ARAMA KUTUSU

9 Eylül 2011 Cuma

izmir - ığıdır измир - ъдър

İlk defa uçağı bindim . En son 3 sene önce ameliyat olmuştum ,uçak kalkarken ve inerken sanki yeni narkozdan çıkmış,mecburen yurumek zorunda olduğun gibi ,garib bir his ,ama Kars -Iğıdır yolunda'iken uçağı tercih ederdim ,yol bozuk,manzara iç karartıcı,sonra sanki çolden vahaya giriyormuşuz gibi ,Karstan sonra cennete gireceyimizi söleselerdi asla inanmazdım .


на български

за първи път се качих на самолет .Преди 3 години за поледен път ме оперираха ,след като се събудиш от упойката и си принудена да вървиш така почувствах в самолета като се надигаше и слизаше ,помислих си ,че не бих се качила на самолет ,но след като около 3 часа пътувахме с автобус от Карс до Ъдър си промених решението ,освен ,че пътя беше много лош,то пейзажа беше адски,ако ми бяха казали ,че след пустинята сахара ,ще попадна в оазис ,пак не бих повярвала .

İZMİR ,havaalanı,uçmaya hazır

измир -летището,готови за полет



aşağısı sanki halı döşenmiş            
долу каточели са постлали килими






görüntü güzel             
гледката е красива










bulutların üstünde  

над облаците



en sonunda uçaktan indik,ve hayde Iğıdıra ...







 her yer taş...



 ara sıra serap mı ?
оазис ли ?





renkli tepe
шарен хълм


bundan sonra vaha ,Ağırı dağında şapka kardan ,ama eteklerinde cennet .

след това оазис , Аррарат със шапка от сняг ,а в полите му рая .


Aslında Iğıdırda 3 gece öretmen evinde kaldığımız halde oradan resim çekmemişik , neredeyse odada gündüz hiç kalmadık ,ev aramak bir tarafta öretmen evi denen hotel gibi bir şey ( isim bile bulamıyorum ) rezillik derecede pis ,bakımsızlığı anlardım ama pis,mikrop yuvası ,ben böyle bir şey görmedim ,ertesi gün polis evine taşınacaktık'ki İzmirden akraba sayesinde ev bulduk ,o gün taşındık ,eşaları bulduk ,Allah herkezden razı olsun ,çok zor'muş ev aramak ,hele istediğiin gibi ,Aralıkta,hem okula yakın ,hem düzgün ,inşallah yanılmam .

гледка от кухнята ,зеленината е пленителна      -   manzara mutfaktan ,bayıldım yeşilliye




отсреща е училището на дъщерята       -    karşıda kızımın okulu


пътят отива към Нахчиван , Азейбержан ,30 км.    -    yol Nahçivana gidiyoru ,Azerbeycan , 30 km.


Nahçivan yolu ,belki orasını'da görürüz .
Aralığı çok sevdim ,her taraf yemyeşil ,evler büyük bahçe içinde ,su 3 m .altında çıkarmış,insanları çok yardım sever ,doğuya göre her tür meyve ,sebze yetişiyormuş,hele domateslerini tattım ,meyve gibi tatlı ,kayısısı çok tatlı'imiş 3-4 fazla yiyemiyormuşun,okadar tatlı'imiş .Her taraf dağı'ile çevirilmiş ,cennet gibi ,doğuda böyle bir yer ancak hayal edebilirsin,ama burası gerçek .İleride Arğırı dağının resimlerini çekerim ,Ağırıyı'da çekerim ,il gibi il .



пътят отива в Нахчиван,може и там да видя,на 30 км. Дъщерята ще учителсвува в Аралък,7300 жители,и от съседните села
ще идват ученици в гимназията .Някой ден ще пиша нашироко и за Аралък,и за Ъдър , и за Арарат ,всеки ден го виждам .

1 yorum:

  1. 15.09.2012 aslında 1 sene sonra düşünüyorum da ne kadar aldanmışık insanları hakkında ,iş paraya geldiğinde soyup aoğana çevirerler insanı ev sahipleri.1 kere gördüm orasını ,yeniden görmek istiyorum ....

    YanıtlaSil