ARAMA KUTUSU

21 Mayıs 2014 Çarşamba

SADE, SAÇTA BAZLAMA



MALZEMELER:
-ekmek hamuru

yapılışı: hamurdan portakal kadar büyük hamur parçalar kopartılır ,yuvarlanır,bez altında 10 dak.dinlenir,merdane ile her parça açılır 1sm.kadar,yine bez ile örtülür mayalanması için ,yazın 5-10 dak.yeterlidir ,toprak saç kızdırılır,hafif hateşte arkalı,önlü pişirilir.TOPRAK SAÇ YERİNE KALIN TABANLI TAVA KULLANILIR .


3 yorum:

  1. Sevgili Mazes hazır aldığımız ekmek hamurundan mı oluyor.Ben de bugünler de bazlama yapmayı düşünüyordum bu tarifin ilaç gibi geldi canım eline sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil