21 Mayıs 2014 Çarşamba
sağda sadece kabak,soldaki kabak ve ıspanak karışımı köfteler
Ben buna etsiz başbakan köfte dedim :etlisi burada :http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2011/07/basbakan-kofte.html
MALZEMELER:
-1 tane rendelenmiş,suyu çok güzel sıkılmış büyük kabak
-1 yumurta(aslında ben koymadım ,bizde birisi yumurta yiyemiyor),ama daha güzel kabarırdı
-2-3 çorba kaş. mayonez
-2-3 çorba kaş.nişasta
-1 diş sarımsak
-maydanoz
-kara biber,1 tutam kimiyon ,tuz
-yeşil soğan
YAPILIŞI :
- çok basit :hepsini karıştırdım ,gerekirse biraz daha nişasta da koyabilirsin
-sıvı yağı ile ısıtılmış tavaya kaşık ile minik köfteler döktüm,iki tarafını kızarttım
-yarısına da buzluktan 1 avuç ıspanak ile karıştırdım,ıspanaklı bence daha güzel oldu .
PURDA ŞEKERLİ UN HELVASI
MALZEMELER:
-1.5 su bardağı un
-0.5 su bardağı sıvı yağı
-1 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI:
-sıvı yağı ile un açık kahve rengi oluncaya kadar kavur,pudra şekeri ilave et,ocaktan indir ve ezerek karıştır ,tepsiye dök,düzleştir ve benim gibi hemen kesme,azıcık soğusun,soğuduktan sonra servis yap....süper helva ....
HAMUR ÇORBASI ??????
Bu ne ki???.....Bu benim sevdiğim çorba....
MALZEMELER VE YAPILIŞI:
-mesela hazır yufka kalmış....tabi maharet gösterip kendiniz açmazsanız sade yufka ....yağsız el tavada iki tarafını kızartırsın,el ile ufalarsın....
-toz kırmızı biber ile tereyağı veya sıvı yağı kavrulur ,sade veya et suyu ilave edilir,kaynayınca tuz ve yufka ilave edilir,2-3 kere karıştırıp .....tabaklara .....
-yufka biraz kızartıldığı için nefis tat veriyor bu çorbaya ....
ıspanaklı mayalı börek
MALZEMELER:
-1 tam yumurta + 1 yumurta beyazı
-1 yumurta sarısı + 1 tat.kaşığı sıvı yağı - üstüne yağlamak için
-300 ml.süt
-1 tat.kaş.toz şeker
-1 çorba kaş. tuz
-1 paket toz maya
-2 çorba kaş.sıvı yağı
-550 gr.ortalama un-kulak memesi hamur olacak
HAMUR ARASINA YAĞLAMAK İÇİN:
-30 gr.erimiş tereyağı
PESTO:
-1 avuç dolusu ıspanak(veya 1 demet maydanoz)
-3 çorba kaş.zeytinyağı
RONDODA PÜRE YAPILIR
HAMUR ARASINA:
-100 gr.rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
-kulak memesi hamur yoğurulur,mayalanır,5 tane bezeye ayrılır,1 büyük tabak kadar her beze açılır
-birinci yufkaya erimiş tereyağ ve pesto sürülür,kaşar sepelenir.......bütün 4 yufka böyle yağlanır,üst ,üstte dizerek,beşinci yufka yağlanmaz
-hamurdan bu kule 1 sm. açılır
-iki parmak kadar şeritler kesilir,burulur şeritler ve yağılı tepsiye yan,yana dizilir
-mayalandıktan sonra yumurta sarısı karışımı sürülür,ister susam ,ister çöre otu sepeleyeip 180 * ısıtılmış fırında kızartılır.
-yapması daha kolaydı anlatmaktan.......
BAKLAVA TADINDA
-1 tane hazır yufka
-antep fıstığı veya ceviz -rondoda kıyılmış
-4 -5 çorba kaş. bal
-2-3 çorba kaş.kaymak
YAPILIŞI:
-el tavaya (saplı olan tepsilere bildiğim bileli el tava derim)3-4 çorba kaş.sıvı yağı dök
-yufkayı içine yerleştir kenarları biraz sarkacak
-önce fıstıkları sepeledim,üstüne bal gezdirdim,kaymak resimdeki gibi koydum,yufkayın sarkan kenarlarını üstüne kapadım
-alt ,üst kısık hateşte pişirdim
-bir tv programında görmüş küçük hanımım(kızım),anlattı,yaptım,baklava canınız çekerse mideyi kandırabilirsiniz,tadında baklava tadı var ,eee ,çıtır değil ama güzel .
SADE, SAÇTA BAZLAMA
MALZEMELER:
-ekmek hamuru
yapılışı: hamurdan portakal kadar büyük hamur parçalar kopartılır ,yuvarlanır,bez altında 10 dak.dinlenir,merdane ile her parça açılır 1sm.kadar,yine bez ile örtülür mayalanması için ,yazın 5-10 dak.yeterlidir ,toprak saç kızdırılır,hafif hateşte arkalı,önlü pişirilir.TOPRAK SAÇ YERİNE KALIN TABANLI TAVA KULLANILIR .
11 Mayıs 2014 Pazar
ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN
Şu anda bütün bayramlardan benim için anneler günü en kutsal gün....
Bütün hayatım galiba sadece anne olmakmış.....
Büyük kızım 3 sene önce evden ayrıldı görev icabı,pek ağar gelmedi,küçük hala yanımdaydı. Geçen sene küçük de evden ayrıldı o da görev icabı.....neredeyse 8 ay artık çocuklarım evde yok ....alışırım dedim .....olmuyor....artık bizim ev sadece bir liman onlar için ....çok zor arkadaşlar ,çok zor ....