ARAMA KUTUSU

31 Ağustos 2012 Cuma

Çok basit ,az malzeme ile yumuşacık.......adını koymadım,öylesine kafadan bir şey yaptım




-yazmışmıyıdm :yıllar önce sağı elimi avuç içini kırmıştım,çok becerikliyim,böyle el kırma ilk defa gördüm dedi doktor ,eeee her şeyde becerikliyim,lafım en çok hamur yoğururken zorluk çekiyorum(bir de yufka açarken sağı elimin parmakları hep yufkayı yırtır ),sol elimle hamur yoğururum ,o da bilekten ezilmişti o zaman ,ama idare ediyoru,bir de bakkal ekmeği sevmiyoruz ,kendi ekmeğimi,kendim hep yaptım(2-3 yıl önce anneler gününde ekmek yapma makine ile kavuştum,azıcık rahatladı ellerim).Her işin kolayı var,hamuru sadece un ve su öte beri karıştırırım ,10 dak sonra elimi su ile ısltaıp yine karıştırırım ,hamur şiştikten sonra bir kez daha karıştırıp,hamurlanmasını beklerim.Bu hamuru da öyle yaptım.
-un,su ,tuz,maya,azıcık toz şeker ve sıvı yağı ile yapışkan ,oldukça sıvık bir hamur olacak
-mayalandıktan sonra tezgahı bol yağı ile yağıladım
-hamuru tezgaha aldım(yourmadım)üstüne bol yağılı el ile ince hamur açtım,yine bol yağı ile hamuru yağıladım,üstüne bol toz kırmızı biber sepeleyip el ile her tarafa sürdüm,rulo yapıp gelişi güzel yağılı tepsiye simit gibi kıvırıp yerleştirdim ,2 katı şişecek hamur,tepside yeterince yağı var,bir fırça ile yağıladım üstünü,180'ısıtılmış fırında kızarttım,sıcak iken su sepeledim,yumuşar örtmeden ,dilimleyip eserimle gurur duydum.Yıllar önce buna benzer bir şey görmüştüm ,yaptım,oldu,yumuşacık ve lezzetli .

20 yorum:

  1. gerçekten harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadını bi bilsen,basit ve inanılmaz lezzetli.Teşekürler .

      Sil
  2. Görünüşünden lezzetli olduğu belli oluyor eline sağlık canım, aman dikkat et bir daha avucunu, vs, ezme, kırma ama yazık sana:((ben çok seviyorum hamur işi ama açmaya üşeniyorum:((daha doğrusu günümün büyük kısmını orayı sil, camı sil, tülleri yıkat, kum temizle, balkon yıka, toz alla geçirince artık halim kalmıyor:)))afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaaa,ben her şeyde marifetliyim,4 ameliyat ,1 kırık el,1 ezik bilek,2 sene önce ayağımı burktum ,biraz fazla dursam ayakta arıyor ,geçenlerde 2 bileklik,1 ayak bandı gibi bir şey,bir korse (bel fıtıktan ameliyatlıyım ya )aldım,tam robokop diyorlar kızlar.AAAA,bak şimdi aklıma geldi:annane köyünde 6 yaşlarında ben,mahale çocukları ile kiraz taşlıyoruz,sahibi diken ile çevirmiş,çocuk ya ,kirazı yiyecek,bir taş başımı deldi,....ooooo,aklıma gelse neler çıkar daha ,biraz hiper aktivlik var bende acele işin sonu ....Ben sadece ne kadar basit bir şey olduğunu vurgulamak istedim ve insan isterse her şeyi yapar( havamı atayım:sol el ile yazmayı bile öğrendim o zamanlar ,şu anda beni ancak Azrail amca yıldırabilir ).

      Sil
  3. offf nasıl güzel bir şey o....

    YanıtlaSil
  4. Merhaba arkadaşım,geldimm:)
    Bu ne güzel bir görüntü böyle ellerine sağlık.
    Ellerin için geçmiş olsun canım,kendine dikkat et.Bazen görünmez kazalar hep yaşıyoruz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi akşamlar Sevalcım,nihayet buralara takılmaya başladın,umarı iyi sin dir,çok basit bir şey,ama evdekiler sevdi,ben zaten saevdiğim şeyleri yapıyorum.Bu el meselesi 10 seneyi geçti bile ,ama bir söz vardır ya kırılan şey yerini bulamaz...

      Sil
  5. geçmiş olsun
    valla bravo birde rahatsızlıkların olmasa
    rahat rahat yapabilsen kimbilir daha ne güzellikler çıkçak ortaya
    tekrar tebrik ediyorum harika kıyır kıyır görünüyor
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekürler,çok uzun yıllar geçti,insan alışıyoru,elini,kolunu ona göre ayarlıyorsun,fark bile etmez oluyorsun bir gün,bir de bu halimle ben çiflik evini bir saat önce yapılsın,toprak ile bütünleşmek istiyorum,sadece ne kadar basit bir şey olduğunu anlatmak istedim,bir dene ...

      Sil
  6. bu çok lezzetli birşeye benziyor...
    ellerine sağlık canım...
    sen yaptıysan güzel olmuştur...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ah görünmez kazalar..öncelikle çok geçmiş olsun..
    ekmekte nefis görünüyor eliniz rahatsızken böyle güzel ekmek yapıyorsanız birde rahatsız olmasa neler yaparsınız kim bilir:)ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekürler,insan her şeye alışıyoru,

      Sil
  8. Bazen boyle uydurmaca olanlar daha lezzetli oluyor benimde SIKCA yaptigim seydir..gayet guzel olmus ellerinize saglik..ama ins. elinizi cok yormazsiniz :( sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekürler canım,geçen gün pizza hamuru ve kaşar artıştı,hamur bu hamur gibi çok yumuşak,kaşar ile karıştırdım,mayalamaya bıraktım,unutmuşum,2 saat sonra pişirdim,çok güzel olmuştu,başka bir sefere unutmadan yapmak istiyorum bu kaşarlı karışımı.Kitap okumak nasıl bir dayanılmaz bir duygu ise benim için,yemek yapmak da aynı,sadece arkamdan toparlamaya yardımcıya ihtiyacım oluyoru,ilham geldi mi ne el,ne bacak umurumda oluyoru.

      Sil
  9. Siz nazara gelmişsiniz bence. Hepsi için çok geçmiş olsun. Nasıl uydurma olur? Harika gözüküyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman doğudum gün nazara gelmiş olmalıyım,en azından kızlarıma iyi örnek olmuşumdur,hiç bir zorluğun karşısında yılmamak.Teşekürler .

      Sil
  10. canım muazezim gözüm gönlüm şenlendi.
    maşallah arkadaşıma.
    ellerine sağlık bende isterim.

    YanıtlaSil
  11. teşekürler,aslında daha da fazla toz biber alabilirdi .

    YanıtlaSil