur .

EVDE MASCARPONE YAPILIŞI




MALZEMELER:
- 400 gr.krema
-1,5 tatlı kaş. krem tartar


HAZIRLANIŞI: krema kaynatılır ,hafif hateşte krem tartar ilave edilir sürekli karıştırarak ,dikkat edin taşabilir,souduktan sonra 24 saat buz dolapta olgunlaşır.





на български

тирамису


необходими продукти:

-2 пакетчета бишкоти
-1 чаена чаша студено кафе
-1 малко пакетче какао
-ром есанс
-маскарпоне (аз си го правя в къщи,отдолу пиша как го правя)

продукти за крема:

-2 чаени чаши прясно мляко
-2 жълтъка
-4 супени лъжици захар
-2 пълни лъж.брашно

приготвяне: продуктите за крема с постоянно бъркане на слаб огън се готви до сгъстяване ,след като изстине се прибавя маскарпоне ,ром и се разбърква добре .
един ред бишкоти с четка се напояват с кафе,отгоре половината от крема се изсипва върху бишкотите,изглажда се ,поръсва се с какаото,отгоре останалите бишкоти се редят ,с четка се напояват с кафе,останалия крем ,поръсва се с какао ,покривам с стреч фолийо и поне 6 часа оставям в халадилника ,а колкото повече стои толкова по вкусно става .

маскарпоне в домашни условия :

продукти:
-400 гр. несладка сметана
-1,5 чаена лъж. крем тартар
приготовление: 
сметаната се кипва на слаб огън,прибавя се крем тартар с постоянно бъркане и се внимава много ,че може да изкипи сметаната ,след като изстине се оставя в хладилника да се стегне за 24 часа

16 Haziran 2011 Perşembe

KREMALI MANTARLI MAKARNA (HAYATIMDA YEDİĞİM EN GÜZEL MAKARNA SOSU)



MALZEMELER:
-500 gr haşlanmış makarna
-yarım kilo mantar
-2 baş soğan
-400 gr krema
-4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
-tuz, karabiber
-kaşar rendesi


HAZIRLANIŞI:
Doğranmış soğan ve mantar tavada yağda kavrulur. Krema, yeteri kadar tuz ve karabiber eklenir karıştırılır. 1 taşım kaynar. Süzülmüş makarna ile karıştırlır. Arzu edilir ise üzerinde kaşar rendesi serpilir. Yanında içecek ile servis edilir, ben limonata ile servis ettim.




          на български


макарони със сметанов сос,най хубавите макарони които съм ял
а

продукти:

-500 гр.сварени макарони
-половин кило гъби
-2 глави лук
-400 гр.сметана
-4 суп.лъжици олио
-сол,черен пипер
-настърган кашкавал

приготовление:
надробете лука и гъбите и запържете с олиото,сметаната,сол,пипера прибавете и 2-3 мин.сварете,прибавете макароните,разбъркайте ,аз кашкавала прибавих при сервирането,сервирайте с нещо за пиене ,аз с лимоната ,но може и с бира
.

BEZDİRME


MALZEMELER:
-600 gr un
-400 gr su
-2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
-1 çorba kaşığı sirke
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karbonat

HAZIRLANIŞI:
Ekmek yapma makinesinde 10 dk yoğurulur. Eldede yapabilirsiniz. Hamur 4 parçaya bölünür. Yağlanmış tezgahta merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açılır. Bol ayçiçek yağı sürülür. Yarım saat dinlenmeye bırakılır. Parmak uçları ile çeke çeke uzatılır, tezgah görülecek kadar ince bir şekilde açılır. 1avuç ayçiçek yağı üzerinde gezdirilir. 2 Tarafından dolaya dolaya rulo yapılır ortada birleştirilir. Rulo kendi etrafında dolanır. Bu şekilde 15 dk dinlendirilir. Merdane ile 1 cm kalınlığında açılır. Büyükçe teflon tavada ayçiçek yağı ile arkalı önlü kızarana kadar pişirilir, hafif ateşte. Pişen bezdirmelerin aralarına kağıt havlu konulur ki yağını çeksin.

BANİÇKA






MALZEMELER:
-600 gr un
-400 ml su
-2 tatlı kaşığı tuz
-2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
-1 çorba kaşığı sirke

İÇ MALZEME:
-yoğurt
-peynir
-ayçiçekyağı

HAZIRLANIŞI:
Bu malzemelerin hepsini ekmek pişirme makinemde yoğurdum. Siz eldede yoğurabilirsiniz. 10 dakika kadar yoğurulur. Sonra yağlı tezgaha hamur alınılır, 8-10 parçaya bölünür hamur. Yuvarlanır ve 15 dk dinlenmeye bırakılır. Her hamur parçası merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açılır. Üstüne bol yağ sürülür, 40 dk dinlenmeye bırakılır. Her beze el ile çok ince açılır. Tezgahın altı görünecek bir incelikte. Parmak uçları ile üzerine yağ serpilir. 
Katlarken önce hamurun iki ucu yan yana katlanır ve yine parmak uçları ile yağ serpilir. Sonra yine yanlar yan yana getirilir. Yağ sepilir. 

НА  БЪЛГАРСКИ


   благодаря на Пепа ,Пеп-о4,с нейна помощ си направих блог,тя ме посъветва как да направя и превода Пепи много благодаря 
 
                          баничка
необходими продукти:
-600 гр. брашно
-400мл вода
-2 чаени лъжици сол
-2 супени лıжици олио
-1 супена лъжица оцет

пълнеж:
-около 100гр.сирене
-2 супени лъжици кисело мляко


приготвяне:
тестото се меси 10 мин.,аз месих с машината за печене на хляб,от мене похубаво меси,разделям тестото на 8-10 топки и ги оставям да си починан 15 мин.,с точилка разточвам колкото чиния ,намазвам ги с много олио и ги оставям 40 мин.да се съвземат.Намазвам масата с олио,вземам едно тесто и с намазнени ръце леко дърпан от всички страни,става много тънко ,от долу масата се вижда ,поръсвам с олио ,хаващам единия край на юфката и я слагам точно на средата ,после другия край по същия начин,поръсвам с олио,става като правоъгълник,дългите краища пак се събират по средата ,става квадрат,пак поръсваме с олио,поръсваме със сместа от сирене и затваряме с другия край на тестото,хващаме баничката от двата края и поставяме в намазнена тава ,масата трябва да бъде добре намазнена за да не залепне тестото,печем в предварително нагрята фурна на 200 градуса до приятно зачервяване .