ARAMA KUTUSU

23 Nisan 2013 Salı

KİLİS TAVA OLMASI LAZIM


Bunu ilk defa yaptım ,kızartma olamadığı için ağırlık çökmedi ,lezzetini beğendim ,bir tv kanalında lokanta yemekleri yapan bir aşçı gösterdi bu yemeyi.

MALZEMELER:
-kıymayı baharatlarıyla karıştırıp 1 yemeklik olarak buzlukta bulundururum
-2 tane portakal büyüklükte baharatlanmış kıyma
-1 tane soğan
-2-3 tane yeşil biber
-1 tane salçalık biber -bende yoktu 2 tane yeşil kullandım
-tereyağı
-domates

YAPILIŞI:
-20sm.kadar tepsiyi tereyağı ile yağladım ,üstüne kıyma ile kapladım
-soğan ve kapya biberi rondoda kıyıp suyunu sıktım ve kıymayın üstünü yağladım
-el ile kıymanın üstünü pasta keser gibi 8 dilime ayırdım,boşluklara uzun kestim yeşil biberleri koydum
-kıymanın kenarını biraz ortaya topladım ve boşluklara önce sıkmadan kalan soğan ve biberleri paylaştırdım (atmak olmazdı),üstüne  domates dilimleri dizdim
-1-2 çorba kaş. tereyağı en üstte gezdirdim ve 200*kızarana kadar pişirdim.
-her halde tavuk kıyma ile de yapılabilinir bu yemek

48 yorum:

  1. waw harikaymış
    ellerine sağlık canım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eeee ne de olsa ablan yaptı dermişim ,teşekkürler canım.

      Sil
  2. Ohh, afiyet olsun canım. Ellerine sağlık.
    Bu arada sana ulaşamadım telefonda, sonra tekrar arayacağım canım.
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geldiiiim,bravo ,beni tanıdın telefonda canım,ama beni akşamları ara ,bak yine tekrarladım ,az sonra çaya gelirim .

      Sil
  3. Sevgili Mazes,
    Güney mutfağının vazgeçilmez lezzetidir gerçekten çok nefis olur,bir dahaki sefere biber salçasını unutma,kesinlikle lezzetini ikiye katlıyor.Ellerine sağlık canım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. salça yoktu bu tarifte ,senin kıymada var ,kesin öyle yaparım,sonuçta burasının mutfağını ancak bloglardan görüpte yapmaya çalışıyorum ,bir de galiba açıktım şimdi ,bu iki kat lezzet .......

      Sil
  4. Yani Mazesim ne diyeyim nefis birşey olmuş ellerine sağlık olsun :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan yaptığı yemeyin yorumlarını okuyupta canı çeker mi ,açıktım .

      Sil
  5. Ay mis gibi koktu sanki. Nefis nefis . Mutlaka yapmalı bundan. Ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renkli dünyam salça da kat diyor,bloğunda var istersen öyle dene canım.

      Sil
  6. Ellerine saglik Mazesim,görüntü harika...
    Yiyenlere afiyetler olsun,sevgiyle ve dostca kal....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bitti ve yine canım çekti aslında .

      Sil
  7. Elcağızlarına sağlık, afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  8. güneydoğu da bir çok yerde yapılıyor... adı yapıldığı yere göre değişiklik gösterebiliyor... kilis annemin memleketi... evet kilis tava diyorlar orada... nefis bir yemek... sen de hakkını vermişsin mazescim, ellerine sağlık nefis görünüyor...
    afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eeeee Ruşenacım,sen orijinalini yaparsın artık,topu sana attım canım.Kaynağında öğrenmek lazım.

      Sil
  9. Canim benim harika gece gece kokular geldi.
    Eline saglik nefis .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akşamları çok nadir bakarım yemek bloglara,akşam bir girdim....mutfakta aldığım soluğu.

      Sil
  10. Каква вкусотия си ни поднесла отново! Изглежда много апетитно! Поздрави и прекрасен ден!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mnogo e lesno ,moje da opitaş.

      Sil
  11. hımmm çok değişik ve lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Mazesim,ellerine sağlık.Mis mis misss...
    Baba memleketimin yemeklerinden.Adına kilis tava denilse de Güney doğu yöresinin bir çok ilinde yapılan nefis bir lezzet.Gaziantep de koyun etiyle yapıyorlar.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ban bilmem,eşim bilir.....hi,hi....kadınlar hesabına yaramazsa eşinin üstüne atarlar ya bazı sorumluluklar,senin yazını okurken arkadaşım şeytanlar doluştu kafama ,yazarken sırıtıyorum .Bu tarifi çok rastladım ,galiba en çok hoşuma bu gitti ,sonuçta kızartma yok ve benim için çok hafif,lezzetli ve kolay yemek .Kıyma ise sadece metrodan alırım,ne bulursam o dur .

      Sil
  13. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Tavuk kıyma ile hiç yapmadım ve yemedim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de tavuk ile yapmadım ama benim hanımlara bir fikir olur diye yazıyorum ,ne de olsa onlar için başladım bloğa,ama iyi fikir ,eeee fikirler benden ,yapması kırmızı et yemeyenlerden .

      Sil
  14. Nasıl canım istedi şu anda bilemezsin :)) Zaten senin yemeklerin o kadar güzel oluyor ki istememek imkansız. Döktürmüşsün yine Mazes'im, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir de yemeğini yemeden baktıysan canın daha da çeker....çok teşekkürler canım.

      Sil
  15. bende gördüm ama hatırlayamadım şimdi kanalı hatta deneyim demiştim tarif de iyi oldu kısa zamanda deneyip geri dönerim ama görüntüsünden belli nasıl güzel olduğu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hala tutturamadım hangi günde,hangi saate gösteriyorlar ,stv *de -davetsiz misafir*de görüyorum ,çok güzel lezzetler ,geç saatlerde gösteriyorlar .Başka bir yerlerde altta kıyma,üstüne domates ve biber ,sonra mahale fırına götürüyorlarmış diye gördüğüm var .Sağılıklı aslında,kızartma yok ve yemekten sonra ağırlık basmıyor ,bence beğenirsin tadını ,kolay gelsin canım.

      Sil
  16. Mazescim yine dokturmussun afiyetler olsun..bazen cok ilginc degisik ve pratik yemeklerin oluyor cok seviyorum tariflerini..ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa, hiç döktürmedim,şip şak bir yemek ,tabi kıyman hazır ise .

      Sil
  17. Şahane olmuş. Ellerine sağlık sevgili Mazes..Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  18. hımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Gerçekten hem pratik hem de hafif bir fırında köfte olmuş. Tepsiye yerleştirilmiş şekliyle de dondurulabilir belki.
    Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bu süper fikir,aklıma gelmezdi dondurucuya koymak.

      Sil
  20. Mazesçim hem sağlıklı, hem kolay hemde görüntüsü çok hoş olmuş.Ama ben henüz kırmızı ete hasretim,ilk fırsatta bunu deneyeceğim.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki tavuk kalça eti kıyma yapıp da olur,denemek lazım.

      Sil
  21. Bende yapmıştım bu Kilis tavadan ve gerçekten çok elzzetliydi..
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem kolay,hem mide dostu,değil mi?

      Sil
  22. Manzarasından ne kadar lezzetli olduğu belli. ben fotoya bakarken üzerine bir de bol acı düşündüm. :)) Eline sağlık. Derin dondurucuda hazır kıyma bulundurmak iyi fikir.

    YanıtlaSil
  23. Bayılıyorum senin yemeklerine buda çok nefis görünüyor canım:)) eline sağlık Mazezim:) sevgiler:))

    YanıtlaSil
  24. canım ellerine sağlık muhteşem görünüyor:)

    YanıtlaSil
  25. Une bien jolie assiettée;) Bon mercredi!!xxx

    YanıtlaSil