ARAMA KUTUSU

1 Eylül 2012 Cumartesi

konserve sarma denedim,yaptım,oldu


İlk kez konserve sarma yaptım.İnsanın çocukları için yapamayacağı şey yoktur herhalde,en azından benim için bu geçerli.Geçen sene tayin telaşı derken konserve pek yapamadım ,domates yemeği konservesi çok iyi geldi kızıma,bu sene her şeyden bol,bol yaptım.Öğretmen,ne iş yapar ki diyorduk,aslında ağır işçi kadar yoruluyorlar,bu konserveler yorgunlukta vakit kalmadığı günler için kurtarıcı oluyorlar.
-normal sarmaları sardım ,tek kullanımlık kavanozlara doldurdum,1 tane halka kesilmiş domates koydum sarmaları sıkıştırmak için sadece,üstüne 1 çay kaş.tuz,1 çorba kaş.zeytin yağı,su kavanozun kıyısına kadar,suya koydum,kaynamaya başlayınca 15-20 dak.kaynattım,kavanozlar bir gece kapakları altta kalacak şekilde bekleyerler ,sonra aç,ye,ister azıcık ısıt.

14 yorum:

  1. süper fikirmiş,keşke bende sarıp konservelesem de üşenince çıkarır yerdim :)eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ucundan yediler sarmaları ,biraz serinlesin yine yapmaya niyetliyim.

      Sil
  2. allah allahh işte yetenek diyorum :))
    ama canım su yarıya kadar bozulmaz degil mi?
    afiyetle yiyin çok pratikmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yetenek değil ,sadece evde olmayanlar yesinler diye denedim,2-3 kavanoz yanına alacak,ekim sonu niyetlendim küçük kızı alıp yanına gitmeye,o zaman daha çok yaparım,götürürüm.Su kavanozun kısıyına yakındı,kavanozları kaynatırken çekmiştir,hiç bir şey olmamışlardı,yaptıktan 2 ay sonra çıkardım meydana.

      Sil
  3. eline sağlık, hiç beceremeyeceğim şeyler bunlar benim için, kızkardeşimin rahmetli kaynanası menemen konservesi yapardı bilsem en azından ondan yapabilmek isterdim...afiyetle yiyin.. benim kızkardeşim de öğretmen ne kadar yorulduğunu gayet iyi biliyorum...sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ,bak benim domates yemeğime,ya da istediğin gibi menemen yap,yumurta kırmadan kavanozlara doldur yemek kaynarken ,yeni kapak ile kapat,kapaklar altta olacak şekilde poşetlere doldur ,yoğurt gibi sar,2 gün sonra ters çevir ,kapakların hepsi göçük olacak,olur da şişmiş kapak olursa aç,yumurta kır,işte sana menemen .

      Sil
  4. bayıldım bu fikre:)..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Iste bir calisan anne zekasi, iyi fikirmis. Paylasim icin tesekkurler.

    Sevgiler,
    Asuman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke sadece çalışıpta yapsaydım,kızım göreve döndü,çok uzakta,canı çeker ,yesin diye denedim,oldu.Ben teşekür ederim.

      Sil
  6. Annelik bambaşka bir şey.Kızımız afiyetle yesin.
    Marifetli annenin de ellerine sağlık diyor,sevgilerimi bırakıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekür ederim arkadaşım,anne olmak zor,çocuğunu sadece karnını doyurmak değil,nasıl doyuracam önemli.

      Sil
  7. Ellerine sağlık, güzel fikirmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekürler Sevdacım,fikir ve sarmalar süper.

      Sil