3 Kasım 2014 Pazartesi

poaça ve börek aynı hamurdan -



aynı malzemeden hem poğaça hem börek yaptım .

malzemeler :
-2 yumurta -1tanesini sarısı üstüne ayırılır
-1 su bard.4/3 sıvı yağı kalanı margarin
-2 paket kuru maya
-1 su bardağı süt -ılık
-1 su bard.su -ılık
-1 çorba kaş.tuz
-3 çorba kaş.toz şeker
-un kulak memesi olacak kadar

hazırlanışı : 1 çorba kaş. un ,maya,1tat.kaş.şeker,3 çorba kaş.ılık su ile karıştırıp bir kapaklı kabta 15-20 dak mayanın çözülmesini bekledim,tüm malzemeleri karıştırdım ,20 dak. bekledikten sonra hamuru yine yoğurdum ,her hamur iki kere mayalarım bu şekilde .12 parça yuvarladım yumurta kadar büyük toplar yağılı tezgahta ,üstlerine yağı sürdüm 10 dak. beklettim ,hamurların tam ortasından ister oklava ,ister el ile bastırın,ortasına peynir ve yoğurt karışımı koyun,bir kenarını tutup diğer kenarın üstüne katlayın bastırarak kenarlarını yağılı kağıt üzerine aralıklar ile dizilir .Yağılı kağıt çok pratik ,her vakit tepsi yıkamaya gerekmez .

BÖREK:hamur çok geldi poaçalara ,difrize koyupta başka vakit poaça için saklasam düşündğüm,pişmiş spanak vardı dolapta ,deneyeyim dedim hamur bötekte nasıl olur,ve poaçadan daha güzel oldu ,ertesi gün souk'da olsa börek mükemmeldi.12 beze okadar ince deyil açtım,her bezeye 1 avuç sıvı yağı gezdirdim,spanak ve lor peyniri her yerine sepeledim ,rulo gibi sardığım,çamaşır sıkar gibi burdurdum .Kış aylarda fırını ısıtıp mayalı hamurları öyle kabarttırım (ısıtıp fırını kapalı'iken tepsiler fırında bekler),poaçalardan azıcık yumurta sarısı kaldı,içine 3-4 çorba kaş. sıvı yağı karıştırdım,böreyin üstünü yağılayıp öyle mayalandırdım,180 'fırında kızarana kadar pişti .
-

2 yorum:

  1. Mazesim müthiş olmuş:)) Böreklerde gözüm kaldı:)) Şaka tabiii afiyetler olsun kardeşim.:)

    YanıtlaSil