10 Nisan 2015 Cuma

basit cevizli kurabiye



malzemeler:
-400 gr.un
-0.5 su bardağı toz şeker
-0.5 su bardağı yoğurt
-50 ml. sıvı yağı
-1 yumurta-1 tatlı kaşığı ayır
-yarım kabartma tozu
-1 vanilin
-1 çay kaş.karbonat
-2 -3 çorba kaş.küçük ezilmiş ceviz

Yapılışı:
-önce yoğurt,kabartma tozu,karbonat yoğurma kapta karıştır,diğer malzemeler ilave edip yumuşak,ele fazla yapışmayan hamur yoğur,1-2 saat dinlensin.Pinpon topu büyük hamur kopart,1sm kadar incelt,önce yumurta beyaza sonra ceviz,toz şeker karışıma bastır(bu malzemeler ayrı )aralıklarla tepsiye diz.180' fırında pişir,altı kızaracak .
Tablet bilgisayardan çekiyorum resimleri,pek de güzel çıkmamışlar ,ama hem çok dayanıklı,hem lezzetli bu kurabiyeler .

Mazes emekli oldu ,bloğunu ihmal etmeye başladı gibi.Aslında eşimle evde artık yalnızız ,tabi biraz da yaşımıza göre beslendiğimiz için çok nadiren değişik yemekler deniyorum.Yazlık (belli olur mu,yıllık da olur )eve başladık,bahçe ile oyalanıyorum gittiğim zaman ,sağ olsun google ,bahçivanlığı öğretiyor bana,kışın örgüye takılıyorum,kitap okumaya olmadığı kadar zamanım var ,ara sıra İstanbula gidiyorum kızların yanına ,yani hiç sıkılmıyorum.Fasebookta bana ulaşabilirsiniz:mazes yılmaz .

28 Şubat 2015 Cumartesi

patates kebabı


Malzemeler:
-iri kesilmiş patates
-doğranmış soğan
-küp kesilmiş et-veya mantar
-1 çorba karışık Salça -su ile karıştırılır
-tuz, kara biber, toz kırmızı biber, sıvı yağı

Yapılışı : karıştırılır, tepsiye döküp, yarısını kadar su, 180' fırında pişirilir, o kadar basit.

sandviç emekçikler




Sütlü hamurdan yarısını da sandviç emekçikler yaptım.

parmesan lı çubuklar

Malzemeler:
-mayalı ekmek hamuru - ben süt, yumurtalı yaptım
-erimiş tereyağı
-parmesan

Yapılışı:
-1.5 sm hamur aç, 1-2 parmak ara ile kes , tepsiye diz , tereyağı sür, parmesan sepeleyin- aslında ince rendelenmiş tulum da olur , hamur mayala, 180' fırında kızartın , tereyağı  sür.

2 Şubat 2015 Pazartesi

Salçalik biberli nohut



Malzemeler:
-400 gr. haşlanmış nohut veya kuru fasulye
-3-4 kozlenmis Salçalik biber
-1 baş soğan
-1-2 dış sarımsak
-1 dolu tatlı kaşığı Salça
-2-3 salatalık turşu
-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-tuz, sıvı yağı, nane

Yapılışı:
-soğanı sıvı yağı ile kavurun, toz biber, Salça  ilave et, kavur, Salçalik biber ilave edip 1-2 dak karıştırılır, sarımsak, turşu , nohutu ilave et, üstüne 1 su bardağı su, orta ateşte 15 dak kadar kaynatılır, çok az sulu kalacak , tuz, baharat ilave edilir.

Çocuklarım tatilde, evde....onlar yok iken artık fazla yeni tarif denemiyor. Bol, bol kitap veya örgü ile oyalaniyorum.