ARAMA KUTUSU

12 Aralık 2014 Cuma

pastet tavuk cigerinden


Malzemeler:
-1 kg tavuk ciğer -küçük kesilmiş
-2 ince kesilmiş soğan
-100 gr tereyağı
-2 çorba kaşığı sıvı yağı
-2 Defne yaprağı

Yapılışı:
-soğanı sıvı yağı ile 2-3 dk karıştırıp ciğer ve tereyağı ilave et
, tereyağı eridikten sonra kapak ile kapat 5-6 dk hızlı ateşte, ara sıra karıştırarak tamamla
2 Defne yaprağı ile pişecek. 
-ılıdiktan sonra tuz, karabiber, kimyon ile karıştırılır.
-ben önce rondoda, sonra el blenderde püre gibi yaptım. 
-Süper ötesi bir lezzet, beğenmedim tarifi yazmam. 
--------
Tablet bilgisayarım oldu, özellikle kitap okumak için ideal, 
yazmak için ....biraz zor, idare ederim. 

4 yorum:

  1. Tavuk ciğerini çok sevwerim ama sağlıksız olduğu söyleniyor her yerde. Artık ne yiyeceğiin şaşırıyor insan. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Herkeze kalsa biz ac kaliriz. Bence tavuk cigeri nefis olur. Tavuk cigerininn yerini hicbiri tutmaz;)

    YanıtlaSil
  3. Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    Cafe Malzemeleri
    Endüstriyel Mutfak
    Etsiz Çiğ Köfte
    Patatesli Börek
    Biber Dolması

    YanıtlaSil