ARAMA KUTUSU

2 Eylül 2012 Pazar

domates suyu,yapması doğal,domatesler ne kadar doğal belirsiz


Domates suyu:aslında bu şişeyi çalkaladım,normal domates suyunda,evde yaptığımda altında 1 parmak kadar neredeyse berrak bi su görülür,ama satın aldıklarımızda sanki boya var gibi güzel bir renk,nekadar da blendırda ,süzgeçten geçirsen doğal olarak dibinde sade su gibi birikinti olur .
-domateslerinin kabuklarını soydum,parçalayıp,önce blendırda,sonra ne olur olmaz süzgeçten geçirdim ,süzgeç tel değildi,biraz tohumlar kaldı,eee benden bu kadar,tuz katığımı unutmayayım.Tencerenin altına bir bez,üstüne şişeler,üstüneü de garanti olsun diye bie havlu ile sarıyorum,üstünü kapatacak kadar su  ,su kaynamaya başlayınca yarım saat kadar kaynar,tüpte kaynatırım ,sıcak iken şişeler yan yatırılır,ertesi gün kilere dizilir.
-kışın yemeğe katmak için olur
-içine soğan,sıvı yağı ile güzel salata
-közlenmiş patlacan salatasına dökülür
-şişesi ile kafaya dikip kahvaltı yerine geçer


15 yorum:

  1. Doğal domatesle yapmışsın eline sağlık canım, rahmetli babam domates suyunu çok severdi ben menemeni severim ama domates suyunu içemem nedense:)))işte herkesin damak tadı farklı tabii bu arada menemen tarifini aldım, çok teşekkür ediyorum ..menemen en sevdiğim yemek..eline sağlık tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. domates suyunu azıcık soan ve sıvı yağı ile güzel bandırmalık salata olur,ha bir de peynir ufala içine...domates yememeği olarak ben de çok severim,tazesi en güzel olur.Kolay gelsin diyeyim,belki yaparsın,burada domatesler biraz pahalandı .

      Sil
  2. Ellerinize sağlık , bende menemen, salça , patlıcan kızartması birde biber yaptım:))
    eee yeter ALLAH kışın yemeye kısmet etsin değilmi?
    :)
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Страхотен цвят! Браво за изпълнението! Поздрави!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zdravey,ot kupeşkite sa mnogo po vkusni.

      Sil
  4. Ellerine sağlık hamarat arkadaşım.RABBİM güle güle yemeyi nasip etsin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekürler arkadaşım,büyük kız için çok yaptım ,yarın gidiyoru.

      Sil
  5. Canım,merak ettim gazoz kapağını nasıl kapattın.Gazoz kapağı,kışa kadar hava almadan,bozulmadan duruyor mu?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceleri küçük bir şişe kapatacağım vardı,şimdi bakıyorum bizim pazarda hem yeni kapak,hem makina var-15.lira ,bulursan al .Güzel kapatıyoru makine ,zaten bir de kaynatıyorum.

      Sil
    2. Bizim burda olduğunu sanmıyorum ama pazarda bakıcam canım.
      Sevgiler...

      Sil
  6. ellerinize sağlık bende yaptım domates suyu ..rondodan kabuklarıyla geçirip suyunu süzdüm..suyundan bir litre kadar ayırıp içtik.ve altında dedğiniz gibi beklerekn bir su oluştu.öyle olunca iyi domatesmi oluyor..bende ilk kez yaptığım için neden böyle oldu acaba diye düşünmüştüm..geri kalan suyu buzdolabı poşetlerine koyup donduruyuca pelte kısımlarınıda kaynatıp kavanızlara koydum..
    Allah yaptıklarımızı ağız tadıyla yemeyi nasip etsin :)
    ellerinize sağlık ..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun diyeyim.Bu domatesin suyu denen şey asıl o berak su,geri kalanı posası ,ama biz karışık severiz,1-2 ay bekledikten sonra tadı daha güzel oluyoru,senin de ellerine sağılık ve teşekürler .

    YanıtlaSil
  8. Domates suyuna da bayılırım, ne güzel bütün kışlıklarını da yaptın. Annecim eskiden yapardı, artık pek birşey yapmıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekür ederim,annen her halde biraz rahatsız,her sene aslında insanın canı uraşmak istemiyoru.

      Sil