ARAMA KUTUSU

28 Temmuz 2011 Perşembe

TAVUKLU HÜNKAR BEYENDİ -хюнкар бейенди с пилешко


malzemeler:
-1 tavuk göüsü
-1 baş soan
-3 yeşil biber
-2 domates
-1 tatlı kaş. salça
-tuz,kara biber,sıvı yağı
-3 patlacan
-2 çorba kaş. un
-2 su bardağı süt
-4-5 çorba kaş.rendelenmiş kaşar


yapılışı: 3-4 çorba kaş.sıvı yağı ile ince doranmış soan kavurulur,kuşbaşı kesilmiş etler ilave edip pişinceye kadar kavurulur,iri kesilmiş biberler eklenir,5 dak.kavurulur,kara biber,salça,karıştırılır,domatesler küp kesilmiş eklenir,1/2 su bardağı su,tuz ve etler pişene kadar hafif hateşte ara sıra karışır.
-patlacan közlenir,soyduktan sonra bıçak ile çok ince doranır .Un 5 çorba kaş.sıvı yağı ile karıştırılır 5-6 kere ,patlacan ilave edilir ,karıştırılır,süt yavaş ilave edin karıştırarak,tuzlanır,kara biber,kaşar ilave edip kenara alın.
-servis : tabağın altına patlacanlı sos ,biraz çukur yaparak ortasına etler dökülür .



hünkar beyenir mi bilmeme,ama ben çok beyendim tavuk ile .

çok hafif ,çok kolay, o kadar lezetli .
 

на български


хюнкар байенди с пиле


хюнкар незнам дали би харесал,но аз харесах


продукти:
-гърди от цяло пиле
-1 глава лук
-3 зелени чушки
-2 домата
-1 чаена лъж.доматено пюре
-сол,черен пипер,олио


патлажанен сос за подложката :
-3 патлажана
-2 супени лъж.брашно
-2 чаени чаши прясно мляко
-4-5 лъжици кашкавал -настъган
-сол,черен пипер,оило

приготвяне : ситно нарязан лук се запържва ,прибавя месото нарязано на хапки,като се запържи се прибавя нарязаните на едро чушки,5 мин. се запържват заедно ,прибавя се пипера ,пюрето ,разбъркава се,доматите ситно нарязани,  прибавя се около 1/2 половин чаена чаша вода ,посолява се и се оставя на слаб огън докато месото стане готово .
    патлажаните се изпичат, обелени  се нарязват се на много ситно. Брашното се запържва с 5 супени лъж. олио ,прибавя се патлажана ,разбъркава се ,полека се прибавя прясното мляко с непрекъснато бъркане,сол,черен пипер,кашкавал .

сервиране : в чинията се слага първо патлажанения сос ,с лъжица по средата се прави вдълбнатина и там се слага пилело .

не е никак трудно и е много вкусно .




3 yorum:

  1. Харесва ми идеята :)
    Тези дни я четох тази рецепта в едно списание с турска кухня и смятам да го опитам!
    Поздрави!

    YanıtlaSil
  2. Дани,много лятно ядене ,отгоре може и без месо ,гъста доматена манжа слагаш,ефекта е в печените патлажани .

    YanıtlaSil
  3. Бих искал да има трансплантация на коса.Но аз се чудя, където най-добрия център за трансплантация на коса?
    fue

    YanıtlaSil