bu böreği Bulgaristan da ,Haskovo da gördüm ve yedim,orasının 100/80 türk .
http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2012/04/labadaalabida-boregi.html-daha fazla bu sayfada
MALZEMELER -1 EL TAVA İÇİN
-4+4 yaprak
-1 yumurta
-2 çorba kaş.yoğurt
-3çorba kaş.un-tepeleme
-tuz
-su
-sıvı yağı kızartmak için
YAPILMASI :
-tavaya 2-3 çorba kaş. sıvı yağı koyun ve yaprakları bir birini bastırılacak şekilde dizin
-yumurta,tuz,un,yoğurt ile krep hamurdan biraz daha koyu hamur elde edin,gerekirse su ilave edin
-orta harlı ocağa yerleştirin tavayı,2-3 dak sonra kalan yaprakları bir birini bastırarak harcın üstüne yerleştirin
-bir bıçak ile bakın pişip pişmediğini ve bir kapak veya tepsi yardımı ile çevirin ve kızartın diğer tarafı
-sıcak ve soğuk tüketebilirsiniz.
Ellerinize saglık arkadaşım harika bir yöresel yemek tarifi desdeginiz için teşekkürler tekrar beklerim farklı tariflerinle
YanıtlaSilellerinize sağlık farklı yöresel bir tad
YanıtlaSilyöresel yemek ve örgü-kolay gelsin
YanıtlaSilpastabahçem-bunun tadını unutmak mümkün değil
ilk kez görüyorum, çok ilginç yapraktan olan bir börek ha? Bildiğimiz dolma yapılan yaprak sanırım..nasıl tadı güzel mi? ..Elinize sağlık:)
YanıtlaSilbücürükveben-pazı yaprağı gibi ince,asma yaprağı gibi ekşi= bunların tadı gibi,seç deseler labıda seçerdim,belki her zaman ve her yerde bulunmadığı için ,insan bilen tatları özlüyoru.
YanıtlaSiltakipçi satın alma seçenekleri aşağıdadır hemen seçimini yap.
YanıtlaSiltakipçi satın al
takipçi satın al