23 Nisan 2013 Salı
KİLİS TAVA OLMASI LAZIM
Bunu ilk defa yaptım ,kızartma olamadığı için ağırlık çökmedi ,lezzetini beğendim ,bir tv kanalında lokanta yemekleri yapan bir aşçı gösterdi bu yemeyi.
MALZEMELER:
-kıymayı baharatlarıyla karıştırıp 1 yemeklik olarak buzlukta bulundururum
-2 tane portakal büyüklükte baharatlanmış kıyma
-1 tane soğan
-2-3 tane yeşil biber
-1 tane salçalık biber -bende yoktu 2 tane yeşil kullandım
-tereyağı
-domates
YAPILIŞI:
-20sm.kadar tepsiyi tereyağı ile yağladım ,üstüne kıyma ile kapladım
-soğan ve kapya biberi rondoda kıyıp suyunu sıktım ve kıymayın üstünü yağladım
-el ile kıymanın üstünü pasta keser gibi 8 dilime ayırdım,boşluklara uzun kestim yeşil biberleri koydum
-kıymanın kenarını biraz ortaya topladım ve boşluklara önce sıkmadan kalan soğan ve biberleri paylaştırdım (atmak olmazdı),üstüne domates dilimleri dizdim
-1-2 çorba kaş. tereyağı en üstte gezdirdim ve 200*kızarana kadar pişirdim.
-her halde tavuk kıyma ile de yapılabilinir bu yemek
waw harikaymış
YanıtlaSilellerine sağlık canım;)
eeee ne de olsa ablan yaptı dermişim ,teşekkürler canım.
SilOhh, afiyet olsun canım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu arada sana ulaşamadım telefonda, sonra tekrar arayacağım canım.
Öpüyorum seni...
geldiiiim,bravo ,beni tanıdın telefonda canım,ama beni akşamları ara ,bak yine tekrarladım ,az sonra çaya gelirim .
SilSevgili Mazes,
YanıtlaSilGüney mutfağının vazgeçilmez lezzetidir gerçekten çok nefis olur,bir dahaki sefere biber salçasını unutma,kesinlikle lezzetini ikiye katlıyor.Ellerine sağlık canım.Sevgiler.
salça yoktu bu tarifte ,senin kıymada var ,kesin öyle yaparım,sonuçta burasının mutfağını ancak bloglardan görüpte yapmaya çalışıyorum ,bir de galiba açıktım şimdi ,bu iki kat lezzet .......
SilYani Mazesim ne diyeyim nefis birşey olmuş ellerine sağlık olsun :) sevgiler
YanıtlaSilinsan yaptığı yemeyin yorumlarını okuyupta canı çeker mi ,açıktım .
SilAy mis gibi koktu sanki. Nefis nefis . Mutlaka yapmalı bundan. Ellerine saglık.
YanıtlaSilrenkli dünyam salça da kat diyor,bloğunda var istersen öyle dene canım.
Silellerine sağlık..
YanıtlaSilçoook teşekkürler canım.
SilEllerine saglik Mazesim,görüntü harika...
YanıtlaSilYiyenlere afiyetler olsun,sevgiyle ve dostca kal....
bitti ve yine canım çekti aslında .
SilElcağızlarına sağlık, afiyetler olsun:)
YanıtlaSilcanıııııım.....
Silgüneydoğu da bir çok yerde yapılıyor... adı yapıldığı yere göre değişiklik gösterebiliyor... kilis annemin memleketi... evet kilis tava diyorlar orada... nefis bir yemek... sen de hakkını vermişsin mazescim, ellerine sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilafiyet bal şeker olsun.
Eeeee Ruşenacım,sen orijinalini yaparsın artık,topu sana attım canım.Kaynağında öğrenmek lazım.
SilCanim benim harika gece gece kokular geldi.
YanıtlaSilEline saglik nefis .
akşamları çok nadir bakarım yemek bloglara,akşam bir girdim....mutfakta aldığım soluğu.
SilКаква вкусотия си ни поднесла отново! Изглежда много апетитно! Поздрави и прекрасен ден!
YanıtlaSilmnogo e lesno ,moje da opitaş.
Silhımmm çok değişik ve lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMazesim,ellerine sağlık.Mis mis misss...
YanıtlaSilBaba memleketimin yemeklerinden.Adına kilis tava denilse de Güney doğu yöresinin bir çok ilinde yapılan nefis bir lezzet.Gaziantep de koyun etiyle yapıyorlar.
Sevgiler...
ban bilmem,eşim bilir.....hi,hi....kadınlar hesabına yaramazsa eşinin üstüne atarlar ya bazı sorumluluklar,senin yazını okurken arkadaşım şeytanlar doluştu kafama ,yazarken sırıtıyorum .Bu tarifi çok rastladım ,galiba en çok hoşuma bu gitti ,sonuçta kızartma yok ve benim için çok hafif,lezzetli ve kolay yemek .Kıyma ise sadece metrodan alırım,ne bulursam o dur .
SilEllerine sağlık. Nefis görünüyor. Tavuk kıyma ile hiç yapmadım ve yemedim. Sevgiler.
YanıtlaSilben de tavuk ile yapmadım ama benim hanımlara bir fikir olur diye yazıyorum ,ne de olsa onlar için başladım bloğa,ama iyi fikir ,eeee fikirler benden ,yapması kırmızı et yemeyenlerden .
SilNasıl canım istedi şu anda bilemezsin :)) Zaten senin yemeklerin o kadar güzel oluyor ki istememek imkansız. Döktürmüşsün yine Mazes'im, ellerine sağlık..
YanıtlaSilbir de yemeğini yemeden baktıysan canın daha da çeker....çok teşekkürler canım.
Silbende gördüm ama hatırlayamadım şimdi kanalı hatta deneyim demiştim tarif de iyi oldu kısa zamanda deneyip geri dönerim ama görüntüsünden belli nasıl güzel olduğu :)
YanıtlaSilhala tutturamadım hangi günde,hangi saate gösteriyorlar ,stv *de -davetsiz misafir*de görüyorum ,çok güzel lezzetler ,geç saatlerde gösteriyorlar .Başka bir yerlerde altta kıyma,üstüne domates ve biber ,sonra mahale fırına götürüyorlarmış diye gördüğüm var .Sağılıklı aslında,kızartma yok ve yemekten sonra ağırlık basmıyor ,bence beğenirsin tadını ,kolay gelsin canım.
SilMazescim yine dokturmussun afiyetler olsun..bazen cok ilginc degisik ve pratik yemeklerin oluyor cok seviyorum tariflerini..ellerine saglik canim..
YanıtlaSilaaaa, hiç döktürmedim,şip şak bir yemek ,tabi kıyman hazır ise .
SilŞahane olmuş. Ellerine sağlık sevgili Mazes..Afiyet olsun.
YanıtlaSilcanıııım,teşekkürler.
Silhımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler canım.
SilGerçekten hem pratik hem de hafif bir fırında köfte olmuş. Tepsiye yerleştirilmiş şekliyle de dondurulabilir belki.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, afiyet olsun :)
işte bu süper fikir,aklıma gelmezdi dondurucuya koymak.
SilMazesçim hem sağlıklı, hem kolay hemde görüntüsü çok hoş olmuş.Ama ben henüz kırmızı ete hasretim,ilk fırsatta bunu deneyeceğim.Eline sağlık.
YanıtlaSilbelki tavuk kalça eti kıyma yapıp da olur,denemek lazım.
SilBende yapmıştım bu Kilis tavadan ve gerçekten çok elzzetliydi..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
hem kolay,hem mide dostu,değil mi?
SilManzarasından ne kadar lezzetli olduğu belli. ben fotoya bakarken üzerine bir de bol acı düşündüm. :)) Eline sağlık. Derin dondurucuda hazır kıyma bulundurmak iyi fikir.
YanıtlaSilBayılıyorum senin yemeklerine buda çok nefis görünüyor canım:)) eline sağlık Mazezim:) sevgiler:))
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık muhteşem görünüyor:)
YanıtlaSilUne bien jolie assiettée;) Bon mercredi!!xxx
YanıtlaSil