9 Ocak 2012 Pazartesi
KREMALI MANTAR PATATES PÜRESİ İLE
patates püresi için malzemeler :
-6 tane orta boy haşlanmış patates
-3 çorba kaşığı tereyağı
-tuz ve kara biber ve isterseniz biraz yeşil soan
hazırlanışı : sıcak patatesler soyulduktan sonra ezilir ,tuz,kara biber,tereyağı ile karıştırılır .
kremalı mantar için malzemeler:
-500 gr. mantar temizlenmiş
-100 ml. krema
-1 su bardağı ile içinde 1 çorba kaşığı sirke
-1 tane yeşil biber ( yoksa problem deyil okadar )
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı sıvı yağı
-maydanoz
-tuz,kara biber
hazırlanışı : iri doranmış mantar, erimiş ( kavurulmamış) tereyağı ve sıvı yağı ile kavurulur güzel kokana kadar ,incecik doranmış biber ve sirkeli su katılır 5-6 dakika kısık hateşte pişer ,krema ilave edilir ,tuz,kara biber ,maydanoz sepilir sısac sıcak patates püre ile servis edilir .
canım bayılıyorum senin yemeklerine çok güzel görünüyor. ellerine sağlık. sevgiler
YanıtlaSilcanim bu yorumu silersin, eger sormak istedigin bir sey varsa anneminkiziyim@googlemail.com adresime yazabilirsin sana memnuniyetle yardimci olurum, sevgilerimle...
YanıtlaSiliyi akşamlar arkadaşlar ,sadece birkaç dakika için buradayım ,ikinize'de teşekür ederim ,birşey sormak için hafta sonunu beklemek zorundayım ,sınavlar bitsin ,hoşçakalın.
YanıtlaSilÖnce sınavların da başarılar diliyorum canım.
YanıtlaSilSonrasında da bu nefis lezzetler için eline sağlık diyorum.
Sevgiler...
Amin Seval ,bugün'de gitti ,2 sene daha yanımda ...sonra bakalım tayin (inşallah kazanır )nerelere çıkacak,ablası Iğıdırda ,en azında onun rahatı yerinde ...Allah herkese yardım etsin .
YanıtlaSil