3 Kasım 2014 Pazartesi

VİŞNELİ PUDİNG


MALZEMELER: 4 kişilik
-600 ml.süt
-2 çorba kaş.vişne reçeli veya .....
-3 tepeleme çorba kaş.un
-3 çorba tepeleme çorba kaş.toz şeker
-25 gramcık margarin

YAPILIŞI:

-süt,şeker,un ocakta ,sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişer
-ocağı kapatıp margarin ilave edilip eriyene kadar karıştırılır ve kaselere doldurulur
-10-20 dak.sonra konsantre vişne suyu 2-3 çorba kaşığı pudingin üstüne dökülür

NOT: aslında yazarken aklıma geldi bu vişne reçeli ve diğer yarım kalan reçelleri değerlendirmek için çok iyi fikir.
      Vişne,çilek ile bir şekerleme tipi bir şey,tam adını bilemedim: sıra meyve,sıra şeker kavanoza doldurulur ,kapatılır,hem her zaman meyve pastalara bulunur,suyu da biraz soda veya su ile vişne suyu gibi içilir .

8 yorum:

  1. ohh renge bak renge
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Vişne- kaymak dondurma çağrışımı yaptı bana gece gece:))) Aşkolsun kardeşim yaaaa. Aşureyi yeni yaptım, o bitmeli ki bu lezzete de yer ayıralım:)) Ellerine sağlık. Genç öğretmenlerimi öp benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadı gerçekten süper....çarşamba gidiyorum kızların yanına ,öperim senden canım arkadaşım.

      Sil
  3. Benim vişne liköründen ayırdığım vişnelerle süper olur. Hafif de kafayı buluruz hem. :)))) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pudingle kafa bulma...ilk olur herhalde,afiyet olsun ...

      Sil
  4. Ellerine sağlık. Vişnenin olduğu her tadı seviyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim için de vişne daha başka bir tat...

      Sil