1987 yılında yemiştim ilk olarak bu böreği,yaparlarken gördüm,yıllar geçti,belki 15 yıl önce en son yapmıştım,pazarda böyle yeşillik hiç görmedim ,bu sene inşallah bol bol alabıdam olur,tohum saçtım bahçeye ve 5-6 sm kadar büyüdüler bile ,en çok sevinen herhalde büyük kızım oldu,belki biraz büyüdüklerinde kargo ile gönderirim,alabıdadan güzel sarmalar da olur ,tadı biraz ekşimsi,benim için bu böreğin tadını ancak ağız tadını bilenler sever.
MALZEMELER -1 EL TAVA İÇİN
-4+4 yaprak
-1 yumurta
-2 çorba kaş.yoğurt
-3çorba kaş.un-tepeleme
-tuz
-su
-sıvı yağı kızartmak için
YAPILMASI :
-tavaya 2-3 çorba kaş. sıvı yağı koyun ve yaprakları bir birini bastırılacak şekilde dizin
-yumurta,tuz,un,yoğurt ile krep hamurdan biraz daha koyu hamur elde edin,gerekirse su ilave edin
-orta harlı ocağa yerleştirin tavayı,2-3 dak sonra kalan yaprakları bir birini bastırarak harcın üstüne yerleştirin
-bir bıçak ile bakın pişip pişmediğini ve bir kapak veya tepsi yardımı ile çevirin ve kızartın diğer tarafı
-sıcak ve soğuk tüketebilirsiniz.
Çok değişik hiç duymadım ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilhiç yemedim ama severek yiyeceğimi düşünüyorum... görüntüsü ile tam benlik... afiyet olsun.
YanıtlaSilanneanneninemekleri
YanıtlaSilruşyena
BU SAYFADAN SONRA BİRAZ ARAŞTIRDIKLARIMI YAZDIM,BEN BUNU ÇOK SEVİYORUM,1989 YILINDA TÜRKİYEYE GELDİĞİMİZDE KİRADA OTURURKEN YANIMIZDA DAĞILAR VARDI,ÇOK KUZU KULAK TOPLADIM,1 SENE NEREDEYSE HER GÜN MAKARNA YAPMAK ZORUNDAYDIM,VE KUZU KULAR KOYARDIM,KUZU KULAKTAN DA ÇOK YEMEK YAMARDIM,ŞU ANDA HİÇ BİRİNİ HATIRLAMIYORUM,ALLAH HATIRLATMASIN,DERDİM O OLSUN .
ben böyle otlu yemekleri çok seviyorum... kuzukulağı burada pazarlarda var... ama yapmasını bilmiyorum... yine de bu hafta alıp denemek istiyorum bişeyler...
Silzoraki yemeler en güzel şeylerde bile bıkkınlık yapar gerçekten... derdin o olsun mazescim...
Çok değişik bir tarif olmuş
YanıtlaSilEllerine yüreğine sağlık
Sevgiler
akşam annem ıspanak yemeği gibi pirinçlisini yapmıştı bu böreği ilk defa görüyorum.gerçekten çok değişik olmuş..ellerine yüreciğine sağlık
YanıtlaSilreçelin yazısı hazırdı bir bakayım tam ölçülü olarak yayınlayayım..kozalak reçeli ile yioruz bir kaşık ondan bir kaşık diğerinden..hemen bakıyorum canım..
nilay-yufka derdi yok
YanıtlaSilkeshkule-ekşili güzel oluyoru...reçeteleri bekliyorum
ÇOK GÜZEL
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
BEN BUNU BİLMİYORUM
TADI NASIL ACABA?
:)
Çok ilginç gerçekten, demek isterdim.
YanıtlaSilBu değişik ve güzel tarif için teşekkürler.
bir kase lezzet-tadı biraz ekşi gibi,pazı gibi kaynar suya sok ,çıkar ve sarmasını yap
YanıtlaSil♡ηυяѕαℓкιмι™ -bir kere yersen ne tadını ne yapılışını unutamazsın canım
Ellerine saglık arkadaşım harika çok farklı yemek tariflerin var
YanıtlaSilyöresel yemek ve örgü -HAZIR,ALABİLİRSİN,KOLAY GELSİN .
YanıtlaSilyöresel yemek ve örgü -TEŞEKÜR EDERİM
cok guzel cok pratık bır borek olmus ellerıne sağlık
YanıtlaSil