ARAMA KUTUSU

23 Ekim 2012 Salı

32 SENE SONRA TÜRKÇE OKUDUM BU KİTABI


Sinekli bakkal ve Çalı kuşu,sadece bu iki kitabı okumuştum BG.de ,başka türk yazarlar bulamamıştım.Aslında Türkiye'de kitaplar çok aşırı pahalı satılıyor,kütüphane kültürü yok veya millet okur,gözü açılır diye mi böyle ?
 

12 yorum:

  1. her ikisinin filmleri hatta çalışkuşu nun dizisi de çekildi. izlemediysen tavsiye ederim...
    bizde okumanın bir gereklilik olduğu ta ilkokulda aşılansa durum daha değişik olur eminim... bilinçli aileler çocuklarına bu kültürü veriyor ama okumayı alışkanlık haline getirmeyen, gereklilik olarak görmeyen insan çok... oysa her çeşit kitap da var... okumak isteyen elbet bi şeyler bulur. öte yandan kitaplar pahalı doğru... kütüphaneler ise yetersiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın canım,çalı kuşunun dizisini izleme kısmetim olmuştu,sinekli bakkalı duymadım,internette bakarım .Uğultulu tepeler diye bir kitap vardı,filmini izledim,hayal kırıklığına uğradım,çalı kuşu ise tam hayallerimdeki gibi .

      Sil
  2. Günaydın mazes'ciğim. Kesinlikle haklısın Bulgaristan'da ve burada da insanların mümkün olduğunca az kitap okuması, cahil kalması, sadece Kuran ve çoğunun doğruluğu gerçekliği şüpheli ve Diyanet'in bile ayıklamak zorunda kaldığı sahteliklerle dolu hadisleri okuyup, kaderci, başına ne gelirse kader deyip kabullenecek, Allah istedi diyecek, ötesini kurcalamayacak KOYUNlar yetişsin ki, bunların yapacakları yolsuzluk, hortumlama, her tür üç kağıda da 'kader' deyip 'imtihan' deyip ses çıkarmasınlar. Böylece sürsün gitsin.

    Bu arada Çalıkuşu en sevdiğim romandır, defalarca okudum. Dizisini de izledim, Sinekli Bakkal'ın da dizisini izlemiştim.

    YanıtlaSil
  3. kuzum gençsin sen daha öyle 32 sene falan deme yahu;))
    gerçekten fikirlerinle sözlerinle görüşünle tanıdığım zihni pırıl pırıl en genç insanlardan birisin canım konuyla alakasız fakat içimden geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaaa,ara sıra rus forumlarda testleri öylesine katılıyorum,ruh yaşım 25 ,bir de düşünülürse cerahların içimden çıkardıkları gereksiz parçaları hep 25'te kalacağım dermişim ....Tabi her şey şaka ,çok uzun zaman sonra ve türkçe okuduğumu belirtmek istedim,aynı zevk,aynı duygu ile okudum bu kitabı.

      Sil
  4. uzun zamandır yoktum öncelikle merhabalar..
    gerçekten katılıyorum kitaplar pahalı kütüphanelerde yetersiz.kitap okumayı cok seven biri olarak bende bu durumdan cok sıkayetcıyım..çalıkuşunu okumuştum ve cok begenmiştim ama sinekli bakkalı okumamıştım eminim sinekli bakkalda çok güzeldir..

    hayırlı bol gülümsemeli bayramlar diliyorum size..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldin canım,sinekli bakkalı okumalısın,sadece beğenmedim bir şey var ,onu da yayın eve belirttim:eski türkçe açıklamaları altta yazmışlar ,kafa karıştırıcı ,sanki kitaba odaklanmalarımızı istemiyorlarmış gibi ,eskide kalmış cüumleler,artık kimse kullanmayacak ,gerek yoktu bence buna .

      Sil
  5. Doğru Mazes'im. Okuyan insanlardan korkulur burda. Okursa sorgular, sorgularsa tehlike başlar. En akıllıca yapılacak şey, Fatmagül'ün suçu ile bilmem hangi dizinin kahramanları ile oyalamak insanları. Ne güzel ninni dinler gibi uyutuluyor canım ülkem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap okumam gerçeklerden kaçmak için başladı( 8 yaşında),aslında sadece hazırlık mış gelecek hayatım için .Kitap okuyan insan daha güçlü,olaylara karşı daha direnişli ve benim gibi sonradan türkçe öğrenen daha çabuk adapte olmak ...bir de kendimi hemen düşüncelerimi ifade edebilsem...

      Sil
  6. kesinlikle haklısın,hem okuyun diyorlar hemde dünyanın parasına satıyorlar,gücü alan alıp okuyor,olmayan da bakmakla yetiniyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim,ben genelde kitapları tansaştan veya indirimden gördüğümde her yerden alırım(korsan bile alıyorum ve bu devletin ayıbı olarak görüyorum ),yüzlerce kitabım oldu bunların sayesinde ve düşünüyorum da kitabın kötüsü olamaz .Bu kitap aldığım en pahalısı ( 28.00 lira),şimdi kendimi piskolojik olarak 'Çalı kuşu 'için hazırlıyorum ,herhalde onun fiyatı da aynısıdır ,cimri değilim,belki bu bir tür isyan pahalılağa karşı ,en azından ölmeden o da benim kütüphanemde yerini alır .

      Sil