3 Kasım 2014 Pazartesi
VİŞNELİ PUDİNG
MALZEMELER: 4 kişilik
-600 ml.süt
-2 çorba kaş.vişne reçeli veya .....
-3 tepeleme çorba kaş.un
-3 çorba tepeleme çorba kaş.toz şeker
-25 gramcık margarin
YAPILIŞI:
-süt,şeker,un ocakta ,sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişer
-ocağı kapatıp margarin ilave edilip eriyene kadar karıştırılır ve kaselere doldurulur
-10-20 dak.sonra konsantre vişne suyu 2-3 çorba kaşığı pudingin üstüne dökülür
NOT: aslında yazarken aklıma geldi bu vişne reçeli ve diğer yarım kalan reçelleri değerlendirmek için çok iyi fikir.
Vişne,çilek ile bir şekerleme tipi bir şey,tam adını bilemedim: sıra meyve,sıra şeker kavanoza doldurulur ,kapatılır,hem her zaman meyve pastalara bulunur,suyu da biraz soda veya su ile vişne suyu gibi içilir .
ohh renge bak renge
YanıtlaSilellerine sağlık
canıııımmm...
SilVişne- kaymak dondurma çağrışımı yaptı bana gece gece:))) Aşkolsun kardeşim yaaaa. Aşureyi yeni yaptım, o bitmeli ki bu lezzete de yer ayıralım:)) Ellerine sağlık. Genç öğretmenlerimi öp benim için.
YanıtlaSiltadı gerçekten süper....çarşamba gidiyorum kızların yanına ,öperim senden canım arkadaşım.
SilBenim vişne liköründen ayırdığım vişnelerle süper olur. Hafif de kafayı buluruz hem. :)))) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilpudingle kafa bulma...ilk olur herhalde,afiyet olsun ...
SilEllerine sağlık. Vişnenin olduğu her tadı seviyorum.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
benim için de vişne daha başka bir tat...
Sil