26 Nisan 2012 Perşembe

ÇİLEK REÇELİ

İSTEYEN OLUR DA BEN YAPMAM MI









1/2 KG.ÇİLEK OCAĞI KOYDUĞUM ANDAN TAM 25 DAKİKADA HAZIR

MALZEMELER:
-1/2 kg. temizlenmiş saplardan.yıkanmış çilek
-1/2 kg toz şeker
-4 tane limon tuzu

YAPILIŞI:
-çilekleri tencereye koyun,üstüne şekeri dökün,kapağı kapatın
-bu akşamdan yapılır
-ertesi gün çilek güzel bir sos yapar ,böyle bile yenir
-kısık hateşte 20 dak. kaynat, karıştır sürekli ,baştan çok köpürür ,su damlası gibi porselen tabakta kaldıktan sonra hazırdır ,sakın fazla kaynatma,sert sakız gibi olur ,
limon tuzu taneleri ilave et,3 dak.hep karıştır,köpürüyoru limon tuzu kattıktan sonra,ocağı kapar,kuru kavanozlara doldur,kapağı kapat,ters çevir,soğuduktan sonra kilere koy,bütün kış afiyetle ye .

EMEKLİLİK İŞLERİ BİTİRDİK,KEMER ALTINDAN GEÇTİK,ÇİLEK SATAN ÇOCUĞUN YANINDAN GEÇERKEN KOKUSU ( ÇİLEKLERİN) BİZİ ÇEKTİ,HEM 2.00 LİRAYA DÜŞMÜŞ FİYATI,GEÇEN HAFTA PAZARDA 4-5LİRA SATILIRDI,ŞİMDİLİK TADIMLIK YAPTIM,1-2 HAFTA SONRA FİYATI DAHA DA DÜŞECEK,ALIRKEN PAZARDAN HANGİ TEZGAHTAN KOKUSU GELİRSE ORADAN ALIRIM,KOKULAR YANILTMAZ .

4 yorum:

  1. Strawberries are my favorite fruit and I love anything made ​​with them. Your jam looks great. You will not rowing with a spoon to try it. :-))

    YanıtlaSil
  2. Taze çilek reçeli gibisi yok. Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çilek reçelii bayılırımmm ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Moni - çilek sevmeyen var mı ?

    YEMEK SEVDAM (ELİF)- hele kaynatırken kokusu bütün evi sardı

    pastabahçem - onay aldım,boazı yakmıyormuş satın alma reçeller gibi .

    YanıtlaSil