11 Temmuz 2011 Pazartesi

PİLAV -пилав








MALZEMELER:
-arpa şehriye
-pirinç
-tereyağı
-tawuk suyu
-tuz
ben böyle hazırlarım: genelde tauğun güs kısmında etleri ayırırım,arkadaşlarymdan gördüm başbakan köftesi için( bir gün gün resimli yapık yazarım reçeteyi),kemikleri düdüklüde kaynatık difrizde bulundururum ,yok ise tavuk eti kaynatır,suyu pilawa etleri ya pilawa veya elbasan tawaya (bir gün onu gosteririm ), pirinleri yıkadıktan sonra hemen süzgeçe koyarım (tuzlu suda bekletip denedim,ama yavan bir tadı oluyoru), en az yarım saat .Tereyağı eritip 1-2 avuç arpa şehriyesi kavururm ,pirinçleri ilave edip 5 dak.beraber kavurulur,tuzu ve üzerine tam 2 parmak geçecek kadar et suyu ilave edip ,kapak altında göz ,döz olana kadar hafif hateşte pişirirm,ocağı kapatıp kağıt haflu kapan altına koyarım ,5-10 dak.sonra kağıdı atıp ,çatal ile yavaşçana pilavı karıştırıp biraz daha bekledikten sonra ister et, ister sade servis ederim .

not: pilavı tereyağı ile yapacaksan yağı erir erimez arpa (arpasız yapacaksan hemen pirinci )ilave et yoksa tereyağı kararır,pilavın çok güzel olmayan renge bürünür .
Kapama da hemen aynı şekilde yaparım : fırın tepside tel şehriye ,pirinç -pilawda olduğu gibi kavururm,üstüne 2 parmak gechecek kadar et suyu ilave ederim,orta fırında prinç suyu çekene kadar pişer ,etleri üstüne dizerim ,etlerin altına kara bieber seperim,2 kepçe su gezdiririm ,fırında etler kızarana kadar pişiririm,üstüne bir tepsi kapatırım,10 dak bekler,böyle pirinçler serleşmez .




на български


пилав

-ориз
-арпа шехрийе - фиде ( прилича на ориз,макарони )
-булйон
-караве масло (олио)
-сол

аз така го правя : на почти разстопеното масло прибавете фидето ,запържете го до зачервяване ,прибавете измития ориз ,който е престоял около половин час на цетката ,запържете ориза с фидето до прозрачност,то и хубавата миризма ще ви подкаже кога е готов ,сложете малко сол,прибавете булйон 2 пръста над ориза трябва да дойде,ако е необходимо прибавете още сол,на слаб огън под капак варете докато водата е поета от ориза и видити балончета над ориза ,изключете котлона ,покрийте със салфетка и оставете около 10 мин.,махнете салфетката ,разбъркайте леко с вилиза ,след 5 мин. сервирайте ,ако искате отгоре сложете парчета месо. Пиле с ориз -запържете фиде и ориз по същия начин ,но в тавичката в която ще сложите във фурната ,налейте вода 2 пръста над ориза ,на 180' сложете във фурната  ,след като поеме водата наредете месото ,прибавете около 2 çерпака булйон ,може да поръсите под месото с черен пипер ,сложете тавата във фурната и печете до зачервяване ,след като е готово аз похлупвам с по голяма тава и оетавям около 10 мин. така ориза не става твърд  .
   нот:ако използвате масло не чакайте да омекне напълно ,цветът и вкусат не са много хубави .



2 yorum:

  1. Много се радвам за твоя блог:)
    Чудесни са предложенията,
    с удоволствие се включвам към последователите и ще следя новите ти рецепти.
    Поздрави, прегръдка и много усмивки, Диана

    YanıtlaSil
  2. научих се вече да отговарям и на съобщенията ,малко със закъснение ,ама отговорих,нали ?

    YanıtlaSil