22 Kasım 2012 Perşembe
MAYALI,YEŞİL SOĞANLI,PEYNİRLİ MİNİ BEZDİRME
MALZEMELER:
-600 gr un
-400 gr su
-2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
-1 çorba kaşığı sirke
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kuru maya
iç malzeme:
-küçük doğaranmış yeşil soğan sapları-ufalanmış peynir(çökelek,lor peyniri)
HAZIRLANIŞI:
Ekmek yapma makinesinde 10 dk yoğurulur. Elde de yapabilirsiniz. Hamuru yumurta büyüklükte parçaya bölünür. Yağlanmış tezgahta merdane yardımı ile inceltin,ayçiçek yağı sürülür. Parmak uçları ile çeke çeke uzatılır ,ince bir şekilde açılır,yeşil soğan ve peynir sepilir, rulo yapılır . Rulo kendi etrafında dolanır. Merdane ile 1 cm kalınlığında açılır. teflon tavada ayçiçek yağı ile,kısık hateşte ,kapak altında , arkalı önlü kızarana kadar pişirilir, hafif ateşte. Pişen bezdirmelerin aralarına kağıt havlu konulur ki yağını çeksin.
BİR TARAFTAN PİŞİRİN,BİR TARAFTAN AÇMAYA DEVAM EDİN .
çok severim kahvaltıda çayın yanında.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilçok lezzet veriyoru yeşil soğan ,teşekkürler canım.
SilGünaydın canım, resmini bile çok sevdim, tadı kimbilir ne güzeldir, üşümüşsün sana sıcacık çay yaptım, bak bunlarla ne güzel yersin, bir tane de ben aldım:))eline sağlık:)
YanıtlaSildün üşüdüm,bu sabah yine soğuktu,çayını aldım,çok teşekkür ederim canım.
SilÇok güzel tam kahvaltılık, off miss gibidir Mazesim
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
insanın gözü kalır mı yaptığı şeyde,şu anda olsa da yesem ,teşekkürler canım.
Silbu börekler insanı azdırıyor hemen gidip mutfağa hamur mayalayssım geldi eline sağlık canım
YanıtlaSilbu günlerde yine yaparım,az geldi,sana da kolay gelsin diyeyim,teşekkürler canım.
SilEllerinize sağlık. Ne kadar güzel ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
çok teşekkür ederim,sizin yaptıklarınızın yanında denizde damla gibidir .
Siladı ilginçmiş,hiç duymadım.ellerine sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilyeşil soğanla tadı da güzel,teşekkürler canım.
SilNe güzel olmuş, ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSiltadı da,görüntüsü de süper oldu,teşekkürler canım.
SilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Değişik bir tat. Adı çok hoşuma gitti. Çok yapılınca beziliyo da o ne denlemi bu isim konuldu diye düşündüm.
Sevgiyle kal.
aslında bezdirme-memlekette bildiğim ad ile yazdım,katmer diye galiba biliniyoru genelde ,tadı da nefis,tabi kilo alma korkusu olmayanlara ,teşekkür ederim canım.
SilGörür görmez vuruldum mutlaka denemeliyim. Herhalde sac üstünde de güzel pişer adını hiç duymamıştım. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilrüyana girmemiştir herhalde (benim bazen oluyoru),çok güzel bir tat ,saçta biraz yavan olur canım,tadını asıl yağda pişirirsen alırsın ,kolay gelsin ve teşekkürler canım benim.
SilЕха, супер са! Много вкусно изглежда и снимките са много апетитни...
YanıtlaSilmnogo sa vkusni ,napravi,ako ne mojeş da razbereş pişi ,moga da ti preveda,sega prosto nyamam vreme za prevor,v naçaloto prevejdah.
SilПревода сега е добър, от първите продукти правя тестото, след това втасва ли? че аз нямам машина за хляб? След това правя топки от тестото и ги цепвам и слагам плънка, след което разточвам на кръг, така ли е или нещо не съм разбрала?:)
SilЧудесни хлебчета! Бих опитала едно сега с удоволствие! :)
YanıtlaSilПоздрави и приятна вечер от мен!
da,mnogo sa vkusni,priyaten den mila.
Silcanım ablam ellerine sağlık...
YanıtlaSilbunlar çok güzele benziyor...
şirinecim,çok lezzetliler ,üşenmezsen dene canım.
SilMazes'im, bunlar muhteşem görünüyor. Eminim çok da lezzetlidir. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBak ben yine penceremin kenarında yazıyorum bunları.
Sen de sadece yarım saatliğine değilde uzun zamanlı gelebilsen Ankara'ya ne güzel olurdu.
Öpüyorum seni Mazes'im.
canım benim ,sen yine de pençereden manzarayı çek ,gelmiş gibi olurum .Bunlarda çok lezzetli,çok teşekkür ederim Heyyficim...
Sil