Her şeye maydanoz... diye bir değim var ya ,ben her şeye havuç koymayı sevmem.
Çok basit benim haşlamam: et,patates ,soğan ,üstünü kapatacak kadar su ,tuz,düdüklüde süper oluyor .
Aklıma gelmişken,bu sıralarda metal sabunlar ortalıkta dolaşıyor ,soğan kestikten sonra ellerini bununla yıkarsan koku kalmıyor.Aslında daha pratik yolu var :ellerini sabunladıktan sonra bataryayı el ile temizler gibi yap,hem batariya temizlenir,hem ellerin soğan,sarımsak kokmaz .Ne fikir ama ,bazıları kaşık kullanır ,ne gerek var bence kaşığı batır,yıka,böyle batariyan hep parlar.
hem sağlklı hem lezzetli.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilevet yaaaa,doldur tencereyi,pişir.
SilСтрахотно е вареното ,много го обичам и аз!
YanıtlaSilПрегръдки!
i s kokoşka e mnogo vkusno.
SilBen de herşeyde havuç kullanılması taraftarı değilim. Haşlama süper görünüyor. Eline sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilhmmmm,çocuklara gelince katarız,ama kendimize yan çizeriz.
SilGene pratik yoldan hem yemek tarif etmişsin, hem de faydalı bir bilgi paylaşmışsın. Ben de havucu çok sevmiyorum yemeklerde, bazen şeker koymamak için havuç kullanıyorum. Ellerine sağlık gene nefis bir tarif.
YanıtlaSilhavuç sevmeyen çok galiba .Ben zeytin yağılara bile şeker koymam,havucu 1-2 yemek var,çocuklar küçükken vitamin olsun diye katardım.
Silbence de senin tekniğin daha işlevselmiş.Haşlamaya ben havuç katanlardanım ama kendim yemem,ya yağız yer ya da eşim yani olmasa da olur :) eline sağlık canım..
YanıtlaSilyıllar önce tv-de sabunu gördüm,daha burada satılmaya başlanmamıştı ,şimdi de almam,hem ellerim hem batariya temiz oluyor .Biz anneler ne kadar kötüyüz ,yemeyiz ,yediririz havucu ....çocuklar duymasın sakın.
SilHavucu genelde kekde severim, bende yemekte pek sevmiyorum sanırım ama haşlama mükemmel duruyor eline sağlık
YanıtlaSilbenim kızlarım kırmızı et yemezler,fırsat bu fırsat ,havuç katmadım,ama tavuk ile yaparsam vitamin niyetine yediriyorum .Keke yakışır çok havuç.
Silen sevdiğiim :) nasıl güzel görünüyor bende aynen böyle yapıyorum harika bir tat gerçekten.
YanıtlaSilbugün yine çok soğuk ,sabah bile şimdi olsa sıcacık....mmmmm.....
Silİşte budur Mazesim...
YanıtlaSilHaşlama dendiğinde akan sular durur bende. Çok severim. Yerken tabağıma limon da sıkarım, çok nefis ve besleyici oluyor...
Bu arada batarya bilgisini de aklıma yazdım:)
Bilmiyordum ve çok ilginç geldi...
Senden bir sürü şey öğreniyoruz Mazesim, harikasın canım...
Öpüyorum seni...
hmmm,limon aklıma hiç gelmemişti ,pratik olduğu için bu sefer tavuk ile yapayım,direk buzluktan tencereye ....bildiklerimi kuldan niye saklayayım ,sen daha küçüksün ,ören kuzum.
SilBen de her haşlamaya limonculardanım :) Çok iştah açıcı ellerine sağlık ablacım! Sevgiler..
YanıtlaSilbu gidişle bu akşama yine haşlama var ,bu sefer tavuklu ve kesin limon ile denemek lazım ....eve geç gittiğimde çabucak yemek ,hele soğukta ,süper.
Silellerine sağlık canım
YanıtlaSilbende havuç sevmem inan
birtek mercimek çorbasına koyarım
misafirliktede karşıma çıkarsa tabağın kenarını boylar o havuç;)
nefis görünüyor çorba severiz;))
hele düdüklüde havuç pek güzel koku vermiyor yemeye,havuç tatlılara daha çok yakışır galiba.
SilNe çok severim şu haşlamayı. Ama bir türlü beceremiyorum sanki. Ne kadar pratik ama yok yapamıyorum. Yemeye Sana gelsem olur mu?
YanıtlaSilgidişata bakılırsa bugün eve geç dönerim ,buzlukta tavuk (belki de horoz dur)butlarım var,1-2 patates iri kes,üstünü kapatacak kadar su ,düdüklüde güzel oluyor ,yani bir nevi davet...gel kız bu akşam bize .
SilHaşlamayı bende sağlıklı olduğu için ,ayrıca aynen düdüklüde yaptığım için seviyorum.Eline sağlık,Mazescim.
YanıtlaSilbir de çooook pratik,etleri buzlu atarım düdüklüye .
SilHaşlama hem çorba, hem yemek olmasının yanısıra pişirmesi de kolay olduğu için sık yaparım. Aynı lezzette olmasa da tavuk bagetlerden de haşlama yapıyorum. Havuça gelince biraz haksızlık yapmışsınız, her şeye konmaz ama yakıştığı çok yer vardır. Ellerinize sağlık, afiyet osun :)
YanıtlaSilhavuç güzel de ,hele düdüklüdeki tadı başka oluyor ,yani ben sevmedim ,benim için havuç daha çok salata ve tatlılara yakışıyor ,buzlukta aslında her zaman havucum vardır .
SilHavuc konusunda ben azinlikdayim herhalde. Yemeklerde hosuma gittigi gibi turplu ve bol limonlu salatasi en sevdigim salatalardan biridir. Haslamayi uzun zamandir yapmamistim. Iyiki aklima getirdin. Harika gorunuyor. Ellerine saglik.
YanıtlaSilişte bir havuç sever ,salatada ben de severim,yemeklerde......
SilHaslamayi cok severiz hem etle hem tavukla,ben bazen havuc koyarim,her daim bulunur evde ondan,olmayinca alip atmiyorum,bende sevmiyorum,belki faydali olur diye atiyorum,aslinda cok yumusuyor...
YanıtlaSilBu bahsettiginiz sabundan evde var bende am hic kullanmiyordum,kaldirdim,simdi catida duruyor,sizinkisi ocokmantikli,bende zaten öyle yapiyorum,sevgiler...
yemekte başka bir oluyor havuç,salatada daha güzel duruyor .Ne gerek var dimi sabuna,böyle daha pratik ve aynı anda hem kokudan kurtulursun hem temizlik yaparsın.
Siloh yap muazezim şifa olsun yiyenlere.
YanıtlaSileline sağlık..
Bazen boyle basit kolay yapimli olanlar cok daha lezzetli oluyor ellerine saglik Mazescim..
YanıtlaSilMetal sabunlar demissin, yenimi cikmis hmm.ben hic kullanmam herhalde onlari sade sabun yeter bana :)) sevgilerimi gonderdim gunesli guzel bir gunden..
metaller soğan,sarımsak kokusunu alıyor,dene ,bak canım.
SilÇok severim nefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilbenim de sevdiğim bir yemekten bir tanesi,çok da pratik canım.
SilCanım yapımı kolay lezzeti dev bir yemek olmuş ellerine sağlık ben de havuç sevmem haşlamada üzerine birazda karabiber hıım nefis olur.Sevgiler...
YanıtlaSilkarabiberi ben de severim,aklıma gelirse kuru bütün acı biber ile kaynatıyorum.
SilEline sağlık canım harika olmuş :)
YanıtlaSilelinize sağlık... batarya konusuda ilginçmiş :)metal sabunu yıllar önce denemiştik ama sanırım biz pek bişey anlamadık...
YanıtlaSilsabunu denemedim ,ama batariyayı güzelcene sevdikten sonra soğan kokulu el ile koku tamamen yok oluyor.
Silİyi fikir valla,bataryayı temizle hem kokudan kurtul:)
YanıtlaSilHaşlamayı çoks everim,ellerine sağlık canım.
Nefiss görünüyor.
DÜDÜKLÜDE HAŞLAMA BAYILIRIM,LOKUM LOKUM:)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM.
MAZESİM,BU ARADA YİNE HARİKA BİR FİKİR PAYLAŞMIŞSIN.ELİNE YÜREĞİNE FİKRİNE SAĞLIK.
SEVGİLER...
ah,canım,bu haşlamayı benim sevdiğim yemeklerden biri,pratik olması dışında tadına bayılıyorum,bilgi ise yıllardır denedim,onayladım.
Silgörüntüsüyle bile doyuran bir haşlama olmuş, tadından yenmez, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilher tür hastalağa da süper olur.
SilSevgili Mazes,
YanıtlaSilHaşlamayı aslında soframızdan hiç eksik etmememiz gerekir,özellikle soğuk kış günlerinde müthiş enerji verir.Midemize çok iyi gelir,çok sevmeme rağmen nedense ensona atarım pişirme işini.Neiyi oldu hatırlattın bana.Ellerine sağlık canım.Sevgiler.
çok hafif yemek aslında ,teşekkürler canım.
SilAkşamüstü acıktım zaten. Nasıl güzel bir haşlama bu Mazes'im.. Suyuna ekmeği banıp banıp yiyeceksin..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim..
imkan olsa da elini uzatsan ,tabağı alsan ....ah,ah....
SilHaşlamaya bayılıyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilbenim de bir kaç sevdiğim yemeklerden biri ,safra kese ameliyatından sonra yıllar önce çok yerdim ,çok hafif.
Sil