Akşam bu yemeğin tadına bakarken tv.de yemekteyizi izliyordum,yemek yapmalarını seviyorum izlemeye,belki yeni bir şeyler öğrenirim ,hele yemeklere yorum yapmaları yarışmacıların aslında çok sinir edici bir şey,asla katılmam böyle bir yarışmaya ,ama çorbamın tadına bakarken düşündüm ki,kötü yorum yapan olursa benim bu çorbama kesin yarışma diye bakmazdım,hepsini evimden atardım o kadar lezzetli bir şey.
MALZEMELER:
-1800ml.su
-2 avuç dolusu kıyma
-1 tane küçük soğan
-1 avuç yeşil fasul difrizden,önceden buharda hafif haşlanmış
-3 çorba kaşığı yıkanmış pirinç
-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-tuz,kara biber
-2 çorba kaşığı domates suyu
-2 çorba kaşığı sıvı yağı
TERBİYESİ İÇİN:
-2 çorba kaş.maydanoz
-1 çay kaş.zerdeçal
-3 tane limon tuzu
-kara biber
-1 tane büyük yumurta
-2 tane çorba kaşığı yoğurt
YAPILIŞI:
-kıyma,terbiye için yumurtanın yarısı,toz kırmızı biber,kara biber,tuz ,pirinç ile kıymayı yoğurdum
-sirkeye battırılmış el ile fındık kadar toplar yaptım kıymadan
-soğanı bütün olarak (terbiyeli çorbalarda soğanı sevmem,sadece aromasını alıp,çorba piştikten sonra atarım)
sıvı yağı ile 2-3 dak.kızartırım,domates suyunu ilave ettim,2-3 dak. beraber kavurdum,suyunu ilave ettim
-su kaynamaya başlayınca kıymalı topları içine teker,teker koydum,yeniden kaynamaya başlayınca fasulyeyi ilave ettim ,kısık hateşte 20 dak.pişirdim
-bu arada terbiyeyi çırptım,pişen çorbadan terbiyeye karıştırarak 10 kadar çorba kaş. ilave ettim,sonra çorba ile buluşturdum,karıştırdım ve ocağı kapattım,tuzunu ilave ettim.