17 Mart 2012 Cumartesi

GÖÇMEN TAVUK KAPAMA


Bu yemeği genelde misafir geldiğinde veya başka önemli gün sebebiyle yapılırdı ,başka etler ile olur,yağılı küçük baş hayvan eti ile ,super oluyoru.
MALZEMELER :
-et-3 tane but( 3 kişilik yemek )
-pirinç-4-5 avuç
-tel şehriye-1 avuç
-yeşil soğan-5-6 yeşil yaprak
-tereyağı-1-2 çorba kaşığı
-sıvı yağı-1-2 çorba kaşığı
-tuz,kara biber


HAZIRLANIŞI:
-etleri üstüne 4-5 parmak geçecek kadar su ile haşla ,tuzu unutma
-tereyağı ve sıvı yağıda önce tel şehriyeyi kavur ,yıkanmış ,süzülmüş pirinci ilave et tane tane oluncaya kadar kavur tepside
-et suyundan 2 parmak geçecek kadar su ilave et pirinçlere,tepsiyi sadece salla pirinçler düzgün yerleşsin
-önceden 180'ısıtılmış fırında pirinç suyu çekene kadar bekle
-tepsiyi fırından çıkart,kara biber sepele,kıyılmış yeşil soğanları üstüne ,etleri diz,2 parmak geçecek kadar et suyu ilave et ,fırında etler kızarana kadar pişir,5 dak.tepsinin üstünü başka bir tepsi ile kapat.

yeşil soğan şart değil,ben öyle yaparım,güzel oluyoru.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder