aslında memlekette böyle denirdi,şimdi *hamur böreği*oldu,su , un,tuz ile yumuşak hamur yoğurulur,pişirilecek tepsi göre ince yufkalar açılır ,1 tane börek için 4 tane yufka,ben hazır yufka ile denedim ve oldu....
MALZEMELER:
-4 tane yufka-büyük el tavaya göre açılır veya kesilir
-su ,un ve tuz ile krep hamuru yapılır,biraz daha sulu olursa börek daha yumuş oluyor
YAPILIŞI:
-el tavaya 1-2 çorba kaş.sıvı yağı ilave edilir,ısındıktan sonra yufka döşenir,üstüne krep hamurda dökülür ,neredeyse yufkada boş yer kalmayacak ,üstüne yufka serilir[ben parçaları da kullandım],alttaki yufka kızardıktan sonra çevirilir,gerekirse sıvı yağı ilave edilir,sonuçta yağı ile kızartılır,pişmiş yufkanın üstüne krep harcı gezdirilir,yufka serilir ,çevirilir.....-5-6 yufka da olur ,yeter ki çevirebilirsin......
-bu böreği kuzinenin üstünde,büyük tepsi yapacaksın.........mmmmm.......
Nefis ve pratik ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilsevgilerimle
çok lezzetli,eşim aklıma getirdi,yıllardır yapmamıştım .....bir de hazır yufka ile yaptım,çok pratik iş...
SilIlk kez duydugum bir tarif,bence de güzel!elinize saglik.
YanıtlaSilbulgaristan*dan bu börek,kuzinenin üstünde süper oluyor....ama yok ki kuzinem...hazır yufka ile de oluyor,tavsiye ederim .....
SilMasezim şu yöresel yemeklerin tadı bir başka oluyor.:) Sanki babaannem de buna benzer bir hamur yapardı. Yufkaların arasına kaymakla karıştırılmış pekmez sürer kızartırdı. Bana onu hatırlattı:)) Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSileh,eh gençlik.....senin babaannenin tarifini taktım ....hayırlısı...teşekkürler canım...
YanıtlaSilMazes bilirsin o kaymakları, eskiden kapıya gelen sütçülerden aldığımız sütler kaynatınca, bir parmak kaymak bağlardı:) O kaymakları toplardı babaannem ve pekmezle karıştırırdı:)) Şimdi nerede öyle süt:) Sevgiler
SilOy oy oy tam bir bomba olmuş bu Mazesim :)
YanıtlaSilNe de güzel yenir taze çayın yanında. Ellerine sağlık canım...
Ohhh mis gibi harika bir görüntü, ellerine sağlık Mazescim....
YanıtlaSilmis gibi harika bir lezzet olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSil