22 Nisan 2012 Pazar

"Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye gönderiyorum http://safiyeile.blogspot.com/

bu böreği Bulgaristan da ,Haskovo da gördüm ve yedim,orasının 100/80 türk .

 

http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2012/04/labadaalabida-boregi.html-daha fazla bu sayfada

MALZEMELER -1 EL TAVA İÇİN
-4+4 yaprak
-1 yumurta
-2 çorba kaş.yoğurt
-3çorba kaş.un-tepeleme
-tuz
-su
-sıvı yağı kızartmak için

YAPILMASI :
-tavaya 2-3 çorba kaş. sıvı yağı koyun ve yaprakları bir birini bastırılacak şekilde dizin
-yumurta,tuz,un,yoğurt ile krep hamurdan biraz daha koyu hamur elde edin,gerekirse su ilave edin
-orta harlı ocağa yerleştirin tavayı,2-3 dak sonra kalan yaprakları bir birini bastırarak harcın üstüne yerleştirin
-bir bıçak ile bakın pişip pişmediğini ve bir kapak veya tepsi yardımı ile çevirin ve kızartın diğer tarafı
-sıcak ve soğuk tüketebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Ellerinize saglık arkadaşım harika bir yöresel yemek tarifi desdeginiz için teşekkürler tekrar beklerim farklı tariflerinle

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık farklı yöresel bir tad

    YanıtlaSil
  3. yöresel yemek ve örgü-kolay gelsin
    pastabahçem-bunun tadını unutmak mümkün değil

    YanıtlaSil
  4. ilk kez görüyorum, çok ilginç yapraktan olan bir börek ha? Bildiğimiz dolma yapılan yaprak sanırım..nasıl tadı güzel mi? ..Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. bücürükveben-pazı yaprağı gibi ince,asma yaprağı gibi ekşi= bunların tadı gibi,seç deseler labıda seçerdim,belki her zaman ve her yerde bulunmadığı için ,insan bilen tatları özlüyoru.

    YanıtlaSil
  6. takipçi satın alma seçenekleri aşağıdadır hemen seçimini yap.

    takipçi satın al
    takipçi satın al

    YanıtlaSil