ARAMA KUTUSU

16 Haziran 2011 Perşembe

BEZDİRME


MALZEMELER:
-600 gr un
-400 gr su
-2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
-1 çorba kaşığı sirke
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karbonat

HAZIRLANIŞI:
Ekmek yapma makinesinde 10 dk yoğurulur. Eldede yapabilirsiniz. Hamur 4 parçaya bölünür. Yağlanmış tezgahta merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açılır. Bol ayçiçek yağı sürülür. Yarım saat dinlenmeye bırakılır. Parmak uçları ile çeke çeke uzatılır, tezgah görülecek kadar ince bir şekilde açılır. 1avuç ayçiçek yağı üzerinde gezdirilir. 2 Tarafından dolaya dolaya rulo yapılır ortada birleştirilir. Rulo kendi etrafında dolanır. Bu şekilde 15 dk dinlendirilir. Merdane ile 1 cm kalınlığında açılır. Büyükçe teflon tavada ayçiçek yağı ile arkalı önlü kızarana kadar pişirilir, hafif ateşte. Pişen bezdirmelerin aralarına kağıt havlu konulur ki yağını çeksin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder