3 Ağustos 2011 Çarşamba

TAVUK KALPLERDEN ÇORBA( SUPA ) -супа от джиер





malzemeler:
-tavuk kalpler
-soan
-yeşil domates
-havuç rendesi
-domates rendesi

terbiye:
-1 yumurta
-2 çorba kaş.yoğurt
-2 çorba kaş. maydanoz
-2 tane limon tuzu
-1 tat kaş.kara biber

hazırlanışı: tavuk kalpler kızartılsada sert oluyorlar ,pek sevilen bir şeyde deyil,atsam olmaz ,ben rondoda kıyıyorum. Kızgın yağıda soanı kesmeden koyuyorum ,havuçlarla birlikte havuç rengini verene kadar kavurup kıymayı ilave ederim,kokusunu verdikten sonra yeşil ve kırmıaı domates ilave edip 2-3 dak kavuruyorum,üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip 10 dak kaynatırım ,terbiyeye sıcak çorbadan 2-3 kaşık ilave edip ,karıştırdıktan sonra sıcak çorbaya ilave ederim terbiyeyi yavaş ve karıştırarak ,ocağı kapatıp 5 dak kapalı tencerede bekletirim .Bu ciğer ile ,pişmiş tavuk eti ile de olur .


на български


супа от пилешки сърца

продукти:

-пилешки сърца
-настъгани моркови
-1цяла глава лук
-1 зелен домат
-1 домат -настърган

сос :
-1 яйце
-2 суепени лъжици кисело мляко
-2 супени лъж.магданоз
-2 парченца лимонена киселина
-1 чаена лъж.черен пипер

приготвяне: пилешките дробчета са твърди дори ида се изпържат,да ги изхвъля не мога,аз си правя супа с тях .Лука цял(ами не обичам лук в супата ) с моркова запържвам докато моркова си пусне цвета,прибавям сърцата направени на кайма докато замиришат на хубаво,прибавям доматите ,2-3 мин. пържа заедно,прибавям топла вода 2 пръста да мине ,варя 10 мин.Към разбъркания сос прибавям 2-3 лъжици от чорбата като бъркам и после с леко бъркане прибавям соса към супата ,свалям от огъня ,престоява най малко 5 мин. под капак .Тази супа може да се направи с джигер,сварено пилешко месо .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder