ARAMA KUTUSU

27 Şubat 2014 Perşembe

HAYDE BAKALIM - GEÇMİŞ OLSUN

TRIGONELLA FOENUM-GRAECUM

AMERİKAYI KEŞFETTİM DESEM YALAN ,YILLARDIR TARHANADA KULLANDIM BİTKİ...ÇEMEN OTU*MUŞ.
YAŞADIĞIM YERLERDE APARTMAN ARALARINDA YEŞİLLİK VARDI,O KOKUYU ORADAN TANIYORUM,GARİP OLAN BİZDE BU BİTKİNİN TOHUMLARI TARHANADA DA KULLANIRIZ VE BEN HİÇ TAHMİN BİLE ETMEMİŞİM .BU BİTKİ İLE BİR ÇEŞİT TUZ OT *ŞARENA SOL*-DENİRDİ VE KOKUSUNU ÇOK SEVİYORUM ,HER HALDE O ÇOCUKKEN OYNADIĞIM OTLARIN ANISI.....KİM BİLİR ?!
HAYDE BAKALIM,BANA ÇOK *GEÇMİŞ* OLSUN ......

BU ARADA DEDİĞİM*ŞARENA SOL* BU BİTKİ KARIŞIMINDAN OLUŞUR :
-DAĞI KEKİĞİ
-KÜLTÜR KEKİĞİ
-ÇEMEN TOHUMU
-TATLI KIRMIZI TOZ BİBER
-TUZ
-MISIR UNU
HEPSİ TOZ HALİNE GETİRİLMİŞ VE SÜPER BİR KOKUSU VAR ....
- BANDIR SICACIK EKMEĞİNİ -YE
-ETLERE SEPELE.....

11 yorum:

  1. hha çok güldüm mazes....evet Çaycumada tarhanaya koyarlar ben maalesef bir onu sevememedim orda ona orda Boy otu derler....ve ev çemeni yaparlar ondanda koyarlar...buda benden bir bilgi arkadaşım sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Mazesim bu karışımdan derhal karıştırmalıyım:)) "Şarena Sol" desem nasılsa anlamayacaklar:)) Şu kültür kekiği de bilmediğim bir şey. Biraz açıkla nedir? :) Gerisi tamamdır:)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bilmedigim ogrendigim ne cok sey var:)) Mazes en azindan ogrenmis kesfetmissin :))su karisimi bir denesem diyorum sonrada ekmekle yesem:))

    YanıtlaSil
  4. Bilmedigim ogrendigim ne cok sey var:)) Mazes en azindan ogrenmis kesfetmissin :))su karisimi bir denesem diyorum sonrada ekmekle yesem:))

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar canim, malesef benim de tanimadigim bir ot veya bitki türü bu. Karisimin da harika, sanki bizim zahter e benziyor, sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Bayılıyorum anlatım tarzına ya. :)) Bu kadar öz anlatılabilirdi ancak. Evet ekmeği banma olayını sevdim. Tahmin ediyorum çemen diye karışım olarak baharatçılarda satılan olay bu. İşin kötüsü sabah sabah canım tarhana istedi. :))))

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Интересно и любопитно. Поздрави!

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Mazes egede ayrı bir tarhana otu var çalı gibi onunla bu aynı olmasa gerek..Yanılıyormuyum..?

    YanıtlaSil
  10. Nerelerdesin? Uzun ara olmuş. Merak ettim. Dilerim bir sıkıntı yoktur.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Bulgaristan da prinseska (kaşarlı ekmek) aldığım yerde vardı. Bir deneyeyim dedim bayıldım. Dominostaki baharat karışımına benzettim, belki de bunu kullanıyorlardır. Google da Şarene tuzu diye aratınca sizin yazınız çıktı karşıma.

    YanıtlaSil