16 Nisan 2013 Salı

BU DA BENİM HAŞLAMAM



Her şeye maydanoz... diye bir değim var ya ,ben her şeye havuç koymayı sevmem.

Çok basit benim haşlamam: et,patates ,soğan ,üstünü kapatacak kadar su ,tuz,düdüklüde süper oluyor .
Aklıma gelmişken,bu sıralarda metal sabunlar ortalıkta dolaşıyor ,soğan kestikten sonra ellerini bununla yıkarsan koku kalmıyor.Aslında daha pratik yolu var :ellerini sabunladıktan sonra bataryayı el ile temizler gibi yap,hem batariya temizlenir,hem ellerin soğan,sarımsak kokmaz .Ne fikir ama ,bazıları kaşık kullanır ,ne gerek var bence kaşığı batır,yıka,böyle batariyan hep parlar.

51 yorum:

  1. hem sağlklı hem lezzetli.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Страхотно е вареното ,много го обичам и аз!
    Прегръдки!

    YanıtlaSil
  3. Ben de herşeyde havuç kullanılması taraftarı değilim. Haşlama süper görünüyor. Eline sağlık. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmmmm,çocuklara gelince katarız,ama kendimize yan çizeriz.

      Sil
  4. Gene pratik yoldan hem yemek tarif etmişsin, hem de faydalı bir bilgi paylaşmışsın. Ben de havucu çok sevmiyorum yemeklerde, bazen şeker koymamak için havuç kullanıyorum. Ellerine sağlık gene nefis bir tarif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. havuç sevmeyen çok galiba .Ben zeytin yağılara bile şeker koymam,havucu 1-2 yemek var,çocuklar küçükken vitamin olsun diye katardım.

      Sil
  5. bence de senin tekniğin daha işlevselmiş.Haşlamaya ben havuç katanlardanım ama kendim yemem,ya yağız yer ya da eşim yani olmasa da olur :) eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yıllar önce tv-de sabunu gördüm,daha burada satılmaya başlanmamıştı ,şimdi de almam,hem ellerim hem batariya temiz oluyor .Biz anneler ne kadar kötüyüz ,yemeyiz ,yediririz havucu ....çocuklar duymasın sakın.

      Sil
  6. Havucu genelde kekde severim, bende yemekte pek sevmiyorum sanırım ama haşlama mükemmel duruyor eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim kızlarım kırmızı et yemezler,fırsat bu fırsat ,havuç katmadım,ama tavuk ile yaparsam vitamin niyetine yediriyorum .Keke yakışır çok havuç.

      Sil
  7. en sevdiğiim :) nasıl güzel görünüyor bende aynen böyle yapıyorum harika bir tat gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün yine çok soğuk ,sabah bile şimdi olsa sıcacık....mmmmm.....

      Sil
  8. İşte budur Mazesim...
    Haşlama dendiğinde akan sular durur bende. Çok severim. Yerken tabağıma limon da sıkarım, çok nefis ve besleyici oluyor...
    Bu arada batarya bilgisini de aklıma yazdım:)
    Bilmiyordum ve çok ilginç geldi...
    Senden bir sürü şey öğreniyoruz Mazesim, harikasın canım...
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmmm,limon aklıma hiç gelmemişti ,pratik olduğu için bu sefer tavuk ile yapayım,direk buzluktan tencereye ....bildiklerimi kuldan niye saklayayım ,sen daha küçüksün ,ören kuzum.

      Sil
  9. Ben de her haşlamaya limonculardanım :) Çok iştah açıcı ellerine sağlık ablacım! Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu gidişle bu akşama yine haşlama var ,bu sefer tavuklu ve kesin limon ile denemek lazım ....eve geç gittiğimde çabucak yemek ,hele soğukta ,süper.

      Sil
  10. ellerine sağlık canım
    bende havuç sevmem inan
    birtek mercimek çorbasına koyarım
    misafirliktede karşıma çıkarsa tabağın kenarını boylar o havuç;)
    nefis görünüyor çorba severiz;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hele düdüklüde havuç pek güzel koku vermiyor yemeye,havuç tatlılara daha çok yakışır galiba.

      Sil
  11. Ne çok severim şu haşlamayı. Ama bir türlü beceremiyorum sanki. Ne kadar pratik ama yok yapamıyorum. Yemeye Sana gelsem olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gidişata bakılırsa bugün eve geç dönerim ,buzlukta tavuk (belki de horoz dur)butlarım var,1-2 patates iri kes,üstünü kapatacak kadar su ,düdüklüde güzel oluyor ,yani bir nevi davet...gel kız bu akşam bize .

      Sil
  12. Haşlamayı bende sağlıklı olduğu için ,ayrıca aynen düdüklüde yaptığım için seviyorum.Eline sağlık,Mazescim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir de çooook pratik,etleri buzlu atarım düdüklüye .

      Sil
  13. Haşlama hem çorba, hem yemek olmasının yanısıra pişirmesi de kolay olduğu için sık yaparım. Aynı lezzette olmasa da tavuk bagetlerden de haşlama yapıyorum. Havuça gelince biraz haksızlık yapmışsınız, her şeye konmaz ama yakıştığı çok yer vardır. Ellerinize sağlık, afiyet osun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. havuç güzel de ,hele düdüklüdeki tadı başka oluyor ,yani ben sevmedim ,benim için havuç daha çok salata ve tatlılara yakışıyor ,buzlukta aslında her zaman havucum vardır .

      Sil
  14. Havuc konusunda ben azinlikdayim herhalde. Yemeklerde hosuma gittigi gibi turplu ve bol limonlu salatasi en sevdigim salatalardan biridir. Haslamayi uzun zamandir yapmamistim. Iyiki aklima getirdin. Harika gorunuyor. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bir havuç sever ,salatada ben de severim,yemeklerde......

      Sil
  15. Haslamayi cok severiz hem etle hem tavukla,ben bazen havuc koyarim,her daim bulunur evde ondan,olmayinca alip atmiyorum,bende sevmiyorum,belki faydali olur diye atiyorum,aslinda cok yumusuyor...

    Bu bahsettiginiz sabundan evde var bende am hic kullanmiyordum,kaldirdim,simdi catida duruyor,sizinkisi ocokmantikli,bende zaten öyle yapiyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yemekte başka bir oluyor havuç,salatada daha güzel duruyor .Ne gerek var dimi sabuna,böyle daha pratik ve aynı anda hem kokudan kurtulursun hem temizlik yaparsın.

      Sil
  16. oh yap muazezim şifa olsun yiyenlere.
    eline sağlık..

    YanıtlaSil
  17. Bazen boyle basit kolay yapimli olanlar cok daha lezzetli oluyor ellerine saglik Mazescim..
    Metal sabunlar demissin, yenimi cikmis hmm.ben hic kullanmam herhalde onlari sade sabun yeter bana :)) sevgilerimi gonderdim gunesli guzel bir gunden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. metaller soğan,sarımsak kokusunu alıyor,dene ,bak canım.

      Sil
  18. Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de sevdiğim bir yemekten bir tanesi,çok da pratik canım.

      Sil
  19. Canım yapımı kolay lezzeti dev bir yemek olmuş ellerine sağlık ben de havuç sevmem haşlamada üzerine birazda karabiber hıım nefis olur.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karabiberi ben de severim,aklıma gelirse kuru bütün acı biber ile kaynatıyorum.

      Sil
  20. Eline sağlık canım harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  21. elinize sağlık... batarya konusuda ilginçmiş :)metal sabunu yıllar önce denemiştik ama sanırım biz pek bişey anlamadık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabunu denemedim ,ama batariyayı güzelcene sevdikten sonra soğan kokulu el ile koku tamamen yok oluyor.

      Sil
  22. İyi fikir valla,bataryayı temizle hem kokudan kurtul:)
    Haşlamayı çoks everim,ellerine sağlık canım.
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  23. DÜDÜKLÜDE HAŞLAMA BAYILIRIM,LOKUM LOKUM:)
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
    MAZESİM,BU ARADA YİNE HARİKA BİR FİKİR PAYLAŞMIŞSIN.ELİNE YÜREĞİNE FİKRİNE SAĞLIK.
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah,canım,bu haşlamayı benim sevdiğim yemeklerden biri,pratik olması dışında tadına bayılıyorum,bilgi ise yıllardır denedim,onayladım.

      Sil
  24. görüntüsüyle bile doyuran bir haşlama olmuş, tadından yenmez, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Mazes,
    Haşlamayı aslında soframızdan hiç eksik etmememiz gerekir,özellikle soğuk kış günlerinde müthiş enerji verir.Midemize çok iyi gelir,çok sevmeme rağmen nedense ensona atarım pişirme işini.Neiyi oldu hatırlattın bana.Ellerine sağlık canım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok hafif yemek aslında ,teşekkürler canım.

      Sil
  26. Akşamüstü acıktım zaten. Nasıl güzel bir haşlama bu Mazes'im.. Suyuna ekmeği banıp banıp yiyeceksin..
    Ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. imkan olsa da elini uzatsan ,tabağı alsan ....ah,ah....

      Sil
  27. Haşlamaya bayılıyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de bir kaç sevdiğim yemeklerden biri ,safra kese ameliyatından sonra yıllar önce çok yerdim ,çok hafif.

      Sil