28 Mart 2013 Perşembe

SU MUHALLEBİSİ



MALZEMELER:
-2 su bardağı su
-2-3 çorba kaş.toz şeker
-2 çorba kaş. nişasta
-konsantre vişne suyu

YAPILIŞI:
-1/2 su bardağı sudan nişasta ile karıştırdım
-kalan su,şeker kaynattum
-kaynayan suya çırpıcı ile sürekli karıştırarak nişasta karışımı ilave ettim
-1-2 dak .içinde koyulaştı ,kaselere doldurdum,soğuduktan sonra vişne suyu üstüne döktüm

Napıyorsun diyorlar arkadaşlarım:çalışıyor gibi yapıyorum cevabım,öyleye kadar çalışıyorum,sonra evde ikinci vardiya,her kadının vardiyası..ne pişirsem...Bu günlerde sadece bakıyorum ,havalardan her tarafım dökülüyor,hele ellerim ,salaklık yapıkta bir zamanlar kırmıştım...şimdi sızlıyorlar ,bugün sağı elime bandını taktım ,merhaba diyeyim.Evdeki bilgisayarda çok güzel tariflerim var ,sadece makineyi boşalttım ,bir havalar düzelse de yazayım .Bu tarif yine çoooook eski yamanlarda yapılırdı ,konsantre meyve suyu bulundurmaya çalışırım evde ,onunla asıl güzel oluyor su muhalebisi.

44 yorum:

  1. Sevgili Mazes:) Sayende güne güzel başladım. Sütlaç kadar sevdiğim ikinci tatlı bu. Niye seviyorum biliyor musun? :))) Çünkü şeker miktarı az ve bolca yiyebiliyorum:)))Sevgiyle kal. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,çok hafif oluyor bu şekilde,haftan sonuna kadar güzel olsun canım.

      Sil
  2. Nasıl güzel bir rengi var. Bayıldım Mazes'cim.. Ellerine sağlık, her anlamda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarifi yazarken aklımdan acaba biraz koyulaştırılmış portakal sosu ile yense.... güzel olur herhalde .

      Sil
  3. elin için geçmiş olsun, lütfen dikkat et elimiz en önemli şeyimiz...su muhallebesi ile pelte aynı şey mi rahmetli annemden pelte öğrenmiştim çocukken yapardım sanırım aynı şey..çok severim çünkü dünyanın en en en hafif tatlısı:)))eline sağlık çok güzel rengi de harika..
    sevgiler kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ,korusam da ,ilk ve son bahar çok etkiliyor ,yapacak hiç bir şey yok,ah,vah ile hayat devam ediyor .Pelte nedir bilmem,belki burada su muhalebisi böyle ad ile de anılır ,ama pratik ve yazın güzelcene soğutacaksın buz dolapta .....mmmmm.....

      Sil
  4. Muhallebi nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık ablam...
    harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. Hem hafif hem güzel bir tarif olmuş çok da şık sunmuşsun ellerine sağlık canım sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu bardaklar çoook uzun zaman önce ,gazetelerden kupon keserek almıştım,yakında bir tanesini kırdım ,çok üzüldüm ,hediye gibi bir şey geliyor bana.

      Sil
  7. Ben buna kandırmaca tatlı diyorum Mazesim. Eşimin tatlı krizlerine çok iyi geliyor. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hele bu sos ile dene ....bugün işim,gücüm yokmuş gibi bir de portakal ile soğuk konsantre meyve suyu yaptım,1-2 ay içinde olurdur ,aklımda kalmasın,yazın portakal tadında ......Aslında yazın 3-4 gün buzdolapta bulundurmak lazım,her tür krize iyi gelir.

      Sil
  8. Daha geçen gün bir arkadaşımda yedim. Eskiden ben de çok yapardım. Seneler var pişirmiyorum. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eeeeeh,çocuklar küçükken yapardım,küçüğün aklına gelmiş ,yaptım.Senin de yapma zamanın gelmiş .

      Sil
  9. nefis bir tatlı canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık canım.Bana benim ve çocuklarımın çocukluğunu hatırlattın:)
    Yapmayalı ve yemeyeli uzunn zaman oldu.yakın olsak da o kaseyi yesem:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapması kolay canım,yaparım ,sen iste .

      Sil
  11. annem çocukken çok yapardı ellerine sağlık sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hele süt sevmeyenlere süper fikir,ben de zaten ondan yaptım.

      Sil
  12. BU ARALAR SIKÇA AKLIMA DÜŞÜYOR SU MUHALLEBİSİ
    BAKALIM NE ZAMAN DENERİM
    SENİNKİ DE ŞAHANE GÖRÜNÜYOR HEM DE PEMBE RENK GÜZELLİK KATMIŞ ELİNE SAĞLIK CANIM
    KAL SAĞLICAKLA...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak ,vaktin gelmiş canım,koş mutfağa ,çok kolay.

      Sil
  13. Su muhallebisi eskilerin sevdiği bir tatlı sokak aralarında satılırmış Manisa da babam anlatırdı.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Yanıtlar
    1. eeee, ne de olsa ablan yaptı ,hiç de mütevazı değilmiş o abla .

      Sil
  15. Bu tat beni hep çocukluğum agötürür,elinize sağlık Mazesçim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ara sıra çocuk olmak güzeldir,tabi çocuklarımız buna kafayı yemiş demezler mi.....

      Sil
  16. ben de yapmak istiyorum bu lezzeti, ne zaman olur bilmiyorum, çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir gün olur canım,yine de şimdiden afiyet olsun .

      Sil
  17. birazcık öksürsek yada nezle olsak, annem hemen bize bundan yapardı. Biz su muhallebisi de pelte de deriz. Çok severim. Vişne suyu konmadığında üzerine tarçında çok yakışıyor.
    İyi hatırlattın canım, yapmak lazım...
    Öpüyorum Mazesim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmmm,bunu canın çekerse öksürmek lazım...iyi fikir ...canııııım.....

      Sil
  18. çocukluğumdan kalma en güzel lezzet,ellerine sağlık canım mis miss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çocukluğumda lokantada görürdüm,tatmam için büyümek lazımdı....kendim yapmaya başladıktan sonra.

      Sil
  19. Nefis bir su muhallebisi olmuş, ellerine sağlık.
    Rengine bayıldım, süperrrrr....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dün ilk defa portakal soğuk konsantre su yaptım,bakalım nasıl olacak tadı,bunun üstüne turuncu renk ne yakışırdı.

      Sil
  20. Ellerine sağlık Mazes ben de çok severim. Rengine de bayıldım. Bu arada geçmiş olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün eski tariflerimi karıştırdım,ilk arkadaşlarımdan biriymişin canım,teşekkür etmek istedim .

      Sil
  21. Mazescim
    farkettim ki senelerdir yaptığım su muhallebisini sütle yapıyorum !!!!!! neden bilmem öyle tarif almışız:) geçen gün bir arkadaşımla konuştuk onun annesi su ile yapıyormuş doğal olarak.
    Bu konuşma üzerine seninde tarifin gelince yapmak şart oldu:))))
    ellerine sağlık canım:)))) çoook sevgiler

    YanıtlaSil
  22. zaten aynısı ,birisi sütlü,birisi gıcık çocuklara -sulu ,bence sütlüsü daha lezzetli,nişastam kalmazsa un ile yaparım .

    YanıtlaSil
  23. Mazes....Bu tatlıyı seven çok sever sevmeyende hiç sevmez dime...Ben maalesef sevmeyen taraftayım...Küçüklüğümde saray lokantasında yedirirlerdi gülsuylu ve üstüne bol pudra şeker serpilirdi çocukluğuma gittim.ama sevemedim nedense ama vişne sulu güzel olur diye düşünüyorum keşke olsada tadına baksam çocukluğumdaki önyargım sona erse...birgün bu tarifi denemeliyim....sevgiler canım...paylaştığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. muhallebiyi çok severim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil