ARAMA KUTUSU

5 Mayıs 2011 Perşembe

ZEBRA KİFLA


MALZEMELER:
-400 ml süt
-40 ml ayçiçekyağı
-600 gr un
-1 çorba kaşığı toz şeker
-2 tatlı kaşığı tuz
-2 tatlı kaşığı süt tozu (isteğe göre)
-2 tatlı kaşığı kuru maya

HAZIRLANIŞI:
Ben hamuru ekmek makinesinde yapıyorum fakat eldede olabilir. Bütün malzemeler yoğurulur ve mayalanır.

Hamur 14 parçaya bölünür. Her bir parça yuvarlanır. Avuç içine bir miktar yağ alınıp her bir hamur topu üzerine avuç bastırılır. 10 dk kadar dinlenmeye bırakılır. Hamur topları bir karış kadar oval biçimde açılır. Alt tarafında 4 cm uzunluğunda 1 cm aralıklar ile şeritler kesilir. Üstte kalan kısma bir parça kaşar konulur veya tatlı olması isteniliyor ise marmelatta konulabilir. En son dolanır ve fırın tepsisine dizilir. 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı süt ile karıştırılır fırça ile hamurların üzerine sürülür ve mayalanmaya bırakılır. Hamur iki kat olunca mayalanma işlemi bitmiş demektir. Yeniden üstüne yumurta sarısı süt karışımı sürülür ve daha parlak bir görüntü elde edilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına konulur ve üstü kızarana kadar pişirilir.

NOT: Yeniden yaptığım zaman yapılış aşamalarının fotoğraflarını çekip buraya ekleyeceğim.

NOT: Bu tarif bir Bulgaristan yemek sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder