ARAMA KUTUSU

22 Nisan 2012 Pazar

"Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye gönderiyorum http://safiyeile.blogspot.com/

bu böreği Bulgaristan da ,Haskovo da gördüm ve yedim,orasının 100/80 türk .

 

http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2012/04/labadaalabida-boregi.html-daha fazla bu sayfada

MALZEMELER -1 EL TAVA İÇİN
-4+4 yaprak
-1 yumurta
-2 çorba kaş.yoğurt
-3çorba kaş.un-tepeleme
-tuz
-su
-sıvı yağı kızartmak için

YAPILMASI :
-tavaya 2-3 çorba kaş. sıvı yağı koyun ve yaprakları bir birini bastırılacak şekilde dizin
-yumurta,tuz,un,yoğurt ile krep hamurdan biraz daha koyu hamur elde edin,gerekirse su ilave edin
-orta harlı ocağa yerleştirin tavayı,2-3 dak sonra kalan yaprakları bir birini bastırarak harcın üstüne yerleştirin
-bir bıçak ile bakın pişip pişmediğini ve bir kapak veya tepsi yardımı ile çevirin ve kızartın diğer tarafı
-sıcak ve soğuk tüketebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Ellerinize saglık arkadaşım harika bir yöresel yemek tarifi desdeginiz için teşekkürler tekrar beklerim farklı tariflerinle

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık farklı yöresel bir tad

    YanıtlaSil
  3. yöresel yemek ve örgü-kolay gelsin
    pastabahçem-bunun tadını unutmak mümkün değil

    YanıtlaSil
  4. ilk kez görüyorum, çok ilginç yapraktan olan bir börek ha? Bildiğimiz dolma yapılan yaprak sanırım..nasıl tadı güzel mi? ..Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. bücürükveben-pazı yaprağı gibi ince,asma yaprağı gibi ekşi= bunların tadı gibi,seç deseler labıda seçerdim,belki her zaman ve her yerde bulunmadığı için ,insan bilen tatları özlüyoru.

    YanıtlaSil